Ej, bo ja mam taki pomysł. Co Wy na to, żebyśmy zrobili tu sobie kącik filmowy?
Już tłumacze.
Umawialibyśmy się na to, żeby obejrzeć raz na tydzień, dwa tygodnie jakiś film, taki, którego większość z nas nie widziała i byśmy się tu umawiali na dyskusję o tym filmie. Tak, żeby to miało ręce i nogi moglibyśmy ustawić deadline na obejrzenie i wszyscy byśmy się tu spotykali w jakimś ustalonym terminie, żeby pogadać. W sensie, że do tego terminu cisza w eterze. Moglibyśmy zrobić rotacje, że ktoś raz w tygodniu proponuje kilka filmów, robimy ankietę, żeby znaleźć ten najmniej popularny i jazda. Czy ktoś z Was byłby czymś takim zainteresowany?
Jestem za, nie wiem czy dam radę terminowo za kazdym razem, ale z chęcią spróbuję.
Cool idea. Może nowa kategoria na to?
Zobaczmy, czy się chętni znajdą najpierw
Chyba nawet ja bym dał radę. Bo to taki czelendż, który nie zabije mojego czasu aż tak bardzo.
Jeżeli będą to filmy, które można normalnie obejrzeć na netflixie/cda/[wstaw jakąś stronkę], a nie będę musiał pobierać filmu z rosyjsko-pakistańsko-chińskiego serwera to jestem za.
Strona techniczna jest do obgadania, ale raczej nie liczę na to, ze każdy wywali po cztery dolce na wypożyczenie filmu. Zrobimy tak, żeby było dobrze.
Jestem w tym Panie i Panowie!
No to pomału się zbiera fajna grupka. Już jest nas sześć sztuk, czekamy na więcej!
Ja chętnie też spróbuję
Pięknie.
Mi też pomysł się bardzo podoba. Jedynie może być ciężko znaleźć coś, czego nikt nie widział, ale to jeszcze będziemy dyskutować. Ja z pewnością się pisze na zabawę i będę się starał oglądać wszystko.
Nie no, wiadomo, że nie ma szans na znalezienie czegoś takiego. Ale możemy po prostu się dzielić filmami, które lubimy, a które nie były rok temu w kinie. Fajnie, że tyle się nas zbiera. Niech ten @pawelorzech w spokoju skończy tego Survivora i można coś pokombinować, to akurat jeszcze się ktoś znajdzie do tego czasu. Można tez Pawła poprosić o zorganizowanie jakiegoś losowania, żeby ustalić kolejność
Nie obiecuję regularności ale wchodzę w to!
Też jestem chętny😁
Również piszę się na to
Czy ktoś chce się podjąć organizacji, wie jak to ma wyglądać w strukturach forum i jak to ma działać, to zapraszam na DM (moze być grupowo, w sensie - może się więcej niż jedną osobą chcieć zaangażować w organizacje). Jak będzie jakiś zalążek to totalnie zróbmy to i działajmy.
Moja propozycja jest taka. Pisze otwarcie, a nie w DM, żeby można było protestować. Umówmy się na przyszły tydzień. Piątek? Sobota? Niedziela? Chyba, że wszyscy się wyrobią do tego weekendu, to można i wcześniej. Jak komu pasuje. można zapytać w ankiecie. Ja nie umiem takiej tu zrobić. Ważne, żeby każdy miał czas obejrzeć film. Dziś lub jutro wybierzmy lub wylosujemy osobę, która zaczyna. Niech taka osoba zaproponuje w ankiecie 5-6 filmów, głosujmy na ten, który chcemy obejrzeć i obgadać i demokratycznie wybierzemy zwycięzcę. Co Wy na to?
Dla mnie ok, ale autor zaczyna od propozycji filmów
Moge zacząć, nie ma problemu. Po prostu losowanie wydawało mi się uczciwsze. @pawelorzech, możesz z robić ankietę ta sobota, ta niedziela, przyszła sobota, przyszła niedziela, żebyśmy się już umówili na jakiś wszystkim pasujący termin?