Co kupić?

Potrzebny mały wentylator podłogowy

Jego zadaniem ma być ganianie powietrza po domu,
pokój Małej jest tak umiejscowiony, że nagrzewa się mocno wieczorem od zachodzącego słońca, a nie wychładza w nocy od zimnego powietrza, nawet jak okno jest otwarte na całą noc - w innych pokojach zimne powietrze wpada, u w tym pokoju stoi, jak zaczarowane
W salonokuchni jest klima, która wyrabia z jego chłodzeniem, więc chcemy teraz wymienić trochę tego chłodu z ciepłem w innej części mieszkania

Ma być w miarę cichy, żeby nie służył jako dodatkowy generator szumu

Budżet to 21,37 ale rozciągnę go ido 100-200

Może znajdę coś lepszego niż randomowy z marketu?

Z opisu wygląda że potrzebujesz raczej cylkulatora, a nie klasycznego wentylatora. Ale z modelem nie pomogę

1 polubienie

A coś z Lidla? Wyglądają jak Dysony i kosztują jak z Lidla.

1 polubienie

Odebrany z paczkomatu :slight_smile:

3 polubienia

Mam dwa powerbanki, jeden na 5000 mAh MagSafe i USB C Ankera, w razie czego zawsze w plecaku, żeby można telefon ożywić w razie czego, oraz 20 000 mAh jakiś Redmi wielki kloc z wyjściem 2x USB A. Niby się sprawdza, ale ładuje się fest wolno, a jak używam go z kablem USB C przez przejściówkę, to nie zawsze startuje ładowanie. I tak już się zdarzało, że wieczorem pod namiotem podpinałem iPhone, zaczął się ładować, po czym naładował się do 80%, przerwał ładowanie, żeby doładować się na pobudkę, i już nie wznowił. I zaczynałem dzień z 60%…

Szukam więc nowego powerbanka, czegoś 20 000 - 30 000 mAh, z 2-3 wyjściami USB C, 1-2 USB A, żeby obsługiwał PD, Quickcharge mi nie potrzebne, żeby potrafił skonsumować prąd z szybkiej ładowarki, i żebym również mógł się nim posiłkować do przedłużenia baterii w lapku Lenovo (natywna ładowarka ma 65W) lub MBA. A gdyby nie kosztował miliona monet to w ogóle super.

Jakieś Xiaomi, redmi, baseus chyba bym omijał. Co teraz warto kupić?

2 polubienia

Ja mam to:

Ma tylko jedno USB-c, ale sprawdził się na 5 dniowym wyjeździe, gdzie był jedynym źródłem zasilania dla iPhone’a 12. Ciężki, długo się ładuje, ale pojemny.

2 polubienia

Ja mam ten i jestem zadowolony. Co prawda historia zakupów pokazuje, że kupiłem za 87, ale może była jakaś mega promka.

https://allegro.pl/oferta/szybki-pojemny-powerbank-baseus-30000mah-20w-pd-3x-usb-usb-c-qc-bezpieczny-13359975337

1 polubienie

Nie znam się na technologii, ale wszystkie moje powerbanki (większość z nich to jakieśtam ankery) tak robią i zawsze robiły. Tak samo jak miałem podpiętą ładowarkę do baterii do wejpa. Jak się naładowała jedna to się prąd urywał i włożenie drugiej baterii do ładowania nie budziło power banka. Trzeba było wcisnąć guzik na powerbanku albo wypiąć i wpiąć kabel na nowo.

Więc to chyba musi być jakiś super specjalny model co będzie taki mądry, żeby stale monitorować zapytania o prąd.

2 polubienia

Mam takiego Ankera https://www.anker.com/products/a1259-built-in-cable-power-bank-10000mah?ref=naviMenu&variant=42733233766550#!
I on ma fajny ficzer- po dwukrotnym wciśnięciu przycisku wchodzi w tryb „ładowania podtrzymującego”, w którym nie odcina ładowania pomimo wykrycia niskiego prądu ładowania (trzeba potem ręcznie wyłączyć ten tryb). Przydaje się bardzo np do ładowania zegarka, możliwe że w opisanym przypadku również by zadziałało (ale pojemność to tylko 10 Ah)

2 polubienia

Trwają poszukiwania odkurzacza pionowego do mieszkania. Oczywiście, najłatwiej po prostu kupić Dysona V11, ale no to jest dużo pieniędzy. Macie do polecenia cos tańszego, a dobrego? Może jakieś Samsungi, Bosche itp a może jakieś Dreame itp?

na tej stronce jest troche o Draeme i innych

Mam Draeme i jest ok, wczesniej mialem Xiaomi, i w szczotce popsula sie plastikowa przekladnia i zwrocili kase. Generalnie chyba wiekszosc odkurzaczy z tej polki cenowej to praktycznie to samo. Trzeba regularnie usuwac wkrecone wlosy, to nie powinno sie nic zlego dziac.
Jak chcesz montowac w jakiejs wnece to zwroc uwage na sposob montazu - Xiaomi mozna bylo odwieszac przykladajac pionowo (ale musialem recznie podlaczac zasilanie), w Draeme musisz miec przestrzen z przodu gdyz odkurzacz przykladasz pod katem i dopiero zawieszasz do pionu.

Zielony laser w Dysonie rządzi. I odkurzacz (mam V12 slim) ciągnie lepiej niż poprzedni Dreame T20 (ten pozostał na służbie jako odciągacz do kataru dziecka).
Ale teraz bym chyba brał coś, co ma stację dokującą z opróżnianiem. Niestety modele samsunga ze stacją i podświetlaniem były prawie dwa razy droższe niż Dyson

2 polubienia

Nie mam polecenia, natomiast z pełnym przekonaniem odradzam Tefala X-Force, rozklekotał się cały, słabo ciągnie i śmieci się wysypują z rury po wyłączeniu.

3 polubienia

Mój kolega taki trochę jude :star_of_david: jak @Martin_Fox ma jakiegoś philipsa coś z Aqua w nazwie (chyba jakiś doczepiany mop czy coś) i powinien mieć jakiś swój link afiliacyjny tak chodzi i chwali. Ale jak oglądałem w internecie to opinie takie sobie.
I to był taki odkurzacz za jakieś 1000zl nie żadne bóg wie co.

A widzisz to dobrze, że mówisz. To pooglądam sobie w takiej sytuacji bo też bym kupił na zapas. Tylko faktycznie lepiej gdyby były większe. Tak czy siak bóg zapłać.

bosch unlimited 7 - mam i polecam.
Wybralem ze wzgledu na koncowki, unlimited 8 nie spelnial moich wymagan :smiley:

Mam ten od Bożego Narodzenia i jest OK. Choć już raz w serwisie był, bo się poluzowały złącza w szczotce i się nie kręciła, ale w 5 dni wrócił.
https://www.electrolux.pl/vacuums-home-comfort/vacuum-cleaners/stick-vacuum-cleaners/cordless-sticks/ep81hb25wu/

Mam Dreame T30 i jestem zadowolony. Zgarnia wszystko co powinien. Bateria jest w zupełności wystarczająca.

Może porównanie na hejdom trochę pomoże

2 polubienia

Polecam mega dysona. Mam tego gen5 z zielonym światełkiem. Jest kozak. Wcześniej miałem różne pochodne Xiaomi i to jest takie gówno, że ostatniego to po prostu wyjebałem do kosza przed domem.

3 polubienia