🎙️ To są faaajne podcasty

Skończyłem Heavyweight. Niektóre odcinki dobre, niektóre bardzo dobre, niektóre rewelacja.
Tylko z jakiegoś powodu się nie przywiązałem. W sensie, gdyby ktoś mi jutro powiedział „więcej sezonów Heavyweight nie będzie”, to zareagowałbym mniej więcej tak: „a, szkoda. No ok, trudno.”
Po skasowanym dajmy na to ReplyAll, czy Hello Internet poszedłbym z widłami na Nowy Jork i Londyn, respectively.

Ale bardzo dobra propozycja tak czy siak. Polecam.

2 polubienia

Dziękuję bardzo za polecenie tego. Przesłuchałem w 2 dni, mega się słuchało. Jedyny minus jak dla mnie to jakość tych rozmów telefonicznych, czasem miałem problem ze zrozumieniem.

1 polubienie

O rany, przesłuchałeś To Live and Die in LA?
To super. Prawda, że świetne?

A co do rozmów to zgadzam się w 100%. Kiepsko to było od strony technicznej rozwiązane, ale to pierwszy podcast Straussa, wiec wybaczyłem.

Jeśli chcesz, to mogę polecić inne wciągające podkasty w tym formacie.

1 polubienie

Jeśli masz coś oparte na prawdziwych historiach i krótkie jak to, chętnie posprawdzam. :+1:

1 polubienie

To na początek:

Sezon 2

Rewelacyjne i w miarę krótkie.

2 polubienia

Wielkie dzięki za polecenie True Crime Garage. Fajnie się tego słucha, zwłaszcza Nick robi dobrą robotę.

3 polubienia

Hmm… a może by tak?

Ukradłem z orzechowej listy The Caliphate.
Powiem tak: Pierwsza połowa to takie normalne dla tej kategorii, acz bardzo dobre dziennikarstwo śledcze. Ale to co się dzieje w drugiej, to wbija w fotel. Tak dosłownie. To nie jest podcast, którego można słuchać gotując obiad, czy jadąc do pracy. On ryje psychikę straszliwie. Nie wiem, weźcie otwórzcie butelkę wina albo może lepiej czegoś mocniejszego i usiądźcie na te kilka godzin w fotelu. Tak zupełnie serio, bo to jest tak straszliwie mocne.
Bardzo dobry podcast.

5 polubień

Takie falowania mam z podcastami. Raz się ich nazbiera tyle, że słucham mocno przyśpieszonych, nawalam odcinki, a potem nie ma czego słuchać. Potem nic się nie dzieje, czasami jeszcze w tym pędzie znajdę nowy podcast, ale potem już nie ma czego słuchać i zapominam (albo mam ochotę bardziej słuchać muzyki). A potem paczę i tyle tego jest, że znowu na przyśpieszeniu. Czasami zastanawiam się, po co przyśpieszam, zamiast normalnie słuchać wszystkich.

Zawsze wierny:

• Dwóch Typów Podcast
  • Imponderabilia
  • Kto Je Ten Je
  • Polimaty 2
  • Świat w trzy minuty
  • Yes Was Podcast (od 1 odcinka nieprzerwanie!)

Jak mam ochotę:

• Co się czyta?
  • Czytu Czytu
  • Mana Mana
  • Mysz Masz
  • Nadgryzieni (a lata temu mój ulubiony i zawsze i wszędzie)
  • Nerdy Nocą
  • Nie tylko design

W zależności od tematu odcinka:

• Shufflecast
  • Skonfigurowani
  • Stacja Zmiana
  • Pomoc z kreatywnej pracy
  • Rozgrywka (a konkretnie tylko Grube Rozmowy i jako tylko ten segment to byłoby w Zawsze wierny)
  • Onet Rano
  • Na Podsłuchu
  • Inna Kultura
  • Jest zielono. Podcast ekologiczny.
  • Krew Mózg
  • 7 metrów pod ziemią
  • Bo czemu nie
3 polubienia

https://overcast.fm/+I5ClkVhek

Craig Federighi w App Stories. Nie słuchałem (jeszcze), ale to może być kawał dobrego odcinka. Dlatego tu wrzucam.

2 polubienia

Oj bardzo dobry i ładny odcinek Heavyweight.

2 polubienia

Kończę właśnie Bear Brook. Bardzo dobry podcast, powinien być stawiany za wzorzec.

Wait, what!? Ale jak to? To Ty nie przesluchales już dawno wszystkiego?

Mam skończony czas niestety. Survivor sam się pojawił… Ale już niewiele zostało. Zresztą ja zrobiłem od Heavyweight przerwę. Wciągnąłem trochę innych rzeczy po drodze :smiley:

A propos wciągania dobrych rzeczy, to…

ha! wiem, o czym pomyśleliście Wy kryminaliści! Nieładnie! A propos wciągania dobry rzeczy, to To Live And Die in LA jeszcze wisi, a to jest złoto.

A poza tym czuje się oszukany, bo rzuciłem wszystko, żeby wciągnąć wszystkie odcinków Heavyweight w dwa dni (peer pressure!), a tu prosze. Taka sytuacja.

1 polubienie

W międzyczasie połknałem Czarnobyl serial + podcast… Cała reszta czeka. Dziś nowy Reply All wyszedł. No nie pomagają wszyscy z tymi podcastami, żeby nadrobić…

2 polubienia

Dzięki za info. Wracam za 53 minuty i 35 sekund :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Nerdy Nocą rzeczywiście są świetni. I nawet historyczne odcinki są pasjonujące. Szkoda, że dotarłem do ostatniego odcinka a nowe odcinki pojawiają się circa about co miesiąc…

Linki

:appleinc:
‎Nerdy Nocą on Apple Podcasts
Spotify
Nerdy Nocą | Podcast on Spotify
Android:
Subscribe on Android to Nerdy Nocą

4 polubienia

Aaarrrrghhh!!! :face_with_symbols_over_mouth:

 !!

Wy chyba nie rozumiecie, jaki gwałt na oczach serwujecie używającym forum w trybie ciemnym. :broken_heart:

1 polubienie

Tylko dzienny.

1 polubienie