Hej,
piszę ten temat drugi raz, bo za pierwszym razem wrzuciłem go przed ostatecznym wgraniem backupu, więc… Mamy nowy serwer!
W skrócie:
- Jest dużo szybciej niż było (różnica jest naprawdę widoczna!),
- Zaoszczędzi nam z Wojtem około 400zł rocznie (720pln za rok vs 6 euro za miesiąc),
Jeśli coś, gdzieś nie wyświetla się albo nie działa jak należy - dajcie proszę znać. Niektóre rzeczy się naprawią same, inne będę musiał kopnąć.
16 polubień
Marx
2
Już nie będzie się nic usuwać?
Jest znacznie szybciej!!!
1 polubienie
sivy
4
faktycznie zpapiernicza:)
2 polubienia
Tadek
6
Woohoo!
A tego CDNa to ciągle masz w planach stawiać? Bo pliki z backblaze są u mnie blokowane jako “File Sharing”
CDN by pomógł
2 polubienia
No właśnie to jest problem, którego nie udało mi się rozwiązać od lutego…
Pewno będę z tym walczył, ale nie umiem podać daty, bo naprawdę nie mam pojęcia co się dzieje
2 polubienia
Suchy
8
Logowanie przez twittera nie działa, ale to może i dobrze.
Zmieniłem na klasyczne login/hasło.
3 polubienia
Okazało się, że umarło już parę miesięcy temu jak Twitter wyłączył stare API. Nie przywracam:)
No i witam serdecznie, jak @Artur_Morawski się odezwał, tak rozwiązał wszystkie problemy w te słynne trimiga. Nowe pliki są już serwowane z CDN
4 polubienia
Tadek
12
Congrats! Wybaczam, że w czasie lunchu
1 polubienie
Lekko mnie zmroziło jak nie mogłem się zalogować, ale całe szczęście reset hasła po mailu wystarczył.
Dzięki za dobrą robotę!
1 polubienie
BTW, adres Twojego obrazka to:
https://cdn.forum.yeswas.pl/optimized/3X/c/7/c79553ff376d39d7b405eb16eef1014396f00ee5_2_690x494.jpeg
I to jest właśnie piękny ten początek adresu <3
2 polubienia
I jeszcze się @piotrek69 ucieszy, bo mamy CDN też w USA, co oznacza, że u niego też się będą szybciej obrazki ładowały:)
3 polubienia
Bardzo się ucieszę i dam znać za trzy tygodnie jak wrócę do NA
3 polubienia
Bo pojechał do PL kopać rowy żeby zarobić na dalszy pobyt w US.
POLSKA WSTAŁA Z KOLAN!
SERWER WSTAŁ Z KOLAN!
9 polubień
Na truskawki pojechałem, żeby na Kashimę starczyło.
3 polubienia
Z technicznej ciekawości. Jaki cdn za tym stoi?