Nie wiem czy najlepszy, ale słucham najdłużej: Freakonomics
Czy w tym wątku była jakąś dyskusja o Hello Internet? (od którego zacząć itp.) Czy mam urojenia, bo jestem pewien, że widziałem w telefonie a teraz nie potrafię odnaleźć.
Dzięki wszystkim za polecankę Reply All, przesłuchałem już ponad 10 odcinków, zgodnie z rekomendacjami stąd: Reddit - Dive into anything
Natomiast wszystkim, którym podoba się Reply All oraz Yes Was Podcast… zdecydowanie polecam Darknet Diaries, który jest takim jakby “Reply All”, ale bardziej skierowanym na internet, bezpieczeństwo i cyberbezpieczeństwo. Odcinków słucha się jak najlepszego kryminału.
Przyznaję, że na początku odbiłem się od nazwy, mnie określenie “darknet” kojarzy się bardzo źle, z przestępstwami. Ale jak się okazuje, to tylko chwytliwa nazwa.
Jak nastolatki i młodzi ludzie dorośli włamali się do systemów wielu ogromnych korporacji po to, żeby grać w jeszcze niewydane gry, co później przerodziło się w handel wirtualnymi przedmiotami, aż do poznania tajemnic wojskowych USA.
Jak działają włamywacze i hakerzy wynajęci przez firmę do sprawdzenia jej zabezpieczeń.
Podobnie jak wyżej, do tego udało im się bez problemu ukraść firmową ciężarówkę
Na zamówienie korporacji, człowiek udaje pracownika, zostaje zatrudniony na najniższym szczeblu i sprawdza, czy może dostać się do sekretów firmy.
Co zrobił student, gdy zorientował się, że może wydrukować cokolwiek na 50-ciu tysiącach drukarek?