U mnie podstawowa to brave. Zapasowa Safari i Firefox (po mocnym tuningu dot. prywatności).
U mnie do tej pory był Firefox też po mocnym tuningu, a od tygodnia Zen po tym jak wrzucił go @Bartekd i działa bardzo fajnie, tak że obecnie jest moją główną przeglądarką, a na jak długo to zobaczę, póki co jestem zadowolony.
Też trochę bawię się Zen i całkiem podoba mi się.
próbowałem dostosować zen do swoich potrzeb i jest dosyć blisko, ale to jeszcze niestety nie jest arc, niemniej, zważyszy jak nowy to projekt, to zapowiada się bardzo dobrze
z plusów:
- ma workspace, ma też kontenery z firefoksa, więc można mieć poszczególne zakładki na innych kontach
- można sporo dostosować w układzie i wyglądzie
- zen mods, gdzie już są ciekawe modyfikacje
minusy:
- nie ma paska z poleceniami, a jestem bardzo przyzwyczajony do cmd+t z Arca
- brak natywnej obsługi przypiętych kart, jest modyfikacja superpins, ale czasami i tak po zamknięciu zapomina karty
no i może to nie minus, ale jednak trzeba się przyzwyczaić ponownie do zakładek na górnym pasku
Czy zauważyliście więcej problemów z Arc w ostatnim czasie? U mnie randomowo przestają działać różne opcje, strony ładują się zdecydowanie wolniej niż wcześniej. Co więcej, zauważyłem, że przez pasek zakładek z boku wiele aplikacji webowych zaczęło traktować arca, jak przeglądarkę mobilną i nie pokazuje wszystkich pasków narzędzi, tylko trzeba je rozwijać.
Ja z Edge miałem to samo co Sivy, teraz natomiast w druga stronę. Na innych przeglądarkach brakuje mi rzeczy z Arca, ale korzystaie z niego zaczyna być zbyt uciążliwe, żeby na nim zostać.