Apple 🍏

Przegapiłem to. Thx

Zgodnie z tradycją wszystkie widgety wyjebało w kosmos i działają tylko w jasnym trybie.

1 polubienie

Daj im chwilę/restart telefonu. Działają dość losowo, ale z tendencja do ostatecznie działania poprawnie xD

1 polubienie

Poproszę oczywiście o opinie jak działa, natomiast ja chyba jestem już stary i jeśli już - to wrzucę sobie betę na koniec sierpnia

4 polubienia

Nie miałem wczoraj czasu więc obejrzałem częściowo dziś rano, skipujac to co mnie nie interesowało - w 5 min zrobiłem 3/4 konfy. Miała być rewolucja w iOS, a jak zwykle jest ewolucja. Dobrze, że AI jest od M1 to się z MacBookiem i iPadem załapie.

Ok, naprawiłem klawiaturę.
Wygląda na to, że od teraz klawiatura multi-językowa działa bardziej oficjalnie. Musiałem wymienić klawiaturę brytyjską na amerykańską, dodać polską osobno i stało się coś takiego.

Od tego momentu wszystko śmiga nawet lepiej niż przed update.

1 polubienie

To ja tak miałem od razu ale pomogło usunięcie i dodanie ponownie :grin:

Mialem podobnie. Myslalem przez chwile nad wrzuceniem bety, ale jak zobaczylem marudzenie na klawiature, to mi przeszlo :smiley:

1 polubienie

No przyznam szczerze, że jak widzę, że problemem jest klawiatura, to ja poczekam xD

Jeśli jest to jakieś pocieszenie to u mnie problem był przez pierwszą godzinę. Od tamtej pory wszystko hula a używałem cały dzień.

mnie najbardziej z wczorajszego eventu przyciągnęło to:

ostatnio był iPod nano, teraz iPod (1 lub 2 gen).
Pewnie nic za tym nie idzie, ale jarałbym się, gdyby wypuścili nowego iPoda na jesieni… byle nie touch xD

3 polubienia

O ile sterowanie domem da się zrobić po angielsku („siri turn on computer”), to niestety do kontrolowania połączeń gdzie w książce mam wpisane polskie imiona i nazwiska („Siri call Krzysztof Brzęczyszczykiewicz”) to już dramat bez polskiego :disappointed:

Ahh, gdyby zrobili małego playera z BT i obsługą Apple Music w offline to przerzucam się natychmiastowo ze spotify (pomimo pewnych niewątpliwych zalet spotify)

2 polubienia

Niekoniecznie. Jest to ominięcie problemu, a nie jego rozwiązanie, ale możesz na karcie kontaktu dodać fonetyczny zapis.

chyba najprościej zamienić Krzysztofa Brzęczyszczykiewicza na Christophera B.

To dalej nieidealne ale ja w ten sposób ogarnąłem te kilka polskich numerów, które mam w kontaktach.

pewnie ze tak można ale mi sie książka telefoniczna synchronizuje z o365 i wtedy maiłbym rzeźnie w display name.
pozatym to i tak proteza - 80% mojej pracy jest już w PL i nie da sie maili, sms, komunikatorów obsługiwać bez polskiej siri. wiec fajnie ze jest US i kwadratem moge sobie posterowac ale cała reszta o kant dupy:(

Dobra już wiem i mam nadzieję, że to zmienia. Te widgety, w których nie da się ręcznie ustawić trybu teraz dostosowują się do motywu ikon, a nie telefonu. Nie podoba mi się to bo ja bym chciał normalne ikony i ciemne widgety.

Dziwie się że ktokolwiek używa spoti, jakość muzyki jest najgorsza ze wszystkich platform, na plus jedynie playlisty

1 polubienie

Spoti ma genialnie rozwiązane sterowanie innymi urządzeniami typu:
-siedzę w domu przy biurku, na kompie w apce spotify ustawiam co ma lecieć przez sonosa
-siedzę w biurze, prywatne słuchawki podłączone do telefonu, na kompie ustawiam co ma lecieć z telefonu

Apple music nie umie sterować innymi urządzeniami- np przy sonosie do wyboru zostaje airplay albo beznadziejna natywna apka

O wow, to brzmi jak dość nietypowy use case.
Pisze feedback i trzymamy kciuki, żebyś nie był jedyny :blush:

Ja z takim pytaniem do uzyszkodnikow iphone z ekranem always-on display.
Wylaczacie to? Czy macie wlaczony? Warto? Nie warto?
To samo pytanie o Tryb Czuwania.

Sa jakies technologiczne minusy? Czy AoD ciagnie duzo baterii? Czy wypala ekran?