Ja Dashboard mam postawiony na Home Assistant i wszystko fajnie działa. Polecam. Jakby ktoś potrzebował pomocy to dajcie znać co konkretnie potrzeba
ostatnio odkrylem ze Samsung (a moze wszystkie Androidy) ma integracje z HA, tzn jak sie sciagnie belke powiadomien w dol, to jest tam “Sterow. urządz.” i oprocz domyslnego Google Home mozna tam sobie podpiac Xiaomi Home i wlasnie Home Assistanta, co daje szybki dostep np do wlacznikow. Niestety nie widze tam np termometrow
Dzięki. Bardzo pomocne.
Tyle miesięcy w nieświadomości…
Google Nest Hub ostatnio… zgłupiał? Nie wiem, czy była jakaś aktualizacja, ale drugi raz nad ranem mam na ekranie kręcące się cztery punkty w kolorach Google. Jak zrestartuję sprzęt (kiedy wrócę z pracy wieczorkiem, wyłączając z prądu) startuje normalnie i działa, nad ranem kolorowe kropki.
Ktoś, coś?
EDIT:
Grafika poglądowa
u mnie działa bez problemu. To jakiś problem u Ciebie
Nie mam Nest Huba ale jak mi zwariował Nest mini to musiałem zrobić hard reset i pomogło.
Wychodzi na problem brzegowy sieci. Trzeba zerknąć za jakimś repeaterem/AP.
Hej, czy ktoś mi mógł doradzić, mieszkam w akademiku w którym jest wifi dla wszystkich mieszkańców, chciałbym, sobie kupić homepoda mini, czy jest możliwość podłączenia go tak żeby inni go nie widzieli?
Nie macie ethernetu? Jak jest, to wstaw własny router i schowaj hoempoda za NATem
Niestety nie mamy, No myślałem o własnym routerze, ale nie da się tego prościej zrobić?
Nigdy tak nie kombinowałem ale może można:
Repaeter z wyjściem ethernet połączone do wifi akademika → kabel → twój nowy router i własne wifi i do tego wpinać swoje urządzenia.
Jak masz ogólne wifi i nie masz jak zarządzać routerem to nic nie zrobisz.
Tak na upartego, to jeżeli router ma opcję repeatera, to nawet ten dodatkowy repeater Ci niepotrzebny. Zwykle da się ustawić nazwę sieci tej opcji (na routerach 801.11N to nawet chyba nie dało się ustawić tego samego SSID bo się gryzły).
Z tego co widzę to możesz zablokować dostęp do Airplay i innych usług. Nie ukryjesz go na sieci ale nikt nie będzie mógł się podłączyć bez Twojej zgody.
kupujesz MiFi i i robisz swoja siec Wifi.
O i o to mi chodziło dzięki
Daj znać jak działa, może też sobie kupię
Ciekawe czy zadziała z sieciami hotelowymi - część oferuje gniazdka z eth
MiFi jest tansze i dziala bezprzewodowo. Uzywam na wyjazdach jak chce podpiac Chromecasta. Na ogolnodostepnych routerach zazwyczaj jest wlaczona izolacja i Chromecast jest niewykrywalny. Majac MiFi i wlasna siec dziala bez zarzutu.
Tylko w MIFI musisz włożyć własnego sima, a tu chodzi o zrobienie wyspy w necie którego @Tomek ma za darmo.
Zresztą mam na wyjazdy jakiś stary MIFI Huaweia i w nim urządzenia wpięte do tego samego wifi nie widzą się