Tak jest szefie panie Pjoter.
Takiej odpowiedzi mi brakowało. Od dawna zastanawiałem się na czym polega ta różnica.
Z racji tego używam PocketCasts.
Odkąd ostatnia beta ogarnia synchronizację z zegarkiem u mnie to Overcast jest moim domyślnym playerem. Brakuje mi jeszcze lepszej integracji z HomePodem, który jest debilem i nie kuma nawet jak mu powiem “continue”. Zamiast wznawiać podcast to wznawia muzykę.
“resume playback” działa u mnie zawsze.
Marco rozj***ł mi Overcasta.
Search nie działał w becie, teraz nie działa już w wersji z AppStore. Ani na X, ani na 8+, ani na iOS13PB, ani na iOS 12.
K***A.
Nie potwierdzam, sprawdziłem i działa. Na 12 i iPX.
Ale ja nie watpie, ze innym działa. Tylko co mi po tym, skoro mi nie działa?
Chyba, że mogę Ci wysłać DM jak będę czegoś chciał poszukać, to wtedy ok
Mi brakuje w Overcast takiej małej rzeczy, którą ma PocketCas. Jak przychodzi powiadomienie o nowym odcinku to chciałbym móc dodać go sobie do Up Next
. Chciałbym mieć takie rozdzielenie między tym co nowe, a moją kolejką.
No, ale taką funkcję może pełnić akurat smartlista.
Z poziomu powiadomienia mogę dodawać do smartlisty?
No niestety nie da rady tak… więcej zachodu z tym. Musisz zdefiniować sobie jakie podcasty mają wpadać do danej listy i tyle. Ja to ograłem tworząc po prostu listę będącą podzbiorem listy technologicznej i wpadają mi tam tylko najwazniejsze - taki mój top.
Liczę, że apka na macOS wprowadzi trochę więcej organizacji. W ogóle ostatnio odkryłem straszną prawdę. Nie tylko Spotify nie ma możliwości masowego odznaczania przesłuchanych odcinków. PocketCast i Overcast też nie mogą tego robić
W PocketCasts masz „Archive all”.
Ale to nie to samo co „mark as played”. Bez tego na customowych playlistach odcinki zarchiwizowane ale nie oznaczone jako odtworzone, dalej są widoczne.
W PocketCasts? U mnie zarchiwizowane nieodsluchanych odcinków sprawia, że wypadają z filtra.
Ja znowu wróciłem do Podcastów by Apple. Synchronizacja między homepodami, zegarkiem etc jest bezkonkurencyjne.
Dla mnie UI/UX jest tam nieakceptowalne.
Kumam u mnie właśnie UX przesądził o zmianie. Zbyt wielu urządzeń używam, aby się frustrować. Idę biegać i wiem, że na AW na pewno są wszystkie najnowsze podcasty, które mnie interesują, a jak wrócę to od tego samego miejsca może mi je odtwarzać HomePod. Wydaje się być to dla mnie takie zwyczajne, a jednak poza natywną aplikacją to nadal ‚magic’. Oczywiście winą jest Apple i brak otwartych API, ale co poradzić…
Tak sobie dzisiaj pomyślałem że w pocket casts przydałaby mi się funkcja automatycznego archiwizowania odcinków którym zostało 40-1s do końca.
NIE CHCESZ DOSŁUCHAĆ DO KOŃCA OUTRO PODCASTU YesWas Podcast? Herezja!
No właśnie chyba jakieś bany trzeba rozdać. TAK CZUJE.