Nikt nic nie pisze o Sonoma?
Każdy się boi kliknąć Update
jestem abnegatem ale jak dla mnie poza widżetami nic się nie zmieniło
A tam, ja już z miesiąc używam i jest ok
wczoraj update. Działa wszystko OK, wizualnie zmieniło się bardzo niewiele. Mam widgety ale nie wiem czy przestawię się, żeby z nich faktycznie korzystać (rzadko kiedy widzę pulpit - raczej w sytuacji kiedy potrzebuję znaleźć jakiś screenshot).
Maila mi nie poprawili, finder nie stał się bardziej forkliftem, safari odrobinę w stronę arca, hasła odrobinę w stronę 1P (nie wiem po co robiłem z tego aplikację rodzinną - już bym mógł 1P zastąpić).
Z zmian w pdf-ach jeszcze nie korzystałem a brak widgeta dla Apple music przy jednoczesnej obecności widgetu dla Podcats i Spotify jest trochę dziwne.
Serio - więcej wniosła mi aktualizacja apple TV niż maca.
I bardzo dobrze! Liczę, że będzie stabilniej i tyle
Jestem niezadowolony z aktualizacji tv. Ikony (kafelki?) są mniejsze więc pamięć mięśniowa mnie zawodzi.
No i wyłączanie to jeden klik więcej.
Rozwiniesz? U mnie działa long press tak jak wcześniej
A ja wolę mniejsze ikonki
Long press, potem czekaj aż złapie focus na wyłączniku lub ręcznie do niego zjedź i kliknij wyłącz.
Wcześniej po longpress focus od razu był na wyłączeniu.
#iPhone15CaseGate
Co by nie gderać i nie wyśmiewać … ten Fine Woven w dotyku jest bardzo miły, nawet ciut taki gumowaty (co poprawia grip). Przyszedł. Wycięcia na ładowanie mam OK, ale mimo wszystko boję się używać.
Jednocześnie mam Spigen Mag Armor … i magnes z magsafe w tym drugim jest jakby dwukrotnie mocniejszy.
A choruję i tak na Nomad Modern Leather i pewno go kupię.
same here
^
klikasz przycisk power i trzymasz aż się wyłączy, amen
iOS 17.0.2 i 15 Pro. Czy działają wam widgety z barcodami? Z Żabki na przykład. Ja ustawiłem na początku i działa. Na drugim telefonie jest pusty widget. Jak chciałem ustawić drugi to też mi nie działa teraz. Z Hebe to samo.
Kurde powiem szczerze, że cieszę się, że muszę jeszcze trzy tygodnie czekać na zakup nowego ajfonsa. Coś jest w tym roku nie halo z QC.
Non stop widzę jakieś fuckupy na reddicie. Nie odważyłbym się w tym roku zamówić z dostawą. Tylko odbiór w Apple Store i dokładna inspekcja. Mam nadzieje, ze to tylko te pierwsze egzemplarze, ale nie podoba mi się to bardzo.
Czy czesc produkcji zostala przeniesiona poza Chiny?
To była moja pierwsza myśl: Indie. Ale chyba nie. Przynajmniej ja nic nie widziałem. Poza tym od razu by było o tym głośno, że to te indyjskie.
Może się wstrzymaj do przyszłego roku?
Nie chce. Już 14-ke ominąłem. A w tej chwili potrzebuje dwóch telefonów (nie tylko dwóch numerów), a moim obecnym drugim jest zdychający XS z oryginalną baterią xD
Więc nowy jest pożądany i potrzebny. Trzeba zrobić manewr 13->15, XS->13.
ja sobie zamówię tak żeby była dostawa na 15 grudnia w PL będę miał prezenta dla Karolinki i siebie za udany trip po mex i spóźnionego mikołaja:)
siwy jest jedyną znaną mi osobą, która robi sobie nagrody za udane wakacje! Ale tak trzeba żyć - chyba też to wprowadzę!
@sivy powinieneś wystąpić na Life Balance Congress. Ci wszyscy “propagatorzy pozytywnego myślenia” i “manifestanci marzeń oraz miliardów” wymiękają przy nagradzaniu się za udane wakacje. Pomyśl ile kasy mógłbyś na tym trzepać. Krypto się chowa przy tym.
Jak dorosnę chcę być taki jak Sivy