Tak mi się skojarzyło
ale ja nie jestem stary:) w sile wieku to tak, ale nie stary:)
to zalezy kogo zapytasz. Jak dziecka z podstawowki, to juz czas wybierac urnę
etam mam jeszcze 4 z przodu:)
Zwykłe piętnastki też, czy tylko Pro? Ja się zastanawiam nad 15 Plus z tych powodów. Jedyną realną różnicą jest dla mnie chyba tylko tryb makro w aparacie.
Widziałem tylko pro i pro maksy na reddicie.
Ja kupię tak czy siak Pro, ale będę wymieniał do skutku jak będzie coś nie tak, choćbym miał ostatecznie dostać telefon w styczniu.
A przegrzewanie to jakaś fuszerka iOS 17, bo ludzie się też żalą na zmiany w starszych modelach.
No rok Apple po prostu, kurła.
nie wiem czy to iOS 17 czy pro - bo mam 15 plus i próbowałem go “katować” i się nie przegrzewał
To niczego nie zmienia, że #TobieDziała. Nie u każdego te problemy występują. I wcale nie katowanie podobno ten efekt wywołuje. Często ludzie mówią, że telefon się gotuje podczas rozmowy telefonicznej.
Ja dziś zauważyłem na moim 15 pro problemy z zasięgiem. Randomowo gubi zasięg na 1/2 sekundy. Albo przełącza między 5/4/3g.
Zrobiłem reset telefonu, i będziemy jeździć obserwować.
A to nie przez wyłączanie 3G przez opów? TM wyłączyło już 3G, ale wg mnie tylko się pogorszyło i miałem zaniki zasięgu w centrum miasta. Przeskoczyłem chwilowo do Orange, ale i tak wracam, bo żaden inny op nie ma u mnie w pracy zasięgu. Wg mnie ten okres przed ruszeniem na poważnie 5G jest i będzie kiepski dla klientów.
Jak w Uk któryś geniusz postanowi wyłączyć 3G to przez 1/3 drogi do pracy będę bez zasięgu mieszkam w dziurze.
Nie wiem. Dziś zauważyłem problem. Na razie zrestartowałem tylko telefon.
Jak UK to ja nie wiem. Byłem w zeszłym tygodniu, ale zasięg był ok.
Może być coś na rzeczy z tym tytanem, bo przewodzi ciepło znacznie gorzej niż aluminium. W sumie nie wiem. Poczekam aż 15 Plus będzie dostępny od ręki, a do tego czasu będę obserwował, czy jeszcze jakieś problemy nie wyjdą.
Gdyby nie to makro, to bym się w ogóle nie zastanawiał i brał Plusa.
Też czytałem o tej teorii ale słabo w nią wierzę, bo nagrzewają się głównie plecy a nie ramki. W wersjach ze stalowymi (Pro pre15) oraz aluminiowymi (all normal) także głównie plecy (w okolicach mainboard) - jakby chodziło o słabe przewodnictwo cieplne ‘tytanowych’ ramek to wersje ze stalowymi a przede wszystkim aluminiowymi powinny przewodzić i być cieplejsze.
To przewodnictwo to z grubsza wygląda tak, że tytan (czysty) jest o 50% słabszy od stali … a stal jest o jakieś 200-400% (!) słabsza niż aluminum.
We wszystkich modelach główny szkielet AFAIR to aluminium.
EDIT: Tyle tego tytanu jest - https://www.youtube.com/watch?v=PNLEXAwpCsE
EDIT II: Apple twierdzi, że to problem rozruchowy oraz dodatkowo software’owy, co zostanie poprawione w 17.1 - Apple to Address iPhone 15 Pro Overheating Issue With iOS 17 Update - MacRumors
na sonomie zacząłem korzystać ze Stage Managera. Z plusów to w końcu widzę pulpit i elementy tapety, widzę widgety i faktycznie mam focus na 1 okienku (czasem 2 jak potrzebuję np. 2 przeglądarki obok siebie bo coś porównuję, czy “przepisuję” dane z jednej na drugą).
Minusów na razie nie widzę oprócz tego, że trzeba się trochę przestawić.
Przecena 15% MacBookow w Argos UK, czyżby M3 zbliżało się wielkimi krokami?
Tak
Wydaje mi się, że przed Sonomą mialem w Safari tak, że jak otwierałem nową kartę to od razu kursor był ustawiony w polu adresu i mogłem pisać - teraz muszę ręcznie go kliknąć. Jest gdzieś opcja żeby to poprawić?