Hmm według tego co mówicie powinniśmy ubijać aplikacje zaraz po wyjściu z ubera…lub innych aplikacji tego typu. Jest to wbrew temu co przekazują pewni „yutuberzy” że nie należy ubijać aplikacji na iOS ponieważ system jest tak zbudowany…ze to lepiej dla nas i dla niego.
Na szczęście mam nawyk ubijania wszystkiego :).
Pytanie czy rozumiem to dobrze? Czy aplikacja działająca w tle w najnowszym iOS jest aplikacją „daj dostęp gdy używam” ?
Ps. To mój pierwszy pisany wąs. Za to w uszach rosną od dawna
Ubijać można, ale w iOS 13 dodali ten switch do ustawień, że aplikacja korzysta z lokalizacji TYLKO kiedy jest uruchomiona. Generalnie nie powinno się aplikacji ubijać, bo po prostu system lepiej zarządza pamięcią i nie potrzebuje naszej pomocy, ale ja czasami - tak dla porządku - ubijam wszystko.
Nie wiem dokładnie, ale nawet jeśli, to aplikacja w tle jest usypiana po 15 minutach.
Te 15 min to jest jakiś kompromis… marny ale zawsze to coś. Trzeba podjeżdżać trochę bliżej i podreptać heh. I dzienny limit kroków łatwiej osiągnąć
Przytulnie tu macie. Trochę u mnie na bakier jeżeli chodzi o relacje przez internet (kompletnie ignoruje Social media) ale forum… jest rozwiązaniem dla takich osób jak ja (nie używających twi…nie…fb).
kurde jak mówicie “pieniążki” to nóż w kieszeni mi się otwiera, sorka ale tak nienawidze tego słowa, że ja jebe:) jak mówimy o normalnej forsie to to są: pieniadze, dolores, ojro, kapusta, szmalec, zielenina:)
nie pamietam ale ktoś powiedział że Cybertruck dzięki temu, że buda jest jednym kawalkiem metalu, a nie dospawana do ramy to ma wiekszą moc, siłe czy coś takiego - no to was rozczaruje to nie ma znaczenia:)