Apple 🍏

A gdzie jest taka opcja aby ją włączyć?

Tylko nowe

No i wykrakałeś @pawelorzech. Chodzą słuchy, że tytanowe 15 ma węższe ramki, w związku z czym słabsze “trzymanie” szklanych plecków, które są bardziej podatne na pękanie (może kwestia naprężeń) niż w 12-14. Może plotki, może nie …

No właśnie ze względu na to, że to pierwszy model z tymi pleckami, to nie wiem, czy nie skończy się u mnie na 15 Plus. Zgadzam się z @piotrek69 , że to pewnie przez nową konstrukcję i w 16 pewnie poprawią.

A, i z tych malowanych będzie odpryskiwać farba.

Moja teoria: Teraz mają łatwiej wymienialny ten szklany tył. Wcześniej był przyklejony praktycznie na stałe, a teraz można go podgrzać i odkleić. Przez to w nowym jest pusta przestrzeń pod tym szkłem i pęka jak krakers. Problem polega na tym, że zwykłe piętnastki też mają ten design, więc jeśli teoria się sprawdzi, też powinny pękać.

1 polubienie

Kurczę nie chce brzmieć jak applowy apologista ale naprawdę czuję, że jest to problem, który mnie nie dotyczy.
Jak odbiorę telefon, wsadzę od razu w Mujjo i tyle w temacie. Jak zepsuje to przyjdę tu lamentować, ale na razie wydaje mi się, że to jest tylko problem teoretyczny. A już tym bardziej, że ja maksa nie biere.

5 polubień

Jak zepsujesz to pójdziesz do ubezpieczyciela po nowy.

*do Apple

3 polubienia

#FineWovenGate część dalsza … wycięcia też tak średnio pasują (przeszkadza kabelkom z grubszymi wtyczkami) :slight_smile:

1 polubienie

o bogowie, to na pewno apple? tak niewycentrowane? aż mnie oczy bolą

4 polubienia

2 polubienia

Jak jest z żywotnością baterii na iOS 17? To chyba jedyne co trzyma mnie przed aktualizacją

mój Xr który baterie ma już na poziomie 79%, na iOS 17 znika znacznie szybciej bateria, ładowanie 3 razy w ciagu dnia to raczej standard :slight_smile:

1 polubienie

Mój XR ma 82% i ładowany jest mniej więcej dwa razy na dobę. Ale różnicy czasowej między 16 a 17 nie zauważyłem, po prostu po kilku latach już i tak się prosi o wymianę.

Co bardziej widać, to jak zwolnił. Nowsza wersja iOS == wolniejsze działanie.

1 polubienie

Na 13 Pro przy 88% żywotności baterii raczej nie widzę negatywnego wpływu iOS 17. A nawet może jest trochę na plus ale jeśli tak to delikatnie.

1 polubienie

Na silikonie od Apple jest podobnej albo tej samej wielkości dziura, tylko dobrze wycięta. Jednak też grubsza wtyka nie wejdzie. Ale to akurat kątowy kabel. Standardowe są ok.

4 polubienia

Działają Wam wszystkie widżety na iOS17?
U mnie zepsuły się:
Gentler Streaks
Waterminder
Audible
Todoist
Books (od  :stuck_out_tongue_winking_eye:)

u mnie tylko “zepsuły się” Thingsy - przez to, że widgety są klikalne, to mniej to-do się wyświetla, w zamian są spore odstępy między nimi

A co dokładnie Ci nie działa w Waterminder’ze? Ponieważ sam korzystam i wydaje mi się, że wszystko działa.

Najpierw nie aktualizował zapisów. Cały czas pokazywał 0.
Próba dodania nowego widżetu wyświetlała tylko białą (szarą) plamę w jego miejscu.
Dziś (po aktualizacji do 17.0.2) wszystko działa.
Poza widżetem Todoista.

Pierwszy raz dzisiaj włączyłem i zadziałało.

Mimo włączenia tej funkcji od czasu do czasu bateria mimo wszystko ma być ładowana do 100%, może akurat trafiłeś na ten moment.