A gdzie jest taka opcja aby ją włączyć?
Tylko nowe
No i wykrakałeś @pawelorzech. Chodzą słuchy, że tytanowe 15 ma węższe ramki, w związku z czym słabsze “trzymanie” szklanych plecków, które są bardziej podatne na pękanie (może kwestia naprężeń) niż w 12-14. Może plotki, może nie …
No właśnie ze względu na to, że to pierwszy model z tymi pleckami, to nie wiem, czy nie skończy się u mnie na 15 Plus. Zgadzam się z @piotrek69 , że to pewnie przez nową konstrukcję i w 16 pewnie poprawią.
A, i z tych malowanych będzie odpryskiwać farba.
Moja teoria: Teraz mają łatwiej wymienialny ten szklany tył. Wcześniej był przyklejony praktycznie na stałe, a teraz można go podgrzać i odkleić. Przez to w nowym jest pusta przestrzeń pod tym szkłem i pęka jak krakers. Problem polega na tym, że zwykłe piętnastki też mają ten design, więc jeśli teoria się sprawdzi, też powinny pękać.
Kurczę nie chce brzmieć jak applowy apologista ale naprawdę czuję, że jest to problem, który mnie nie dotyczy.
Jak odbiorę telefon, wsadzę od razu w Mujjo i tyle w temacie. Jak zepsuje to przyjdę tu lamentować, ale na razie wydaje mi się, że to jest tylko problem teoretyczny. A już tym bardziej, że ja maksa nie biere.
Jak zepsujesz to pójdziesz do ubezpieczyciela po nowy.
*do Apple
#FineWovenGate część dalsza … wycięcia też tak średnio pasują (przeszkadza kabelkom z grubszymi wtyczkami)
o bogowie, to na pewno apple? tak niewycentrowane? aż mnie oczy bolą
Jak jest z żywotnością baterii na iOS 17? To chyba jedyne co trzyma mnie przed aktualizacją
mój Xr który baterie ma już na poziomie 79%, na iOS 17 znika znacznie szybciej bateria, ładowanie 3 razy w ciagu dnia to raczej standard
Mój XR ma 82% i ładowany jest mniej więcej dwa razy na dobę. Ale różnicy czasowej między 16 a 17 nie zauważyłem, po prostu po kilku latach już i tak się prosi o wymianę.
Co bardziej widać, to jak zwolnił. Nowsza wersja iOS == wolniejsze działanie.
Na 13 Pro przy 88% żywotności baterii raczej nie widzę negatywnego wpływu iOS 17. A nawet może jest trochę na plus ale jeśli tak to delikatnie.
Na silikonie od Apple jest podobnej albo tej samej wielkości dziura, tylko dobrze wycięta. Jednak też grubsza wtyka nie wejdzie. Ale to akurat kątowy kabel. Standardowe są ok.
Działają Wam wszystkie widżety na iOS17?
U mnie zepsuły się:
Gentler Streaks
Waterminder
Audible
Todoist
Books (od )
u mnie tylko “zepsuły się” Thingsy - przez to, że widgety są klikalne, to mniej to-do się wyświetla, w zamian są spore odstępy między nimi
A co dokładnie Ci nie działa w Waterminder’ze? Ponieważ sam korzystam i wydaje mi się, że wszystko działa.
Najpierw nie aktualizował zapisów. Cały czas pokazywał 0.
Próba dodania nowego widżetu wyświetlała tylko białą (szarą) plamę w jego miejscu.
Dziś (po aktualizacji do 17.0.2) wszystko działa.
Poza widżetem Todoista.