Jakaś południowa Szkocja czy coś
niech ktoś, bo chyba nie rozumim
Na fizyce u mnie w gimnazjum zawsze bili, że wszelkie operacje jak mnożenie/dzielenie na temperaturach, to tylko w kelwinach, bo inaczej właśnie takie kwiatki wychodzą
Ahh, gimnazjum… nie byłem tam z 16 lat
Ale dzięki za wyjaśnienie
Jak wrażenia po pierwszym dniu?
Mniej więcej tak.
Najprawdopodobniej jutro w końcu będę mógł popracować o ile druga dawka mnie nie zwali z nóg…
A kolega, to chce katastrofę kolejową spowodować? Niech @Spectre siedzi w domu, a na ślubach przez Zooma/Teamsy uczestniczy. Wszechświat wyraźnie chce mu dać sygnał.
idac tym tropem podczas slubu bedzie globalna awaria internetu. Wiec moze niech idzie pouprawiac ogrodek
Migrena
Teraz tylko do trzech tygodni czekania na wyznaczenie terminu szczepienia.
GÓRY! W Europie to najlepiej austriacki Tyrol albo okolice Laax w Szwajcarii.
Bonusowo Laax i Soelden to najlepsze w Europie miejscówki do jeżdżenia na desce
W Szwajcarii będzie troszkę chłodniej.
Ewentualnie masz jeszcze Innsbruck, ale tam będzie trochę cieplej (25°?), za to masz cywilizacje.
Albo jest jeszcze Kitzbuhel, który tez ma spoko stoki (ale sezon deskowy trwa trochę krócej), a do Innsburcku rzut beretem.
nieeeeeee… a ja w planach mam kupić iPhone 14 mini…
Zapowiada się, ze masz do wyboru tylko 13 mini i trzymanie go aż się nie rozleci
Blisko zakresu 15-25 jest Madera
Cytując Wikipedię:
W najchłodniejszym okresie – od grudnia do kwietnia, średnia temperatura na wybrzeżu wynosi wokół 20 °C w dzień i 14 °C w nocy. Opady śniegu, jak i mróz nigdy w wybrzeżnej części wyspy nie wystąpiły. Najniższą zanotowaną temperaturą było 7,4 °C w nocy. W maju i listopadzie średnia temperatura wynosi wokół 22 °C w dzień i 16 °C w nocy, natomiast w lipcu i październiku średnia temperatura wynosi wokół 25 °C w dzień i 19 °C w nocy. Najcieplejszymi miesiącami są sierpień i wrzesień ze średnią temperaturą wokół 26 °C w dzień i 20 °C w nocy. Temperatury ≥30 °C występują rzadko, w okresie od czerwca do września mogą pojawić się około 2 takie dni miesięcznie. Najwyższa odnotowana temperatura to 38,4 °C.
Dokładnie, właśnie tutaj przyszedłem napisać o Maderze, tam jest wieczna wiosna, temperaturki pomiędzy 15 a 25 C, góry, ocean, cudownie <3
no to Madera brzmi jak solidny plan B
Wkurwia mnie już to całe euro.
A właściwie nie sam turniej, co najebani kibice.
Jeszcze jak mieszkałem w Polsce, to przeważnie wszyscy schylali się te 3 razy na smutno i reprezentacja kończyła zawody.
A teraz wielki świat, wiele narodowości w jednym mieście, to codziennie jakaś drużyna gra i codziennie inny naród najebany.
I ten naród pcha potem dupska do autobusu. I trzeba się pilnować. Bo przez ten trochę ponad tydzień czy ile to już trwa, 3 razy zjeżdżałem przed czasem z obrzyganym autobusem, 2 razy wzywałem policję bo górny poziom autobusu to idealne miejsce do walk mma, no i było pare zabawnych sytuacji.
Tęsknie tez do lockdownu, gdzie czasem przez cały dzień uzbierało się 50 pasażerów.
Prenumeruję jedno czasopismo. Jak tylko w marcu zeszłego roku firma wysłała nas na dwa tygodnie do domu, to zmieniłem adres wysyłki z biurowego na domowy. Od tego czasu za każdym razem, każdy nowy egzemplarz leci na mój stary adres biurowy. Witki opadają.
Żona rozwaliła oponę w aucie (beyond repair) i chyba uszkodziła alufelgę, bo wulkanizator nad nią lamentował…
I poleci min. 200zl na oponę + dodatkowo naprawa felgi