Tak
czekam az sie skończy, żeby obejrzeć na x2
No grubo jest, nie powiem.
Apple Intelligence dostępne wyłącznie na iPhone’ach 15 Pro, pozdrawiam.
i15Pro i M1+
Nowe rozwinięcie skrótu AI, które za 3-4 lata zastąpi obecne powszechnie używane.
Póki co tylko US English, ale i tak wygląda to na prezentacji dobrze (konsolidacja z systemem i narzędziami) trochę z podłogi zbierałem …
Jutro nawet w lodówce to będziesz oglądał więc don’t worry. Oczywiście fragmenty dotyczące AI bo przed tym to w większości nudnoza była.
ja tam lubię u źródła obejrzeć a nie czytać komentarze funbojów/hejterów. Obejrzę na x2, przewinę momenty usypiające.
Najważniejszy update w iOS 18: przyciski od aparatu i latarki na lockscreenie można zmienić
ech kurde jestem rozczarowany, podpisali umowę z OpenAI, wiec mogli chyba bez większych problemów tępą dzidę nauczyć innych języków. czyli siri nadal będzie słabo używalna u nas. ja mogę do niej mówić w langłidzu i wybierać sobie playlisty w ten sposób albo otworzyć drzwi do mieszkania. z wiadomościami, mailami mi gufno pomoże tak samo z kalendarzem. MS dał rade w 5 miesięcy coopilota nauczyć polskiego (z dużymi kłopotami ale daje rade) a te łamagi nie są w stanie od 13 lat tego zrobić
#RottenAppleIntelligence
Ja czekałem aż powiedzą o nowych językach Siri, Z drugiej strony wiedziałem, że skoro tyle lat nic nie zrobili to i teraz nie dadzą polskiego.
A ja wciąz nie wiem czy zmiany na lock pójdą dalej (jak na centrum) czy nie - kolory widżetów (centrum miało kolorki)?
No Siri to jedno a Apple Intelligence to drugie. Może drugie nauczą też z czasem polskiego bo dla tej tępej dzidy to pewno szans nie ma. Tak samo jak z klawiaturą (PL) zrobili.
to niech ją już na emeryturę poślą i wstawią jakąś Karen by OpenAI i wtedy problem zniknie/rozwiąże się.
Jeszcze nie dotarlem do konca bo mnie zatrzymalo na opcji remote control iphone or ipad w ipados. Jesli to bedzie dobrze dzialac to ja jestem mega happy z uwagi na posiadany tytul hepldesk honoriscausa szerokiej gamy znajomych. I kolejny argument dla pozostalych zeby sie przesiedli na japko jesli chca mojej pomocy xd
Był ktoś odważny by zainstalować betę nr 1?
A to mozna żyć inaczej?
Z minusów, klawiatura cholera wie czemu znów zaczęła tragicznie działać. To znaczy nie łapie mi sama, że pisze w różnych językach.
Z plusów - w nowym notification center można dodawać skróty, więc dodałem sporo skrótów startujących aplikacje, które fajnie mieć pod ręką, ale na głównym ekranie mi nie są potrzebne. Ile mi się miejsca zrobiło!
Ja też potwierdzam, że klawiatura czasem z uporem maniaka pisze mi po angielsku. I przyszedłem tu właśnie napisać to po angielsku, bo myślałem, że po polsku się nie da, ale nagle polski zaczął działać. Tak czy siak nie jest stabilnie.
Jakieś ficzery AI są już odpalone?
Wydaje mi się, że było nawet na konfie powiedziane, że later this summer, więc niestety póki co nie ma nic.