Apple 🍏

Nikt nic nie pisze o Sonoma?

Każdy się boi kliknąć Update :grin:

1 polubienie

jestem abnegatem ale jak dla mnie poza widżetami nic się nie zmieniło

A tam, ja już z miesiąc używam i jest ok

wczoraj update. Działa wszystko OK, wizualnie zmieniło się bardzo niewiele. Mam widgety ale nie wiem czy przestawię się, żeby z nich faktycznie korzystać (rzadko kiedy widzę pulpit - raczej w sytuacji kiedy potrzebuję znaleźć jakiś screenshot).
Maila mi nie poprawili, finder nie stał się bardziej forkliftem, safari odrobinę w stronę arca, hasła odrobinę w stronę 1P (nie wiem po co robiłem z tego aplikację rodzinną - już bym mógł 1P zastąpić).
Z zmian w pdf-ach jeszcze nie korzystałem a brak widgeta dla Apple music przy jednoczesnej obecności widgetu dla  Podcats i Spotify jest trochę dziwne.
Serio - więcej wniosła mi aktualizacja apple TV niż maca.
I bardzo dobrze! Liczę, że będzie stabilniej i tyle :slight_smile:

7 polubień

Jestem niezadowolony z aktualizacji tv. Ikony (kafelki?) są mniejsze więc pamięć mięśniowa mnie zawodzi.
No i wyłączanie to jeden klik więcej.

1 polubienie

Rozwiniesz? U mnie działa long press tak jak wcześniej

A ja wolę mniejsze ikonki :wink:

1 polubienie

Long press, potem czekaj aż złapie focus na wyłączniku lub ręcznie do niego zjedź i kliknij wyłącz.
Wcześniej po longpress focus od razu był na wyłączeniu.

1 polubienie

#iPhone15CaseGate

Co by nie gderać i nie wyśmiewać … ten Fine Woven w dotyku jest bardzo miły, nawet ciut taki gumowaty (co poprawia grip). Przyszedł. Wycięcia na ładowanie mam OK, ale mimo wszystko boję się używać.

Jednocześnie mam Spigen Mag Armor … i magnes z magsafe w tym drugim jest jakby dwukrotnie mocniejszy.

A choruję i tak na Nomad Modern Leather i pewno go kupię.

same here

^
klikasz przycisk power i trzymasz aż się wyłączy, amen

1 polubienie

iOS 17.0.2 i 15 Pro. Czy działają wam widgety z barcodami? Z Żabki na przykład. Ja ustawiłem na początku i działa. Na drugim telefonie jest pusty widget. Jak chciałem ustawić drugi to też mi nie działa teraz. Z Hebe to samo.

Kurde powiem szczerze, że cieszę się, że muszę jeszcze trzy tygodnie czekać na zakup nowego ajfonsa. Coś jest w tym roku nie halo z QC.
Non stop widzę jakieś fuckupy na reddicie. Nie odważyłbym się w tym roku zamówić z dostawą. Tylko odbiór w Apple Store i dokładna inspekcja. Mam nadzieje, ze to tylko te pierwsze egzemplarze, ale nie podoba mi się to bardzo.

2 polubienia

Czy czesc produkcji zostala przeniesiona poza Chiny?

To była moja pierwsza myśl: Indie. Ale chyba nie. Przynajmniej ja nic nie widziałem. Poza tym od razu by było o tym głośno, że to te indyjskie.

3 polubienia

Może się wstrzymaj do przyszłego roku?

Nie chce. Już 14-ke ominąłem. A w tej chwili potrzebuje dwóch telefonów (nie tylko dwóch numerów), a moim obecnym drugim jest zdychający XS z oryginalną baterią xD
Więc nowy jest pożądany i potrzebny. Trzeba zrobić manewr 13->15, XS->13.

2 polubienia

ja sobie zamówię tak żeby była dostawa na 15 grudnia w PL będę miał prezenta dla Karolinki i siebie za udany trip po mex i spóźnionego mikołaja:)

2 polubienia

siwy jest jedyną znaną mi osobą, która robi sobie nagrody za udane wakacje! Ale tak trzeba żyć - chyba też to wprowadzę! :smiley:

18 polubień

@sivy powinieneś wystąpić na Life Balance Congress. Ci wszyscy “propagatorzy pozytywnego myślenia” i “manifestanci marzeń oraz miliardów” wymiękają przy nagradzaniu się za udane wakacje. Pomyśl ile kasy mógłbyś na tym trzepać. Krypto się chowa przy tym.

17 polubień

Jak dorosnę chcę być taki jak Sivy :smile::+1:

7 polubień