O pieczeniu, gotowaniu i kucharzeniu

Zjadłem dziś juz osiem jagodzianek z kruszonką i planuje jeszcze co najmniej drugie tyle.

18 polubień

widać, że bogaty człowiek

3 polubienia

I dysponujący sporą ilością wolnego czasu. Przecież tego w 10min. nie spali :slight_smile:

no dobra, i co było dalej?

1 polubienie

Kolorowa dwójka :purple_heart:

4 polubienia

Zjadłem pozostałe osiem. Było wspaniale. Zjadłbym więcej, ale już mi się nie chciało robić.

2 polubienia

A przepis gdzie jak takie dobre?

Pierwszy lepszy kiedyś wziąłem i się sprawdza wspaniale minus skórka cytrynowa, której nie dodaje.

Tylko kruszonka zamiast lukru

1 polubienie

A pączki też umiesz?

1 polubienie

Jeśli chodzi pączki polecam:

Są zajebiste! Moja żona stwierdziła, że spróbuje je upiec na tłusty czwartek.
Dwa tygodnie wcześniej zaczęła “testować” przepis z różnym nadzieniem - efekt był taki, że w ciągu dwóch tygodni przytyłem 4 kilo xD

5 polubień

Jeśli to nie jest odpowiedni moment, żeby założyć temat ze sprawdzonymi przez Wąsy przepisami, to ja już nie wiem co musi się wydarzyć? :grin:.

12 polubień

Nie umiem, bo (obraza uczuć religijnych) nie bardzo lubię pączki.

2 polubienia

To ja mogę jeszcze polecić przepis na bolognese o ten na dole. Wychodzi idealnie, jest do ogarnięcia nawet dla niepełnosprawnych kuchennie i jest właściwie nie do odróżnienia od ragu bolognese serwowanego we Włoszech.
Tylko trzeba zmienić spaghetti na tagliatelle i uważać kupując selera, żeby był młody.

No i trzeba być cierpliwym. Ja gotuję ok. 3 godzin.

1 polubienie

No i jak ja mam teraz wkleić to

6 polubień

Twojego pączusia zjadłbym zawsze i wszędzie.
Byle bez skórki pomarańczowej.

3 polubienia

Jestem też bardzo podjarany tym przepisem. Będę testował jakoś w przyszłym tygodniu. Dwie porcje takich niby pierogów z dodatkiem śmietany idealnie wpinałoby mi się w śniadaniowe makrosy.

https://www.instagram.com/p/C87mCFYooLC/

2 polubienia

Dziękujemy pan naczelny

No to witam, uwielbiam robić brownie i robię zawsze z tego przepisu: Brownie | Kwestia Smaku

I zawsze wychodzi.

Dodatkowo, polska pizza, smak dzieciństwa, to jest placek z farszem, inaczej tego nie nazwiemy: ODKRYWCZA MAMA: PIZZA DOMOWA (pizza po polsku/ pizza dzieciństwa)

2 polubienia

Jakiego masła używasz do tych brownie? :smiling_imp:

Oczywiście normalnego, sam je robię, z tego przepisu.

To oczywiście żart, prawda, żarcik. Dowcip.

2 polubienia