Tu bezpośredni link do transmisji
No i spoko, jest kilka fajnych gierek które obadam, np.: State of Decay 3, Tell Me Why, Stalker 2, Warhammer 40K: Darktide czy The Medium.
O dziwo sztandarowa gra czyli Halo Infinite wypadła przeciętnie i np. graficznie taki nowy Ratchet & Clank wygląda lepiej.
Może za dużo oczekiwałem, ale mnie nie powaliło. Po tym jak zapowiadali, że będzie dużo gier z series x wydanych też na one, za rzadko widziałem to xbox one przy prezentacji gier. Niby się spodziewałem, że tak będzie, ale liczyłem na więcej A co do halo, to wydaje mi się, że bardziej postawili na fabułę, i wielkość świata niż wyciśnięcie z grafiki 100%, szczególnie że to gra cross-gen jednak. Aczkolwiek myślę że nad tym przysiądą jeszcze, żeby pokazać na co stać series x. W końcu to prawdopodobnie będzie jeden z pierwszych tytułów na series x.
No i fajna opcja że wszystkie pokazane gry będą w game pass
To jest najfajniejsza rzecz. W playstation nawet playstation hits są płatne i będą płatne, jezu jakie to już nudne xD
Nie no, świetna lektorka
Infinajt na całego.
Kurde… Ale ja się bije sam z sobą.
Całe życie byłem graczem komputerowym, w obecnej więc formie olałem więc x one, bo po cholerę mi. Wszystko śmiga i tak na pc. Dorobiłem się więc switcha i ps4pro dla exclusivow.
I teraz mam problem. Komputer stał się lekko przestarzała maszynka do indyków i wowa. Coraz mniej na nim czasu poza pracą spędzam. Aż z tego wszystkiego podjąłem decyzję, że nie robię upgradow, tylko w przyszłym roku kupię MacBooka+ iPada i tyle z grania na pc.
W takiej formie Xbox jest rozsądnym wyborem. Wszystko na kupie, za jedną cenę i po sprawie + gra, która mnie kupili czyli 3d action RPG of obsidianu. Ale z drugiej strony gry, które najlepiej wspominam w ostatnim czasie, to exclusivy od Sony…
W ogóle to teraz jestem już pewien. Sony przygotowało się na kolejną generację wojny konsol, gdy Microsoft ma ja już głęboko w dupie. Microsoft już się przygotowuje na przyszłość, gdzie cloud gaming będzie królem.
Powolutku przyzwyczai ludzi do usługi, aż stanie się synonimem grania, jak Steam synonimem sklepu z grami.
Ciekawe czy to podkreśla sprzedając konsole po kosztach
Btw obstawiam, że jakby Sony na to pozwoliło, to ms już dawno odpychały Gamepassa dla PlayStation.
Tutaj może zajść reguła, że jak nie możesz wygrać to zmień reguły gry. I Sony będzie chciało grać w starą grę, którą wszyscy znali do tej pory, a MS może nawet nie wziąć w niej udziału. I to że xCloud łączy się z gamę pass ultimate może to zapowiadać. Też chodzi od jakiegoś czasu plota, że xCloud będzie dało się uruchomić na Xbox One i dzięki temu grać w gry nowej generacji na starej konsoli. I ma to sens o tyle, że MS miałby największą bazę graczy: PC, Xbox series, a za sprawą xCloud: xbox one, PC ze słabymi konfiguracjami, urządzenia mobilne. Była plotka ze xcloud może być uruchamiany na Switchu. No moim zdaniem zabrali by cały rynek, który do tej pory chciał grać ale nie miał na czym. Ciekawe czasy nadchodzą
I dlatego w większości nie lubię polskiego dziennikarstwa growego. Nic nie potwierdzono, mamy dostęp tylko do twittera jakiegoś randoma w internecie. No ale w tytule stoi jak byk “Xbox Series S POTWIERDZONY”…
Takie The Verge też napisało “Microsoft’s new Xbox Series S console confirmed”. Ale rozumiem, że chodzi ci o to, że w tytule wszystkiego nie powiedzieli.
W końcu konkretne info, jest data premiery konsoli, a przynajmniej miesiąc, bo dnia nadal nie podali
Edit: Przesunięto też datę premiery Halo Infinite na 2021
to było do przewidzenia, żeby była akurat na sezon świątecznych zakupów
To że to będzie okres przedświątecznych zakupów to było wiadomo, bo rok temu już podali “Holiday 2020” tak samo jak Sony. Teraz chociaż doprecyzowali miesiąc, więc pozostaje poczekać jeszcze na cenę i konkretny dzień kiedy trafi do sprzedaży.
…zwłaszcza, że dla Amerykanów holiday to okres już od Thanksgiving, który wszak wypada pod koniec listopada.
Udostępniono xCloud w wersji beta, trzeba tylko mieć aktywny Xbox Game Pass Ultimate i zainstalować apkę.
Póki co biblioteka ograniczona jest ze 100 do 40 gier:
- A Plague Tale: Innocence
- Absolver
- ARK: Survival Evolved
- ASTRONEER
- Battle Chasers: Nightwar
- Bleeding Edge
- Crackdown 3
- DayZ
- Descenders
- Felix the Reaper
- For the King
- Forza Horizon 4: Edycja standardowa
- Frostpunk: Console Edition
- Gears 5 Ultimate Edition
- Gears of War 4
- Gears of War: Ultimate Edition
- Golf With Your Friends
- Grounded
- Halo 5: Guardians
- Halo Wars 2: Standard Edition
- Halo Wars: Definitive Edition
- Halo: Kolekcja Master Chief
- Halo: Spartan Assault
- Hellblade: Senua’s Sacrifice
- Journey to the Savage Planet
- Killer Instinct: Definitive Edition
- Ori and the Blind Forest: Definitive Edition
- Ori and the Will of the Wisps
- ReCore
- Sea of Thieves
- State of Decay 2: Juggernaut Edition
- Streets of Rage 4
- Subnautica
- The Bard’s Tale IV: Director’s Cut
- The Bard’s Tale Trilogy
- theHunter: Call of the Wild
- Untitled Goose Game
- Wasteland 2: Director’s Cut
- Wasteland Remastered
MMMMMMMM…
Ależ będzie dzisiaj testowanko i ucieranie nosa kumplowi, który zdecydował się na PS4 xD
lub iPhona xD, ehhh jednak czasem te androidy to mają jakieś plusy.
Daj znać jak wygląda granie w xCloud. Poluję na. Xbox One w promce jakiejś dobrej, ale może dzięki xCloud kupię tylko kontroler