Selfhosted

A jakie usługi chcesz sprawdzać?

Ztcw to masz wszystko u siebie, self hosted.

No dokladnie, ale chcialbym komus wystawic statuspage’a zeby widzial + samemu tez sobie spojrzec jak jestem poza domem czy wszystko smiga (a jak nie to dostac powiadomienie).

No i to ostatnie warunkuje, ze to musi byc poza domem. Inaczej to bym sobie u siebie postawil, jakby to mialo sluzyc tylko do wewnetrznego monitoringu.

Tylko to zdecydowanie za duzo jak na prostego statuspage :slight_smile:

Dziala sobie na frogu i jest spoko. Nawet nie wiem, czy chce mi sie podpinac domene pod niego, czy zostawie jak jest.

1 polubienie

No spoko, ale jednak wolę FOSS :rofl:

Sam sobie odpowiem :slight_smile:

1 polubienie

Wasy, takie pytanie - ktos sie bawil moe SearXNG?
https://docs.searxng.org/
Wyglada na ciekawy projekt.

fajne, ALE

1. wolne jest, ale tak wkurzająco
  2. jak masz własną instancję, to w zasadzie nie za bardzo dodaje prywatności, jesli korzystasz z wyników z google (które są kiepskie bez personalizacji)

Qrde, zastanawiam sie :slight_smile:

Ktos ma tansze rozwiazanie? Bo nie zawsze chce mi sie kombinowac z podlaczeniem TV przy instalacji nowego systemu.

GitHub - sipeed/NanoKVM: NanoKVM: Affordable, Multifunctional, Nano RISC-V IP-KVM - źródła projektu

1 polubienie

fajne, warto brac to wersje z obudowa?

nie mam pojęcia, sam się jeszcze nie skusiłem, tylko zobaczyłem kiedyś, że coś takiego istnieje
nawet nie wiem jak to do końca działa i czy można temu zaufać

jak to z chinczykami :smiley:

Aczkolwiek ja bym to podlaczal tylko na czas instalacji

Edit: mozna brac tansza wersje, jest model do wydrukowania samodzielnie

image

11 polubień

I teraz kij w mrowisko… „Ten, kto nie rozumie tego mema, uprzejmie proszony jest o usunięcie swojego forumowego konta”. :joy:

4 polubienia

9 polubień

No super, tylko czemu ./ ? Kolejny mem robiony przez “ekszperta” który chciał błysnąć dowcipem na X?

Nie wiem ilu z was bawiło się proxmoxem i korzystało z jego skryptów, ale i tak wrzucę

2 polubienia

W moim przypadku się zgadza :smiley:

3 polubienia