witajcie Wąsacze otrzymałem informacje od zaufanej osoby, która otrzymała informacje od osoby pracującej w PAN, że ich laboratorium ma 9 wyników badań, które potwierdzają obecność Korona Wirusa w Polsce, a konkretniej na terenie samej Warszawy. Ja chciałbym zapytać czy ktoś z forumowiczów może polecić dobrą maske anty smogową z filtrem N99 w przystępnych pieniądzach. Radze też zrobić zapas żeli antybakteryjnych.
Czy to już pasta?
pewne info 100% legit no scam ?
Zero śmieszkowania - widzę pozytywne aspekty tej całej paniki: w kiblach ludzie zaczęli poprawnie myć ręce po sikaniu. Chce się żyć.
nie ma co siać paniki, kolejny wirus jak grypa i tyle…
Unie w robocie pojawiły się środki do dezynfekcji rąk
U mnie były środki do rąk w całym biurze już od roku. W styczniu dodali jeden nowy przy windzie. Wiec bez przesady…
Info od człowieka pracującego w PAN więc wole być przygotowanym jak to gówno by się rozlazło po kraju
Żel antybakteryjny… na wirusa?
Nie pamietam, gdzie to czytałem, ale to było jakieś legitne badanie jakiegoś uni, ze jeśli kran nie jest bezdotykowy, to higieczniej jest po siku rak nie myć w publicznych toaletach.
Ale ile w tym prawdy to ja nie wiem. Co rok wychodzą legitne badania zmieniające ziemniaki z cichych zabójców na cudowne źródło czegośtam.
Tak, bo środek antybakteryjny to zwykle stężony alkohol. A on zabija prawie wszystkie mikroorganizmy. Nazywa się jak nazywa, ale wirusy w wielu formach giną. Zwykle przetrwalniki no cóż, przetrwają (to takie specjalne formy bakterii i innych, które służą temu aby wytrzymać trudniejsze warunki). Ale najlepsze combo to dokładne mycie rąk detergentem (mydłem) i środek dezynfekujący.
Robiliśmy takie testy na mikrobiologii (akurat ja byłem eksperymentem). Odbijałem dłoń na płytkach do hodowania bakterii, jedna ręka po mydle, druga po dezynfekcji, a potem ta pierwsza jeszcze raz po dezynfekcji. Wyniki do przewidzenia.
Z tego co wiem, to maseczki w sprawie koronawirusa nic nie dają… Tak przynajmniej uczą na studiach
Kurwa jakie lowe. Będę Cię cytował
Dają. Że te zakatarzone durnie w metrze kichają w maskę a nie w ręce a potem łapią za poręcze
Martwi mnie reakcja ludzi. Jak media beda dalej nakrecac temat, to ludzie rzuca sie kupowac konserwy.
Ps. A czy o prawda - za chwile sie pewnie dowiemy
No ja już kilka dni temu pisałem na telegramie, że trzeba konserwy kupować i mleko dla dziecka na zapas
Zestawienie kto najczęściej umiera na koronawirusa
W Pradze w marketach zabrakło papieru toaletowego. Teraz będzie efekt kuli śnieżnej: ludzie będą wykupywać papier nie z powodu koronawirusa tylko z powodu wizji że może zabraknąć. Błędne koło
Możesz zarekomendować jakiś konkretny? Zupełnie się na tym nie znam, a chciałbym jakiś kupić.