Wciągnęła mnie NBA a od tego sezonu wkręcam się w NFL, w końcu po finałach NBA będzie przerwa akurat na sezon futbolowy.
Kto jeszcze ogląda? Nie mam jakiejś ulubionej drużyny ale cieplejsze uczucia mam do Seahawks (@piotrek69) i Ravens.
Wciągnęła mnie NBA a od tego sezonu wkręcam się w NFL, w końcu po finałach NBA będzie przerwa akurat na sezon futbolowy.
Kto jeszcze ogląda? Nie mam jakiejś ulubionej drużyny ale cieplejsze uczucia mam do Seahawks (@piotrek69) i Ravens.
Nigdy w życiu nie oglądałem żadnego meczu NFL (Super Bowl tez nie), ani college football.
Gardzę tym sportem i organizacją z tak wielu powodów, że aż mi się nie chce wymieniać.
Także sorry, ale ze mną tu nie pogadasz
Kumam. Gardzisz jako sportem rednecków? Seattle ma świetnego QB.
Powiedzmy. Tylko ze ja przez sport redneckow mam na myśli „organizacja i drużyny zarządzane przez redneckow” bardziej niż „oglądane przez redneckow”
W sensie wiem kto to jest OBJ, Brady, Gronk i pewnie paru innych, ale żadnego w akcji nie widziałem.
Ogólnie to uważam, że mam dużo szczęścia z NBA. Sport, który śledzę ma kręgosłup moralny mniej więcej podobny do mojego.
Mysle, ze gdybym posuwał własna siostrę i wycinał oczy w prześcieradle ciężko by mi było oglądać.
W sensie u siebie słusznie walczymy z rasizmem ale deale z krwawym reżimem są spoko? Też mam takie podejście.
No tak, ja się z tym zgadzam. Oglądam NBA, kupuje rzeczy Apple, korzystam z Google.
A co do tej moralności zarządców NFL to podrzucisz coś do czytania?
Musiałbym poszukać, ale chyba wiesz do czego ja piję bez lektury.
O zamiatanie CTE pod dywan przez dosłownie dziesięciolecia, a „pocieranie ramion” z Trumpem i prawicowymi radykałami, o brak - niewymuszonej - jasnej pozycji przeciwko rasizmowi etc etc.
Rzecz w tym, że serio nie wiem.
O CTE słyszałem, nie wiedziałem, że zamiatają.
Na dobra sprawę to nawet Concussion z Willem Smithem możesz obejrzec na luźny początek. Ten film jest oczywiście mocno zromantycyzowany (nawet nie wiem, czy jest takie słowo) ale dość bliski faktycznym wydarzeniom.
Off Topic:
W ogóle to BARDZO polecam Ci serial Ballers na HBO. To jest serial okołonflowy z The Rockiem, który jest naprawdę BARDZO dobry w kategorii „przyjemność z oglądania serialu”.
Bardzo za nim tęsknie i polecam każdemu, kto nie nienawidzi DJa.
DJ = Dwight Johnson?
Jego można nienawidzić? WTF
Dwayne, ale tak. No są tu tacy, bo komuś już Ballers polecałem i mi powiedzieli, ze The Rock to fuj.
W ogóle to taka śmieszna ciekawostka. The Rock wiedział, ze zabili Bin Ladena, zanim wiedział o tym cały świat:
Tak, Dwayne, racja.
The Rock jest zajebisty, uwielbiam gościa.
To będziesz kochał Ballers. Serio. Oglądaj.
Ja od kilkunastu lat oglądam, głównie NCAA, NFL bardziej interesuje się dopiero w grudniu jak w rozgrywkach akademickich kończy się sezon zasadniczy.
@vantroff, jak chcesz posłuchać około futbolowych podcastów, to zdecydowanie polecam oba podcasty Yahoo. Zarówno ich podcast poświęcony NFL jak i NCAA dają radę. Zdecydowanie polecam ten drugi, poświęcony rozgrywkom akademickim, początkowo można czuć się lekko zagubionym. Tak jak w pierwszym sezonie GOT, jeśli nie przeczytało się książki. Ale chemia prowadzących plus rozmowy o “chicken sandwich wars”, uciekających kangurach i piwie w zupełności to rekompensują. Jeśli chodzi o NFL, to zdecydowanie polecam Geoff Schwartz Is Smarter Than You. Podcast jest antytezą Colina Cowherda i wszelkich “hot takes”. Jednym z prowadzących jest były zawodnik NFL, który rozprawia się ze wszystkim obiegowymi opiniami jak Mark Cuban z Skipem Baylessem.
To jest takie piękne. Oglądam to raz na pare miesięcy i za każdym razem kocham tak samo.
od ponad 10 lat oglądam NFL, game passa wykupionego od chyba 5 albo 6, nie dosypiam nocek z niedzieli na poniedziałek bo siedzę i oglądam mecze, w grudniu ostatnie kolejki to już wogole dużo meczy na żywo pozostałe w wersji zkondensowanej 40 minut.
od chyba 2008 kibicuje Pittsburgh Steelers i Denver Bronco
fajnie pisze o NFL Krzemień na http://nflblog.pl/ - masz zasady fajnie opisane dla nie wychowanego na tym sporcie, i bardzo dużo rożnych analiz, przemyśleń etc.
polecam bo mega fajny sport:)
Zasady znam bo kiedyś oglądałem cośtam + mój kolega ze szkoły jest head coachem w PLFA. Dzięki za to za blog, na pewno będę czytał.
BTW w Week 1 nieźle mi się oglądało właśnie Broncos.
dzisiaj wogole bedzie dla mnie mega mecz bo pit gra z denver o 7pm