to nie jest przeglądarka dla mnie - albo jestem stary albo ona jest przekombinowana. zrobię jeszcze drugie podejście za jakiś czas…
Ja sobie chwale jak na razie, troszkę musiałem zmienić podejście do tabów ale to takie troszkę bardziej produktywne się wydaje. Chociaż fakt robi się cięższy i developowanie aplikacji na nim to nie to samo co na Chrome, jest troszkę za mądry i ma taki lekki Safari feel z racji tego że wracam do Chroma jak musze sprawdzić czy coś na 100% jest moją winą czy jednak to przeglądarka sobie wymyśliła jakąś blokadę tym ich wbudowanym adblockiem. Do zwykłego przeglądania nawet fajnie działa z moim mózgiem.
To jest chyba moje trzecie lub czwarte podejście do Arc. Za każdym razem wytrzymuję trochę dluzej Jest kilka featurow, które są bardzo fajne ale kilka rzeczy irytuje mnie na maksa
Czy ktos moze mi napisac jak wylaczyc Peek ?
Dobrze rozumiem, że informacje o tym, że odwiedzamy jakąś stronę leci do Firebase razem z naszym ID użytkownika i nie wiadomo, co z tymi danymi się dzieje? Już pomijam fakt amatorskiego błędu: CVE-2024-45489 Response – Arc
Możesz streścić?
Arc będzie od teraz dostawać tylko aktualizacje dla stabilności/bezpieczeństwa, bez nowych ficzerów, a firma rozwija nowy projekt wykorzystujący AI
Mam flashbacki z Nozbe.
Czyli im się kasa skończyła?
Czyli poszli w tym samym kierunku co wszyscy
AI to teraz slowo klucz, wszyscy chca wykorzystac moment, ze niewazne co to jest, ale AI i tak to sprzeda.
Maja racje w tym, ze Arc nie byl dla kazdego. Osobiscie robilem kilka podejsc az kilknelo, teraz jest moja glowna przegladarka na Macu. Jezeli chca wiecej uzytkowniko to musza stworzyc cos nowego, a AI hype pewnie im w tym pomoze.
tego nie powiedzieli, ale jako że mieli wycenę przekraczające 500 mln usd to można podejrzewać, że inwestorzy cisną na coś z większym potencjałem $$$, niż niszowa przeglądarka, taka konsekwencja brania pieniędzy vc
O, jakie? W sensie jakie tutaj widzisz podobieństwa?
Pewnego razu firma Nozbe stwierdziła, że robi nową aplikację. “Ale nie martwcie się, starą zostawimy i nadal będziemy rozwijać, cenimy sobie naszych klientów i nie będziemy ich zmuszać do zmiany na nową wersję”.
Teraz stara wersja “Nozbe personal” jeżeli dostaje jakieś aktualizacje, to co najwyżej poprawki synchronizacji.
A całe siły idą w nowe “Nozbe” (dawniej “Nozbe Teams”).
A stare tak sobie powoli dogorywa…
A powiedz tak szczerze, czego Ci w arcu jeszcze brakuje? Ta przeglądarka zaczyna być już wręcz przeładowana. Chętnie bym wrócił do stanu z jakichś wersji 0.9, gdyby tylko zawierały najświeższe poprawki bezpieczeństwa.
Niczego mi nie brakuje. Źle mnie zrozumiałeś.
Ja się po prostu boję, że jak pojawi się nowe dziecko w rodzinie, to pierworodny pójdzie w odstawkę.
Używałem Arc przez jakiś czas, całkiem wygodna.
Ale nie przechodziła zbyt dobrze tego:
Dlatego przeniosła się do byłych przeglądarek.
ja miałem dwa podejścia i wróciłem do edga. chyba mam za dużo przyzwyczajeń żeby się przestawić.