🎧 W czym słuchasz podcastów?

Tak jest szefie panie Pjoter.
Takiej odpowiedzi mi brakowało. Od dawna zastanawiałem się na czym polega ta różnica.
Z racji tego używam PocketCasts.

3 polubienia

Odkąd ostatnia beta ogarnia synchronizację z zegarkiem u mnie to Overcast jest moim domyślnym playerem. Brakuje mi jeszcze lepszej integracji z HomePodem, który jest debilem i nie kuma nawet jak mu powiem “continue”. Zamiast wznawiać podcast to wznawia muzykę.

1 polubienie

“resume playback” działa u mnie zawsze.

Marco rozj***ł mi Overcasta.
Search nie działał w becie, teraz nie działa już w wersji z AppStore. Ani na X, ani na 8+, ani na iOS13PB, ani na iOS 12.

K***A.

1 polubienie

Nie potwierdzam, sprawdziłem i działa. Na 12 i iPX.

Ale ja nie watpie, ze innym działa. Tylko co mi po tym, skoro mi nie działa? :frowning:
Chyba, że mogę Ci wysłać DM jak będę czegoś chciał poszukać, to wtedy ok :stuck_out_tongue:

Mi brakuje w Overcast takiej małej rzeczy, którą ma PocketCas. Jak przychodzi powiadomienie o nowym odcinku to chciałbym móc dodać go sobie do Up Next. Chciałbym mieć takie rozdzielenie między tym co nowe, a moją kolejką.

1 polubienie

No, ale taką funkcję może pełnić akurat smartlista.

Z poziomu powiadomienia mogę dodawać do smartlisty?

No niestety nie da rady tak… więcej zachodu z tym. Musisz zdefiniować sobie jakie podcasty mają wpadać do danej listy i tyle. Ja to ograłem tworząc po prostu listę będącą podzbiorem listy technologicznej i wpadają mi tam tylko najwazniejsze - taki mój top.

1 polubienie

Liczę, że apka na macOS wprowadzi trochę więcej organizacji. W ogóle ostatnio odkryłem straszną prawdę. Nie tylko Spotify nie ma możliwości masowego odznaczania przesłuchanych odcinków. PocketCast i Overcast też nie mogą tego robić :frowning:

W PocketCasts masz „Archive all”.

Ale to nie to samo co „mark as played”. Bez tego na customowych playlistach odcinki zarchiwizowane ale nie oznaczone jako odtworzone, dalej są widoczne.

W PocketCasts? U mnie zarchiwizowane nieodsluchanych odcinków sprawia, że wypadają z filtra.

Ja znowu wróciłem do Podcastów by Apple. Synchronizacja między homepodami, zegarkiem etc jest bezkonkurencyjne.

1 polubienie

Dla mnie UI/UX jest tam nieakceptowalne.

Kumam u mnie właśnie UX przesądził o zmianie. Zbyt wielu urządzeń używam, aby się frustrować. Idę biegać i wiem, że na AW na pewno są wszystkie najnowsze podcasty, które mnie interesują, a jak wrócę to od tego samego miejsca może mi je odtwarzać HomePod. Wydaje się być to dla mnie takie zwyczajne, a jednak poza natywną aplikacją to nadal ‚magic’. Oczywiście winą jest Apple i brak otwartych API, ale co poradzić…

1 polubienie

Tak sobie dzisiaj pomyślałem że w pocket casts przydałaby mi się funkcja automatycznego archiwizowania odcinków którym zostało 40-1s do końca.

1 polubienie

NIE CHCESZ DOSŁUCHAĆ DO KOŃCA OUTRO PODCASTU YesWas Podcast? Herezja!
:wink:

7 polubień

No właśnie chyba jakieś bany trzeba rozdać. TAK CZUJE.

7 polubień