ktoś gdzieś pisał o Unifi Express że chyba zakupił i używa, ale nie mam zielonego pojęcia kto to był i w jakim temacie a wyszukiwarka jest tak zjebana że nie pokazuje mi tego a ciekaw jestem czy się sprawdza i jest zadowolony
Ja mam takiego - działa Kupiłem dodatkowo U6LR i razem obsługują ~50 urządzeń. Zero problemów
Ja mam takiego malucha
Jestem jak najbardziej zadowolony, ale ja nie mam wielu kabli w domu, dlatego jeden port LAN byl dla mnie ok.
czy dobrze rozumiem że to działa też jako kontroler, czyli teraz jak mam UAP-AC-Pro samego to żeby widzieć statystyki i wszelkie ustawienia to mam Unifi kontroler na kompie, a tutaj Express załatwi ten temat? bo obecnie zabierając kompa z domu automatycznie zabieram też kontroler ze sobą
I dla jasności ten drugi box który wygląda jak Express, chyba gateway się to zwie, to on nie ma w sobie wifi?
ps. express ma taki zapis “Manages up to four additional UniFi Network devices when operated as a gateway” czy to oznacza że może zarządzać 4 urządzeniami dodatkowymi jak właśnie krążki od unifi? oraz co oznacza że w trybie gateway?
może wyjaśnię o co chodzi, aktualnie mam UAP-AC-Pro podłączonego na dole ale sygnał jest za słaby na piętrze, kontroler mam na laptopie więc jak wychodzę to zabieram go ze sobą, pomyślałem że na dole dam Express, który będzie kontrolerem a jednocześnie wifi dla wszystkich urządzeń na dole, a UAP-AC-Pro podłączę na górze i pokryje tym sobie cały dom przy użyciu 2 urządzeń
Jest tak, jak piszesz, Express ma w sobie kontroler
Express na dole + AC do góry rozwiąże Twój problem
ciekaw jestem jak z pokryciem zasięgu, myślałem że sam UAP-AC-Pro ogarnie wszystko, dom nie jest duży i jest centralnie prawie umiejscowiony a na górze zasięgu praktycznie brak
@Majki gdzie zakupiłeś swojego? bo @Martin_Fox to lokalizacja UK więc już mnie nie obowiązuje.
Ja kupowalem na ui.com ale z tego co pamietam to PL ma nawet dedykowany sklepik
W seneticu, ale sprawdź też amazona bo po tym jak kupiłem widziałem że miał lepszą cenę. Długo czekałem na wysyłkę - chyba ze dwa tygodnie
potrzebuje karte z danymi do netu do ipada młodej gdzie braść (mam abo w playu i orange wiec tylko to rozważam ale motam sie w tych wszystkich ofertach) ktoś robił risercz?
fajnie jak byłby esim
#pomożecie ?
Jak eSIM nie jest must have to może nju?
ale tam są same subskrypcje. ja potrzebuję np: na 30 dni kupić kartę z netem i co jakiś czas doładowywać, ale time 2 time a nie co miesiąc
Nie wiem czy jeszcze jest ta oferta dostępna, ale u fioletowych był internet elastyczny 10zl za każde rozpoczęte 10GB, jak nie korzystasz to nie płacisz no i w play masz esim
to poszukam tego elsatica, dzieki:)
Ewentualnie jeżeli masz abo w play na firmę to często w niektórych ofertach jest karta „internet do biura” często jest na niej 100/200GB miesięcznie, a niektórzy nawet o niej nie wiedzą i nie używają. Obczaj najpierw czy jej nie masz, bo może tylko wyrobisz kartę i nie będziesz nawet musiał dopłacać za nowy numer.
Mam ten sam use case. Najlepiej wypada Virgin Mobile. Zarządzasz z poziomu apki Playa i masz 25gb za 20 zł lub 50gb za 30 zł. Oba ważne 30 dni. Kupujesz kiedy chcesz
dobra problem rozwiązany - jestem debilem bo sie okazało ze wystarczyło kliknąć ekstra karta esim (w orenżadzie) z Internetem i mam za nic dodatkowego sima z współdzielonym netem z kartą główna w której ja maksymalnie zużywam nic bo karta mi służy tylko do odbierania telefonów które są w umowach powpisywane:)
i przy okazji się okazało, że jesteśmy od roku na umowie bezterminowej w firmie…
eh biednemu zawsze wiatr w oczy:)
zamówiony, zobaczymy co to za cudo
Widziałem, że rozwiązałeś to już w inny sposób, ale co do nju, to nie płacisz tam abonamentu co miesiąc. Jak danego numeru nie używasz, nic nie płacisz. Sam mam ich ofertę Internetu jako backup i od 3 miesięcy nie dostałem ani jednego rachunku, bo po prostu z niego nie korzystałem
mam dwa abo w playu - rodzina i jdg (z którego chyba odejde jak mi sie skonczy wszystko w wrzesniu) i w orange społka. wiec backup jest