Gorzkie żale

s…kopany dzień dzisiaj miałem…

2 polubienia

Mój iPhone X umiera😟
Nie rozpoznaje karty sim i faceID nie działa po chwilowym kontakcie z woda w basenie.

Dobrze ze Keynote za tydzień.

1 polubienie

Znam iPhone X, który też wyleciał w kosmos po drobnym kontakcie z wodą. Face ID wykłada się i bez tego po czasie.

Po jakim mniej więcej i jak często? Ja mam 11 od ok. 2 lat i na razie, odpukać, działa.

Było go nie topić?
Toż już od lat wiadomo, że waterboarding może i pomaga wymusić zeznania, pytania tylko na ile prawdziwe a na ile przesłuchiwany wyzna co tylko poprosisz żeby mieć spokój.

To taka nowa metoda na wyciągania zaszyfrowanych danych z iPhone ? :smiley:

1 polubienie

Gdybym dzisiaj kupował telefon, to bym się zastanawiał nad SE. I tak mało używam telefonu - bardziej iPad, a dzwonię z zegarka + Airpods.

SE nie jest złym pomysłem, choć paru usprawnień aparatu i 2 klasy procesora wyżej jest dla mnie uzasadnionym dodatkiem. Ale pros… Naaah.

Mój bank zablokował mi dostęp do bankowości internetowej. Jedyny sposób na odzyskanie dostępu, to wycieczka do punktu. Tylko w soboty wszystkie punkty w najbliższej okolicy są zamknięte. Mam do wyboru wycieczkę do Katowic, Jaworzna lub Krakowa.

3 polubienia

Lepiej narzekać na to niż na utratę pieniędzy :wink:

2 polubienia

Musi być fajnie być klientem takiego banku, żyjącym za granicą. W sumie nawet nie trzeba żyć - wystarczy wycieczka :man_facepalming:
Z ciekawości - który to bank?

Strzelam, że MBank, by zmienić numer telefonu to musiałem również odbyć wycieczkę do Kato :slight_smile:

ING. Przez dwadzieścia lat nie podnieśli mi tak ciśnienia jak dziś.

W piątek musiałem zrobić przelew za rzeczy do nowej łazienki. Wygodniej było mi skorzystać z kompa, na którym z reguły nie robię przelewów. Zwiększyłem limit, puściłem przelew i zrobiłem autoryzację w aplikacji. Dziś próbuje zalogować się i dostaje komunikat o nieprawidłowym haśle. Dzwonię na infolinię i dostaję strzała, że konto jest zawieszone. Drugi telefon na infolinie i okazało się, że przelew puścili po czym dział bezpieczeństwa zablokował mi dostęp do bankowości internetowej. Ale samej karty nie zablokowali. Czego za pierwszym razem nie powiedzieli.

Za każdym razem jak mBank zaliczał wpadkę, to cieszyłem się że ING to nie mBank. :wink:

W ING numer zmieniłem w panelu klienta i nie musiałem nigdzie jechać :wink:

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jutro jadę na urlop więc lekko odbiję i podskoczę do Katowic do jedynego czynnego punktu ING w okolicy by odblokować bankowość internetową i jak człowiek płacić telefonem. :wink:

Polecałbym Ci otworzyć jeszcze ze 2 konta. W różnych bankach. I na każdym mieć jakieś środki. Backup.
A taka sytuacja jest nieakceptowalna. A co gdybyś był w Australii i przelewał sobie kasę na nocleg?

2 polubienia

wycieczka do Krakowa zawsze spoko. Beng: “gorzkie żale” w “ten pozytywny temat”

Panie, w Krakowie to ja w tym tygodniu byłem codziennie. Podczas remontu wróciłem do pracy w biurze.

Nie mów że nie było fajnie

Ja mam podobnie. Zablokowałem sobie bankowość internetową w Nest Banku. Natomiast aplikacja mobilna działa normalnie, robię w niej to samo, co przez internet. Śmieszne, ale nie narzekam.

A czemu mam zablokowany dostęp do konta przez internet? Bo każdy bank ma inne sposoby na hasła. Pomyliłem się, bo zapomniałem jakie mam hasło w Neście i podałem z przyzwyczajenia hasło innego banku. Teoretycznie można ten problem rozwiązać menagerem haseł, ale jakoś nie odważyłem się dodać hasła do banku.