Co do wyszukiwarek, próbowałem startpage, nie dał rady, próbowałem ddg, nie dało rady… Teraz czas na Qwanta i póki co to się sprawdza najlepiej. Choć nie wiem czy to koniec poszukiwań
Miałem problemy z jakimkolwiek wyszukiwaniami z które nie były suchym szukaniem strony internetowej, albo osoby/filmu. Wszelkie szukanie problemów, bardziej złożonych pojęć i grafik zazwyczaj dawały dość losowe wyniki niestety.
Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale póki co to wpisywałem coś w ddg, sprawdzałem wyniki, brałem głęboki oddech i wchodziłem na Googla
DDG ma inne wyniki niż G! bo nie generuje ich pod Ciebie. Z jednej strony to gorzej, bo dostajesz mniej tego co Cię konkretnie interesuje, z drugiej lepiej, bo G! automatycznie zawęża wyniki do tego, co Ci powinno pasować przez co nie dostajesz wszystkich informacji a jedynie przefiltrowany wycinek.
No i pamiętaj, że bardzo dużo zależy od jakości wpisanego hasła
@pawelorzech: “Mullvad jest jedynym VPNem, który wspiera Wireguard”.
Nieprawda. Dwa lata temu właśnie dla Wireguard wziąłem dla testu AzireVPN, który miał go w wersji beta za darmo udostępniony, a później właśnie Mullvad. Od roku nad wprowadzeniem tego protokołu pracuje NordVPN, ale póki co nie zanosi się aby udostępnili możliwość korzystania z niego. To że Wireguard zjada mniej baterii mi się bardzo spodobało, ale jest on cały czas w fazie rozwojowej i nie jest do końca bezpieczny oraz nie zapewnia w pełni prywatności. To też wstrzymuje inne firmy przed korzystaniem z niego.
btw w Azire jako login nie ma się numerów (chociaż można), tylko wymyślony przez siebie login, podanie adresu mailowego jest opcjonalne i podobnie jak Mullvad są ze Szwecji i można u nich płacić crypto oraz gotówką w kopercie, a przy okazji mają niższe ceny i swoje aplikacje (apka na iOS jest w fazie beta).
Ja z powodu ‘szerokości’ wyszukan nie skreślam alternatywnych wyszukiwarek, a dalej szukam. Jednak właśnie ddg przy szybkim wyszukiwaniu aż zbyt mało konkretne wyniki pokazywał. A mi się nie chce bawić w bardzo precyzyjne wpisywanie zapytań jak coś na szybko chce sprawdzić. Co ciekawe qwant wydaje się radzić sobie lepiej z wyłapywaniem kontekstu.