Przegapiłem to. Thx
Zgodnie z tradycją wszystkie widgety wyjebało w kosmos i działają tylko w jasnym trybie.
Daj im chwilę/restart telefonu. Działają dość losowo, ale z tendencja do ostatecznie działania poprawnie xD
Poproszę oczywiście o opinie jak działa, natomiast ja chyba jestem już stary i jeśli już - to wrzucę sobie betę na koniec sierpnia
Nie miałem wczoraj czasu więc obejrzałem częściowo dziś rano, skipujac to co mnie nie interesowało - w 5 min zrobiłem 3/4 konfy. Miała być rewolucja w iOS, a jak zwykle jest ewolucja. Dobrze, że AI jest od M1 to się z MacBookiem i iPadem załapie.
Ok, naprawiłem klawiaturę.
Wygląda na to, że od teraz klawiatura multi-językowa działa bardziej oficjalnie. Musiałem wymienić klawiaturę brytyjską na amerykańską, dodać polską osobno i stało się coś takiego.
Od tego momentu wszystko śmiga nawet lepiej niż przed update.
To ja tak miałem od razu ale pomogło usunięcie i dodanie ponownie
Mialem podobnie. Myslalem przez chwile nad wrzuceniem bety, ale jak zobaczylem marudzenie na klawiature, to mi przeszlo
No przyznam szczerze, że jak widzę, że problemem jest klawiatura, to ja poczekam xD
Jeśli jest to jakieś pocieszenie to u mnie problem był przez pierwszą godzinę. Od tamtej pory wszystko hula a używałem cały dzień.
mnie najbardziej z wczorajszego eventu przyciągnęło to:
ostatnio był iPod nano, teraz iPod (1 lub 2 gen).
Pewnie nic za tym nie idzie, ale jarałbym się, gdyby wypuścili nowego iPoda na jesieni… byle nie touch xD
O ile sterowanie domem da się zrobić po angielsku („siri turn on computer”), to niestety do kontrolowania połączeń gdzie w książce mam wpisane polskie imiona i nazwiska („Siri call Krzysztof Brzęczyszczykiewicz”) to już dramat bez polskiego
Ahh, gdyby zrobili małego playera z BT i obsługą Apple Music w offline to przerzucam się natychmiastowo ze spotify (pomimo pewnych niewątpliwych zalet spotify)
Niekoniecznie. Jest to ominięcie problemu, a nie jego rozwiązanie, ale możesz na karcie kontaktu dodać fonetyczny zapis.
chyba najprościej zamienić Krzysztofa Brzęczyszczykiewicza na Christophera B.
To dalej nieidealne ale ja w ten sposób ogarnąłem te kilka polskich numerów, które mam w kontaktach.
pewnie ze tak można ale mi sie książka telefoniczna synchronizuje z o365 i wtedy maiłbym rzeźnie w display name.
pozatym to i tak proteza - 80% mojej pracy jest już w PL i nie da sie maili, sms, komunikatorów obsługiwać bez polskiej siri. wiec fajnie ze jest US i kwadratem moge sobie posterowac ale cała reszta o kant dupy:(
Dobra już wiem i mam nadzieję, że to zmienia. Te widgety, w których nie da się ręcznie ustawić trybu teraz dostosowują się do motywu ikon, a nie telefonu. Nie podoba mi się to bo ja bym chciał normalne ikony i ciemne widgety.
Dziwie się że ktokolwiek używa spoti, jakość muzyki jest najgorsza ze wszystkich platform, na plus jedynie playlisty
Spoti ma genialnie rozwiązane sterowanie innymi urządzeniami typu:
-siedzę w domu przy biurku, na kompie w apce spotify ustawiam co ma lecieć przez sonosa
-siedzę w biurze, prywatne słuchawki podłączone do telefonu, na kompie ustawiam co ma lecieć z telefonu
Apple music nie umie sterować innymi urządzeniami- np przy sonosie do wyboru zostaje airplay albo beznadziejna natywna apka
O wow, to brzmi jak dość nietypowy use case.
Pisze feedback i trzymamy kciuki, żebyś nie był jedyny
Ja z takim pytaniem do uzyszkodnikow iphone z ekranem always-on display.
Wylaczacie to? Czy macie wlaczony? Warto? Nie warto?
To samo pytanie o Tryb Czuwania.
Sa jakies technologiczne minusy? Czy AoD ciagnie duzo baterii? Czy wypala ekran?