,,Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle’’ czyli gastronomiczne polecajki Wąsaczy

Aż tak źle nie było. Hala codziennie pękała w szwach, ale czas oczekiwania nie był dłuższy od tego ile czekaliśmy w Słonym Spichlerzu.

Kombinuje kiedy możemy pojechać następnym razem i jak zabrać się do Pendo z rowerami. :slight_smile: BTW takiej liczby rowerów Rondo, to ja nie widziałem poza sklepami.

3 polubienia

Szukam polecajek jedzeniowych na Cyprze. :slight_smile: Nasz tygodniowy plan obejmuje Larnacę, Pafos, Nikozję z finiszem w Kirenii. Gdzieś warto się zatrzymać, czy kierować się zapachem i obłożeniem lokalsami?

Londyn: poszukuję jakiegoś tradycyjnego brytyjskiego pubu. Macie coś godnego polecenia?

Wetherspoons :grin:

2 polubienia

A może być pod Londynem?

https://maps.app.goo.gl/HhLNpr8mencG1cXdA

2 polubienia

Raczej chcę się trzymać okolicy 2, maksymalnie 3 strefy. To Twoje fajne, nieźle wygląda, ale 45 minut drogi Overgroundem w jedną stronę mi się nie widzi :sweat_smile:

W centrum na obszarze 1 km kw. będziesz miał tuzin.

Richmond, Richmond!

2 polubienia

Właśnie zaliczyliśmy. Super. I rzeczywiście wypchana po brzegi.

1 polubienie

ja mam ulubiony w grinicz jak jeszcze poszukujesz. zawsze wpadam tam na hambuxa, nie mam pojecia czy tradycyjna czy nie ale ja ja lubie odkad pamietam:)
i zawsze wracam sobie pożniej tunelem pod Iza tup tup

Dobra kawa i super krówki. Polecam tego allegrowicza.

3 polubienia

Potwierdzam, świetne krówki :slight_smile:

Piątek będę w Gnieźnie. Mamy tam jakieś polecane knajpy wegańskie?

Edit:
A w Toruniu na starym mieście co polecacie?

Jeżeli o wege chodzi to kojarzę chyba tylko lokal Karrotka, ale sam nigdy tam nie jadłem, natomiast lata temu słyszałem dobre opinie o tym miejscu od znajomych

1 polubienie

W Gnieznie restauracja New York:

Wielu amerykańskich żołnierzy przyjeżdża do Gniezna z bazy w Powidzu, jak mają wolne - byłem kilka razy, jedzenie zawsze było świetne.

Jest sieciówka Tutti Santi, która otworzyła nowy lokal w Gnieznie, też mogę polecić:

Na pewno mogę też polecić kawiarnię Cud Cafe:

Dzięki za info. A coś o Toruniu napiszesz?

Na Toruniu się za bardzo nie znam, bo wiadomo, że jak ktoś mieszka w pięknej Bydgoszczy, to na Krzyżaków musi pluć.

Natomiast jak jesteśmy w Toruniu, lubimy z żoną wejść do Baza Ramen (myślę, że na pewno mają wege opcje):
http://deerbear.pl/baza-torun/?age-verified=d9bf637544
Fajne miejsce, bo to jest połączona ramenownia z browarem, więc mogą polecić fajne piwko do tego.

Jeśli chodzi o kawiarnie, to kawa smakowała mi w Naparze:
https://naparcoffee.pl/

W Projekt Nano też piłem fajną kawkę:

2 polubienia

Jak ktoś jest w okolicach Ustki, to polecam Stodołę w Łokciowych. Świeżo, smacznie i duże porcje.

W Toruniu obowiązkowo “Dwa stoliki” Nawet tylko dla tego miejsca warto odwiedzić Toruń.

1 polubienie

Koszykarski los rzucił mnie do Radomia na kilka dni i szczerze polecam restaurację/pizzerię Casa Verde.
Baaardzo smacznie karmili nas przez 3 dni. Nawet nie szukaliśmy innego miejsca
:muscle: :it: :plate_with_cutlery:

1 polubienie