Czy ktoś z Was zmienił swojego plusa / maxa na 12 mini? Zmęczyło mnie noszenie dużego telefonu i planuje zmianę. Jedyna rzecz, która mnie martwi to pisanie na tej malutkiej klawiaturze. Czy będzie to jak tortura ?
Przechodziłem z XRa(6.1 cala) na 12 Mini, pisze się bez problemu. Problemem dla mnie jest bateria i dlatego też kolejny telefon będzie większy, pewnie zwykły pro.
jaki masz średni screen on time ?
Dużo używam telefonu, średnio 7-10h. Kondycja baterii 92% od grudnia 2020.
Przesiadłem się z 6,4’’ na 12 mini.
Długo się wahałem czy wziąć 12 czy 12 mini.
W ogóle nie żałuję wyboru. Uważam, że jest to idealny rozmiar telefonu. Bardzo szybko można się przyzwyczaić do rozmiaru. Po kilku dniach wszystkie telefony to patelnie
Co do baterii, faktycznie szału nie ma.
U mnie wytrzymuje cały dzień bez najmniejszego problemu, jednak nie jestem poweruserem. Przez większą część dnia aplikacja legimi w tle z audiobookami. Trochę zdjęć w trakcie dnia, jakieś notatki, czytanie newsów, do kogoś zadzwonię na facetime. Aktualnie mam 42% baterii. Telefon odłączony od ładowarki o 7 rano.
Jednym słowem - polecam.
Co prawda nie z plus/max, a z Xiaomi Mi Mix 2s (po 2 letnim eksperymencie z androdziadem) na SE 2020, i plan jest, żeby za rok zejść do Mini. Mały telefon który jestem w stanie trzymać jedną ręką to jest to. Ręce mam małe, w kieszeni też telefon rozmiaru tabletu wygodny nie jest.
Dokładnie mam takie same odczucia, zaczęło mnie denerwować noszenie phabletu w kieszeni. Nie jestem power userem i zazwyczaj kończę dzień z 40-50% naładowania baterii w moim 11 max, myślę ze mini starczy mi na cały dzień.
Jezeli cena 12 mini spadnie poniżej £500 to go kupię, jeżeli tak się nie stanie to poczekam na 13 mini - podobno ten ma mieć trochę większą baterie.
W PL mini 64GB trafiał się już po 2.8-3.0k pln, wiec bardzo się zbliża do twojego progu, ale imo warto poczekać chyba ma 13 mini.
Ostatnio na Amazonie byl za £520, więc to kwestia czasu. Zastanawiam się właśnie czy czekać na 13 ale z drugiej strony będzie ona prawie £200 droższa. Jeżeli eksperyment się nie spodoba to sprzedam 12 z mniejsza strata.
Mam nadzieję, że doczekam 14 mini
Podobno 13 mini ma być ostatnim ale nigdy nic nie wiadomo…
Mam nadzieję, że jednak nie. Apple jako jedyne wypuściło telefon w sensownym rozmiarze, gdy cała reszta świata idzie w coraz większe telefony. Rozmiarowo chyba nikt nie ma alternatywy dla wariantu Mini. SE 2020 kupiłem dlatego, że był mały, miał aktualne bebechy i był tani. Kupowałem go z perspektywą użytkowania go 2,5 roku, więc iPhone 13 nie wchodzi w rachubę. Jasne, brakuje mi drugiego czy nawet trzeciego obiektywu, ale Touch ID w czasie noszenia masek jest wspaniały. A już cudownie by było mieć Pro w rozmiarze Mini.
A jak bateria w tym SE? Jest tak źle jak mówią?
W SE bateria jest słaba. Moja żona, która telefonu używa umiarkowanie, głównie słuchając audiobooków (czasami na słuchawkach, czasami z głośnika) I czasami musi doładować jeszcze pod wieczór.
Nie miałem jeszcze problemu. Parę razy miałem 5% o 23:00, ale często dzień kończę z 50%
Z Xs na Mini. Rozmiar idealny. Bateria ok, ale bez szału.
Zależy jak długo korzystasz z Pocket Cast. W dobie pracy z domu w zupełności wystarczy.
Byłem pomacać mini Jak bedzie w dobrej cenie to biere.
Nawet udało mi się napisać zdanie bez literówek
#sausagefingers
Co do ceny, w Media Expert za 2999.
Oj Mini, gdybyś miał tylko odrobinkę lepsza baterie. Wciąż, uważam go za wspaniały produkt.