🎧 W czym słuchasz podcastów?

Mam tak samo. Co do znajdowania nowych rzeczy polecaj stronę podkasty.info. Nie dość, że jest tam duża baza to jeszcze regularnie aktualizują i dodają nowe podkasty, których jeszcze nie ma w aplikacjach podcastowych.

2 polubienia

Tylko polskie podcasty tam są niestety (chyba, że coś źle patrzę), a to spore ograniczenie dla mnie.

Przepraszam, nie doprecyzowałem. Racja, chodziło mi o polskie, ponieważ te bardzo ciężko znaleźć.

Witam Potrzebuje porady fachowca :slight_smile: Otóż używam aplikacji Downcast (którą bardzo lubię) ale nie potrafię “zachować” odcinków do posłuchania na bliżej nieokreśloną przyszłość bez ich ściągnięcia. Czy jest jakaś opcja (której nie nie umiem odnaleźć) pozwalająca to robić?

Widzę na zdjęciach w AppStore, że to obsługuje playlisty. Zrób nową playlistę „na później” i dodawaj tam te odcinki?

Ta metoda nie działa - jeśli usunę odcinek z pobranych znika również z playlisty :frowning:

Po ostatnim WWDC rozczarowanie olewaniem j. polskiego, skłania mnie do rozważenia przejścia na robota. Jest klika rzeczy, które mnie przed tym powstrzymują. Jedną z nich jest brak dobrej (według mojego rozeznania) aplikacji do podcastów (na apple używam natywnej i świetnego Downcast - kupionego dożywotnio za coś około 14,- PLN). Na Andka pasowała mi Google Podcast ale została ubita. Czy możecie podpowiedzieć, jakie polecacie apki do podcastów - ale nie w systemie subskrypcyjnym?

1 polubienie

Osobiście nie mam Androida, ale słyszałem dużo dobrego o AntennaPod.

1 polubienie

Używam i jest ok. Choć ostatnio zrobili gruby refactoring I są problemy, więc czekam na update. Ale używam od kilku lat i to pierwsza taka sytuacja.
Apka ma prawie wszystkie opcje których potrzebuję. Jedyna której mi brakuje to ustawianie pomijania ciszy per podcast, teraz jest to ustawienie globalne. Poza tym na wszystko co trzeba, czyli ustawianie prędkości, głośności, kolejki, auto pobieranie itp

1 polubienie

Ja od dawna używam PodcastAddict. Dla mnie idealna. Wszystko co można sobie wymyślić idzie w nim ustawić jako globalne ustawienie oraz indywidualne per podcast. Próbowałem kilka razy innych aplikacji, ale zawsze brakowało mi w nich jakiejś opcji, której używałem w Podcast Addict.

3 polubienia

Używam Pocket Cast bez subskrypcji i działa jak złoto.

8 polubień

Dziękuję za dotychczasowe podpowiedzi :slight_smile: notuję i sprawdzę po robocie

Chyba jedyne czego nie ma darmowa wersja to desktop/web app ale ja osobiście słucham podcastów tylko w biegu albo przy czynnościach typu sprzątanie, prasowanie więc nigdy nie miałem potrzeby mieć wersji desktop/web. Telefon mam zawsze przy sobie.

1 polubienie

Płatny PockteCast ma jeszcze możliwość tworzenia folderów.

Ja mam 15 podcastów i backlog na 200 odcinków, więc to kolejna funkcja która mnie osobiście ani grzeje ani ziębi :sweat_smile:

2 polubienia

#teamPocketCasts

Kiedyś zapłaciłem zarówno za wersję na desktop jak i na telefon. Używam i na MacOS i na Windows i na iOS i na Android. Wszędzie działa dobrze. Teraz jest za darmo i dorzucili mi możliwość uploadowania swoich plików w chmurę (20GB) i odtwarzania na dowolnym urządzeniu - zacząłem tego używać do słuchania audiobooków (tak, wrzucam ręcznie mp3) ze względu na sync miejsca słuchania między każdym z w/w urządzeń.

1 polubienie

Ja również od lat team PocketCasts, próbowałem swego czasu chyba wszystkiego i z tym softem mi najlepiej :slight_smile:

3 polubienia

Bardzo fajnie punktuje idiotyzmy Apple Podcasts (to zarządzanie kolejką to horrendum)

1 polubienie

PocketCast natomiast wchodzi cały na biało i mówi potrzymaj mi piwo. :wink:

https://www.reddit.com/r/pocketcasts/comments/1dzcw7z/starting_an_already_played_episode_immediately/

Web player totalnie mi się wywalił, więc w pracy słucham z telefonu bo tylko tam apka działa.

2 polubienia

Wdrożyli poprawkę:

1 polubienie