Gorzkie żale

Jakaś południowa Szkocja czy coś

niech ktoś, bo chyba nie rozumim

1 polubienie

Na fizyce u mnie w gimnazjum zawsze bili, że wszelkie operacje jak mnożenie/dzielenie na temperaturach, to tylko w kelwinach, bo inaczej właśnie takie kwiatki wychodzą

Ahh, gimnazjum… nie byłem tam z 16 lat :sweat_smile:

Ale dzięki za wyjaśnienie :slight_smile:

3 polubienia

Jak wrażenia po pierwszym dniu?

Mniej więcej tak.

Najprawdopodobniej jutro w końcu będę mógł popracować o ile druga dawka :syringe: mnie nie zwali z nóg…

1 polubienie

A kolega, to chce katastrofę kolejową spowodować? Niech @Spectre siedzi w domu, a na ślubach przez Zooma/Teamsy uczestniczy. Wszechświat wyraźnie chce mu dać sygnał.

3 polubienia

idac tym tropem podczas slubu bedzie globalna awaria internetu. Wiec moze niech idzie pouprawiac ogrodek :wink:

3 polubienia

Migrena

2 polubienia

Teraz tylko do trzech tygodni czekania na wyznaczenie terminu szczepienia.

1 polubienie

GÓRY! W Europie to najlepiej austriacki Tyrol albo okolice Laax w Szwajcarii.
Bonusowo Laax i Soelden to najlepsze w Europie miejscówki do jeżdżenia na desce :wink:
W Szwajcarii będzie troszkę chłodniej.

Ewentualnie masz jeszcze Innsbruck, ale tam będzie trochę cieplej (25°?), za to masz cywilizacje.
Albo jest jeszcze Kitzbuhel, który tez ma spoko stoki (ale sezon deskowy trwa trochę krócej), a do Innsburcku rzut beretem.

3 polubienia

nieeeeeee… a ja w planach mam kupić iPhone 14 mini…

Zapowiada się, ze masz do wyboru tylko 13 mini i trzymanie go aż się nie rozleci :wink:

1 polubienie

Blisko zakresu 15-25 jest Madera :stuck_out_tongue:
Cytując Wikipedię:

W najchłodniejszym okresie – od grudnia do kwietnia, średnia temperatura na wybrzeżu wynosi wokół 20 °C w dzień i 14 °C w nocy. Opady śniegu, jak i mróz nigdy w wybrzeżnej części wyspy nie wystąpiły. Najniższą zanotowaną temperaturą było 7,4 °C w nocy. W maju i listopadzie średnia temperatura wynosi wokół 22 °C w dzień i 16 °C w nocy, natomiast w lipcu i październiku średnia temperatura wynosi wokół 25 °C w dzień i 19 °C w nocy. Najcieplejszymi miesiącami są sierpień i wrzesień ze średnią temperaturą wokół 26 °C w dzień i 20 °C w nocy. Temperatury ≥30 °C występują rzadko, w okresie od czerwca do września mogą pojawić się około 2 takie dni miesięcznie. Najwyższa odnotowana temperatura to 38,4 °C.

5 polubień

Dokładnie, właśnie tutaj przyszedłem napisać o Maderze, tam jest wieczna wiosna, temperaturki pomiędzy 15 a 25 C, góry, ocean, cudownie <3

3 polubienia

no to Madera brzmi jak solidny plan B

3 polubienia

Wkurwia mnie już to całe euro.
A właściwie nie sam turniej, co najebani kibice.
Jeszcze jak mieszkałem w Polsce, to przeważnie wszyscy schylali się te 3 razy na smutno i reprezentacja kończyła zawody.
A teraz wielki świat, wiele narodowości w jednym mieście, to codziennie jakaś drużyna gra i codziennie inny naród najebany.
I ten naród pcha potem dupska do autobusu. I trzeba się pilnować. Bo przez ten trochę ponad tydzień czy ile to już trwa, 3 razy zjeżdżałem przed czasem z obrzyganym autobusem, 2 razy wzywałem policję bo górny poziom autobusu to idealne miejsce do walk mma, no i było pare zabawnych sytuacji.
Tęsknie tez do lockdownu, gdzie czasem przez cały dzień uzbierało się 50 pasażerów.

10 polubień

Prenumeruję jedno czasopismo. Jak tylko w marcu zeszłego roku firma wysłała nas na dwa tygodnie do domu, to zmieniłem adres wysyłki z biurowego na domowy. Od tego czasu za każdym razem, każdy nowy egzemplarz leci na mój stary adres biurowy. Witki opadają.

2 polubienia

Żona rozwaliła oponę w aucie (beyond repair) i chyba uszkodziła alufelgę, bo wulkanizator nad nią lamentował…
I poleci min. 200zl na oponę + dodatkowo naprawa felgi :frowning:

4 polubienia

Kurde, trzecia paczka z paczkomatu, do której można zajrzeć. Kiedyś zdarta koperta, że przez bąbelki widać bylo ładowarkę i baterię, później części do rowera, a teraz to…

2 polubienia