z chrome na mikromiękki chrome? bez sensu (i tak to nie rozwiązuje problemu z uBO, bo to w chromium Google wycofuje wsparcie dla MV2, więc nie poprawia to niczyjej sytuacji w tym temacie)
a gdzie stoi teraz Brave w tym szeregu?
w edge bedzie do czerwca 2025 wspierane
w tym samym mniej-więcej
zarzekają się, że będą wspierać, ale osobiście w to nie wierzę
a poza tym brave jest śliiiskiii pod paroma względami - niby privacy preserving, ale reflinki do kryptogiełd podstawiali
no ale Brave ma swojego wbudowanego adblocka, a nie wtyczkę, więc mogę się czuć niezagrożony chyba?
z tymi reflinkami pamiętam, ale się z tego jakoś wyłgali, więc im chyba mogę wybaczyć i będę używał dalej
Ja używam edge na co dzień jako podstawowej przeglądarki na Linuxie i dodatkowej na iPhone/MacOS i muszę przyznać, że jest stabilny jak skała.
I qrde fajny.
no ja też iphone/ipad/mac wszędzie edge i jest ideolo - synchronizacja swiata windowsowego dla mnie jest zajebiaszcza, a do tego opcja “send to device” jest mega fajna:)
Czyli wszystko wskazuje na to, że jestem jedyną osobą, która ma takie doświadczenie z Edge?
To generalnie przeglądarka, której używam wyłącznie na tej jednej wirtualnej maszynie (tylko z niej mam dostęp do aplikacji, które utrzymuję), więc wszystkie te feature’y, które tak zachwalacie mnie nie interesują, a nie bardzo mam możliwość, i czas na ewentualną diagnostykę tego co go bolało/boli. Za to bardzo mnie interesuje stabilność, bo nikogo nie ucieszyłaby utrata wykonanej pracy.
Zainstalowałem na szybko firefoxa i póki co (od pół roku) działa, choć coraz bardziej zaczynają mnie wkurzać turbo-wolne devtoolsy.
Chyba tak, bo w moim “pracowym” środowisku Edge > Chrome jezeli chodzi o stabilność i kapryśność.
Przesiadłbym się całkowicie na Edge ale nauczyłem się pracować tak że Edge mi służy do wszystkiego co work-related a Chrome do wszystkiego innego, typu sprawdzenie domowej poczty czy zalogowanie się do domowego NASa.
to ja mam przegladarek tyle co sluchawek
Firefox do prywaty, Chrome do pracy, Arc do inwestycji, a Safari mam ale nie uzywam
A ogarniam to tylko dzieki Velja
To tak jak ja
Ja sobie bardzo chwalę używania Edge. Cały czas używam na telefonie, jak pracowałem na Windowsie czy Linuxie to też. Ale teraz mam Maka w pracy i używam Arc.
Głównie używam Safari na wszystkim gdzie się da (+pare wtyczek). A jak się nie da to Brave - też nie jest idealny, ale sprawdza się jeśli chodzi o synchronizację Windows - Linuks. Edge niestety miał straszne problemy z synchronizacją u mnie a do tego dodają całą masę niepotrzebnego (jak dla mnie) syfu.