Gorzkie żale

Sprawdziłem na telefonie, mam tylko logowanie :rofl:

Ja mam rejestrację. :joy: Może to jest jakiś test A/B, którego nie ogarniamy. :wink:

1 polubienie

Adblock?

1 polubienie

Albo pi hole

Zainstalowano mi w końcu prawie wszystkie włączniki smart. Właśnie się zorientowałem, że te jednokanałowe, mimo, że są z dokładnie tej samej serii produktowej, posiadają inne podświetlenie niż ten jeden jedyny trójkanałowy. Moje OCD cierpi. Aż się boję instalacji ostatniego (jedynego dwukanałowego).

1 polubienie

Wg obrazków są różne kolorki tych podświetleń, może da się je zmienić w apce? W manualnych przełącznikach można zmieniać te podświetlane plastiki. Przykładowo Ospel ma duży wybór kolorków.

W apce nie ma opcji, diody są niebieskie same z siebie. Przeżyję :smiley:
Ot po prostu trzeba się pożalić.

Odblokowałem dziś achievement w pracy.
„przytrzaśnij babcie drzwiami”…

7 polubień

Nie jeździsz Konstalem 105, gdzie po przytrzaśnięciu trzeba by jechać do szpitala przyszyć uciętą kończynę :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

To były naprawdę dobre wagoniki. Siedzenia nie urywały dupy (na szczęście) ale jeździły całkiem fajnie i jak na czas kiedy powstały były całkiem nowoczesne. No i dwa wózki skrętne powodowały, że całkiem długie wagony można było zbudować na istniejących torach :smiley:

Oj w chciał bym bardzo, tramwaje następne na mojej liście. Ale to już po powrocie do Polski, w okolicy w UK chyba nigdzie nie ma :confused:

W UK na pewno sa w Manchester. Pewnie jeszcze gdzies ale tam to widzialem na wlasne oczy :grin:

Polecam przejechać się do Clermont-Ferrand - jedyny jaki znam tramwaj który ma opony (Michelin oczywiście*) na kołach :smiley:

• oczywiście, bo Compagnie Générale des Établissements Michelin ma swoją siedzibę w Clermont-Ferrand :smiley:

Pewnie Pilot Sport 4Sy, bo na nich się jedzie jak po szynach. :smirk:

2 polubienia

Tego nie wiem :slight_smile:
Ale jest to bardzo specyficzny tramwaj, z jedną szyną prowadzącą i kołami na oponach pompowanych:

A tak wygląda wózek jezdny, pokazany w muzeum Michelin (też tam się mieszczącym :P)

A już myślałem, że to po prostu trolejbus

O nie nie, mój drogi :slight_smile:
Tramwaj jak się patrzy - szyna jest? Jest :smiley:

1 polubienie

I teraz zagwozdka. Jakie uprawnienia potrzebujesz zeby to prowadzic? Autobus? Tramwaj? Cos innego? Bo to tak naprawde podchodzi pod kazde z powyzszych :rofl:

Tramwaj bez torów - to jest zagwozdka. Kiedy tramwaj staje się autobusem:

A co powiecie na to?

1 polubienie