Troszkę offtop, ale jednak related: na każdej przeglądarce powinien działać prosty notatnik, jeśli tylko dodamy do zakładek/wpiszemy w pasek adresu taki link.
data:text/html, <html contenteditable>
Wiadomo, że to jeszcze nie to, co ten dodatek, ale przydaje się np. na cudzych komputerach.
Wiem o tym, dlatego napisałem, że nie jest przyjemne, a nie że niemożliwe
Widzę, że masz system po angielsku. W polskiej wersji możesz wyszukiwać tylko po polskich nazwach, a te… nie akceptują polskich znaków. Okno emoji wyłącza się przy wyborze ś, ć itd. Nie wyszukasz więc hasła uśmiech. A na usmiech nie wyświetla żadnych wyników ¯_(ツ)_/¯
Swoją drogą, ulubionym emoji dodałem skróty w AutoHotKey, np. ;roc wyświetla .
Do listy zapomniałem dodać jeszcze Great Suspender, który oszczędza zasoby komputera przy nieużywanych zakładkach. Warto zajrzeć do opcji i dodać do whitelisty wybrane strony.
Pytanie dot wtyczki 1password w chrome, mozna wylaczyc calkowicie wylogowywanie sie? Wylaczylem w opcjach ale za kazdym razem jak zamkne przegladarke musze wpisac haslo. W lastpass byla taka opcja.
Czasami muszę się zalogować na nie swoim kompie hasłem domenowym lub kontem testowym. Każde po 24 losowe znaki plus prefiks. Nie chce mi się ich pamiętać ani przepisywać z telefonu. Od tego mam yubikey
Czekaj czekaj, nie masz 1Password zabezpieczonego kluczem Yubikey? Ja bym się trochę obawiał trzymać wszystkie hasła w jednym miejscu chroniąc dostęp do nich jedynie hasłem.
Nie korzystałem z Yubikey ale chyba rozumiem jego działanie.
Zatem pytanie w jaki sposób on pozwala na zalogowanie się na mobilnych urządzeniach? (czy nie rozumiem jak to działa? )
Również mam długie unikalne hasło, ale traktuję menadżera haseł tak samo jak każdy inny serwis w internecie, do którego ktoś może zdobyć hasło. Przy podpiętym Yubikey do konta złodziej musiałby ci go fizycznie ukraść aby móc się zalogować.
Mój obecny nie ma NFC. Aktualnie korzystam z 3-4 komputerów i jakbym miał na każdym uwierzytelniać się Yubikeyem to bym chyba zwariował wystarczy mi w static password sufiks hasla.