Czy jest możliwość takiej subskrypcji (rodzinnej) Apple One, żeby tylko część rzeczy współdzielić z rodziną?
Chciałbym uruchomić pakiet dla rodziny, ale współdzielić wszystko poza iCloud Drive - taniej wyjdzie, jak każdy kupi sobie do tego mniejszy pakiet GB tylko dla siebie. Da się?
Możesz po wykupieniu Apple One po prostu nie udostępniać rodzinie miejsca w iCloud, albo później wyłączyć udostępnianie.
No ale jak już wykupiłeś to płacisz za cały pakiet rodzinny i nic taniej nie będzie.
A jeśli masz na myśli wykupienie One dla siebie tylko to już nie będzie możliwe jego współdzielenie.
Tylko jeden minus jest. Wszystkie zakupy i subskrypcje przez AppStore obciążają metodę płatności podana przez zalozyciela. Czyli jak oni wykupią chmurę to i tak będzie płacić założyciel. Jedyny sposób jaki nie obciąża konta to zdrapka AppStore.
200 GB okazało się za mało, to wykupiłem 2 TB, ale gołą chmurę bez dodatków (Music, tv+…). Lepiej będzie mi zjechać do Apple One rodzinnego (gdzie jest 200 GB) za 40 PLN + osobno żona sobie kupi 200 GB za 13 PLN.
Tu akurat nie ma problemu. W tym przypadku rodzina siedzi w jednym domu
A to w tej opcji to taniej bedzie.
Nie rozumiem - przecież ceny są identyczne czy Ty kupisz, czy żona Jak kupisz Apple One 200 GB rodzinne + dodatkowe 200 GB na rodzinę to wychodzi tyle samo co kupno Apple One 200 GB rodzinnego i wykupienie przez żonę 200 GB
iCloud Drive 2TB (rodzina) = 40 PLN
Music (rodzina) = 30 PLN
RAZEM = 70 PLN
Apple One (rodzina) = 40 PLN
iCloud Drive 200 GB = 13 PLN
RAZEM = 53 PLN (a jest w tym muzyka, arcade i tv+ dla rodziny i każde ma swoje 200 GB)
Voland ma na myśli, że możesz wykupić One + 200GB i oba współdzielić z żoną. Koszt pozostanie i będziecie mieli 400GB wspólnego.
No ale po czemu tak liczysz, jak możesz wziąć Apple One + dodatkowe miejsce na siebie, czyli nadal 53 ziko zostaje?
Bo w internetach czytałem, że po miesiącu coś się Applowi kaszani i zapomina o dodatkowym pakiecie.
Może już to naprawili, nie wiem.
Tu jest to ładnie opisane
Czy jest opcja (a jeśli tak to gdzie to się “wyklikuje”?) aby niektórych członków iCloud Family wyłączyć z podpięcia pod moją kartę przy robieniu zakupów w AppStore?
Niestety poszczególnych członków się nie da. Albo wszyscy, albo nikt.
Jest opcja aby saki zapłacili tylko musza doładować się gift cardem.
każdy może też mieć podpiętą swoją kartę płatniczą do konta i płacić za siebie, nie trzeba giftcardem
Jak? Jestem aktualnie w rodzinie i wszystkie zakupy idą przez kartę założyciela, mimo tego że mam podpiętą własną.
To teraz właśnie ja mam taką rozkminkę, że jak mam iCloud Drive 2TB i chciałbym oglądać sobie TEDa czy Silo to nie opłaca mi się kupować TV+ tylko od razu pakiet Apple One dla jednej osoby bo jest dokładnie w tej samej cenie. A Music i Arcade dostaję gratis. One w opcji rodzinnej jest 10 zł droższe to ewentualnie do przegadani czy ktoś poza mną by chciał.
Jeszcze tego nie robiłem bo wczoraj przyszła mi FV za odnowienie i sobie uświadomiłem, że jestem frajer. Czekam miesiąc i wrzucam One. Mam nadzieje, że nic z ilością miejsca w Cloudzie się nie popsuje.
Nie powinno się nic popsuć.
W tym momencie mam współdzielone One (w tym 200 GB) plus osobno 50 GB.
Normalnie to wykrywa i daje nam 250 GB.
Czyli całość kosztuje 44,99 + 3,99.
Z tym, że tego osobnego iCloud Drive nie widzę w wykazie subskrypcji na iPhone.