Spienisz, jeśli ekspres ma dwa bojlery. Między innymi dlatego poleciłem ten konkretny model Sage’a
I kawa zacna.
U mnie w tym tygodniu na zabiegane dni pojawił się Aromaboy. Taki o:
Bardzo polecam zwłaszcza na momenty, gdy nie ma czasu się doktoryzować nad parzeniem.
edit: dodam tylko, że jest niższy niż v60 i serwer ustawione na sobie
Bo serwer 03 mieści 700ml kawy, a nie 300ml, może przy 01 wynik byłby inny
Mowa o serwerze i v60 w rozmiarze 02. Na 700 ml to ja mam Chemexa Aromaboy świetnie sprawdził się w zabieganym dniu w robocie. Te 250ml daje radę
Następny zakup w kolejce.
Czy ten wątek nie do tego służy? Dwa tygodnie temu przyszedł do mnie słoik próżniowy Airscape polecany przez @Varenthin
Niestety.
Ja ciągle oglądam jeszcze Clever Dripper wrzucony przez @Nickon a Ty dorzucasz mi kolejną rzecz do listy?
Pffff
Każdy tu pisze o jakimś sprzęcie, ale też trzeba mieć z czego zaparzyć kawę. Jak ktoś potrzebuje świeżych ziaren to palarnia HAYB dała na święta trochę kodów rabatowych do wykorzystania w swoim sklepie.
-
OKRUSZKI – to kod, dzięki któremu do Twojego zamówienia dorzucimy próbkę kawy Speciality Single Origin gratis. Działa do 03.04.2024 i nie łączy się z innymi promocjami.
-
MASŁO – to kod, który daje -15% na wszystkie kawy z serii Sie Przelewa. Działa do 03.04.2024 i nie łączy się z innymi promocjami.
-
SERNICZEK – to kod, który daje -20% na wszystkie kawy espresso. Działa do 03.04.2024 i nie łączy się z innymi promocjami.
-
PISANKA – to kod, który daje -10% na wszystkie kawy HAYB. Działa do 03.04.2024 i nie łączy się z innymi promocjami.
-
ZAJĄC – to kod, który daje -15% na wszystkie nasze herbaty. Działa do 03.04.2024 i nie łączy się z innymi promocjami.
-
ŻUREK – to kod, dzięki któremu do Twojego zamówienia dorzucimy puszkę gratis. Działa do 03.04.2024 i nie łączy się z innymi promocjami.
Żeby nie było za łatwo z wyborem to proponuję rzucić też okiem na Moccamaster. Będzie Ci pasowało do nowej torby i koszulek Uniqlo
Mój ulubiona Polska palarnia
I do kuchni
Właściwie sprawa się sama rozwiązała. Pokazałem Oxanie i usłyszałem gromkie “i gdzie to niby będzie stać”.
Problem z głowy
Jedno z moich marzeń kawowych, ale mam dokładnie ten sam problem co Tadek
Nie zastanawiaj się. Od kiedy przybył to aeropressa nawet z szafy nie wyjmuję. I wróciłem do picia przelewów w tygodniu, kiedy z oszczędności czasu ograniczałem się do ekspresu i americano
Kurde, jak będę kupował, to nie pokażę Oxanie
Przynajmniej jest konsekwentna