Cześć,
to mój debiut na forum (jakimkolwiek), stąd też w chwili, w której Wojtek wspomniał na Telegramie o elektrodzie musiałem zweryfikować o co tak naprawdę chodzi To nie żart. Mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali.
Na co dzień stosunkowo intensywnie “fotografuję” smartfonem (iPhone 12, wcześniej 4s, 6, 6s, 8, 8 Plus). Sprawia mi to dużo frajdy i daje sporo satysfakcji. Lubię dzielić się efektami tej zabawy z innymi (m.in. na Instagramie, VSCO). Z tego co udało mi się ustalić, pośród Wąsaczy jest więcej takich osób (nie wspominając już o Pawle).
Chciałbym dowiedzieć się, czym i co fotografujecie… Chętnie poznam Waszą twórczość. Czołem!
Cześć!
Nie znam się za bardzo na robieniu zdjęć, ale kręci mnie fotografia uliczna, więc czasami pstrykam lustrzanką Canona z obiektywem (zazwyczaj) 50mm f1.4. Zdarza mi się też czasem użyć iPhone X, jeśli nie mam aparatu pod ręką, ale prawdę mówiąc nie przepadam za robieniem zdjęć przy użyciu telefonu.
Zapraszam na mojego Instagrama: instagram.com/zbieramfotony
Na moim IG za wiele się nie dzieje, ale używam iPhone X, czasem Canona G7X II, ale to prawie tylko do prostego video. A jak fotografuję coś bardziej pro, to Nikon D810 ze 135 mm () lub 50 mm, baaardzo okazjonalnie 35 mm.
U mnie na Instagramie lecą fotki z telefonów jakie aktualnie posiadam + zdjęcia z Mavica Mini 1 generacji. Teraz robię zdjęcia Samsungiem S10, wcześniej był to Huawei P10.
Obrabiam zdjęcia Lightroomem Mobile - jest tani (dużo tańszy od zwykłego), mam 1 TB miejsca na zdjęcia, udostępnianie albumów - czego chcieć więcej? Czasem do okładek i stories używam Adobe Spark Post, jak chcę zaszaleć to Adobe Ps Camera - oba w wersji darmowej.