Elon odleciał na Marsa

Postanowiłem zostać oficjalnie największym haterem Cybertrucka, bo uważam to za wielka kupę i dowód na to, że ludzie wyłączają mózgi jak coś Elon pokaże niezależnie od tego, czy to jest dobry produkt, czy nie. Mam zreszta już przygotowana dodatkowa listę pt „dlaczego Cybertruck jest fatalnym pickupem”, ale zostawię ja na później.
Natomiast coś innego przykuło moją uwagę. Te pieprzone krawędzie. Przy obecnych przepisach co do ochrony pieszych, kontrolowanych strefach zgniotu etc zacząłem się zastanawiać, czy taki kształt karoserii w ogóle jest legalny. Będę tego jeszcze szukał dalej, ale już pierwsze pół godziny dziś rano przyniosło mi taki rezultat. Postaram się jeszcze jakoś wieczorem albo w najbliższych dniach znaleźć coś więcej, bo moim zdaniem to auto w takiej formie nigdy nie zostanie dopuszczone do sprzedaży.

5.2. The external surface of vehicles shall not exhibit, directed outwards, any pointed or sharp parts or any projections of such shape, dimensions, direction or hardness as to be likely to increase the risk or seriousness of bodily injury to a person hit by the external surface or brushing against it in the event of a collision.
5.3. The external surface of vehicles shall not exhibit, directed outwards, any part likely to catch on pedestrians, cyclists or motor cyclists.
5.4. No protruding part of the external surface shall have a radius of curvature less than 2.5 mm. This requirement shall not apply to parts of the external surface which protrude less than 5 mm, but the outward facing angles of such parts shall be blunted, save where such parts protrude less than 1.5 mm

6 polubień