A ja sobie dzisiaj takie cudo znalazlem. Do codziennego uzytku mam Victorinoxa a ten to ze tak powiem “wyjsciowy” bedzie
Będziesz tym kosił?
Niekoniecznie. Ladna inkrustacja i solidna rękojeść. Wzorek tylko podnosi walory estetyczne w moich oczach. Nie wierze ze nikt nie używa scyzoryki na codzień. Mi sie przydaje praktycznie codziennie.
Nóż mam zawsze przy sobie praktycznie
Super narzędzie
Nie uzywam (ostatni raz w dziecinstwie). Za to bardzo czesto uzywam srubokret.
Dokładnie. Ja miewam nawet dwa.
Ja noże używam tylko do jedzenia. Chyba, że jem np. zupę, to wtedy nie.
Temat nożowy się zaraz zrobi. Ja mam takie. Jeszcze jeden większy w samochodzie z opcją wybicia szyby i przecięcia pasów.
Opinel jest zajebisty! Polecam!
O kurcze, chyba bede musial jutro po pracy powyciagac wszystkie jakie mam. Bo oprocz tego nowego nabytku to Victorinox, Mora na wypady pod namiot, Jakis no-name ale super do domu, Mares z czasow nurkowych i jeszcze Scubapro. A i jeszcze multi-tool zawsze przy sobie jak jezdze motocyklem. Wow troche sie zebralo.
Dzisiaj poznawo, jutro poszukam i porobie zdjecia chyba
Widzę ładnie zużyty Racik bardzo ładnie się starzeją!
Mam Opinela i Rata.
Jednak najczęściej noszę przy sobie Sanrenmu Land
Kupiłem go ponad rok temu, i tak praktycznie codziennie jest ze mną.
Planuje zakup jakiegoś customa ale póki co dziecko w drodze więc mi się budżet zmienił ostatnio licytowałem nożyk od trollsky na aukcji charytatywnej. Ale musiałem odpuścić - cena nie była mała
Tak, zrobi się z tego wątek o nożach… Moderatorów stawiam w stan gotowości bo może przyda się inny temat ;]
Ja używam Kershaw, bardzo mi się podoba motyw z szybkim otwieraniem. Chociaż przy ludziach postronnych staram się to robić bardzo dyskretnie bo wielokrotnie spotkałem się z dziwną reakcją.
Bardzo dobrze też mi ten nóż leży w rękach. Byłem ostatnio w sklepie z myślą nabycia innego noża i… kupiłem 2 taki sam egzemplarz. Po prostu już się do niego tak przyzwyczaiłem ze do ADC chyba tylko modele Spyderco są poręczniejsze.
Tak jak wspomnialem wczoraj. Pozbieralem chyba wszystko co mam. Mam taka nadzieje. I zdecie przedstawia moj obecny zestaw do prac roznych
Jak Wy to robicie, że macie zapotrzebowanie na noszenie noży codziennie. No i najważniejsze, gdzie to trzymacie, w kieszeniach?
Dla mnie po prostu to artykuł pierwszej potrzeby, zaraz obok telefonu. W prawej kieszeni spodni nóż, w lewej telefon
Otwieram nitkę realnych use case’ów. Dawajcie listę. Mam wrażenie, że mnie życie omija i nawet o tym nie wiem.
Jak coś, to pytam poważnie, bez ironizowania.