Ludzie mówią, że jeśli się pilnujesz, to po tygodniu takiej pracy już wchodzi to w nawyk. Warto? Chyba, bo rozwijasz mózg i otrzymasz kolejnych sługusów do wbijania skrótów klawiaturowych, a MBP powinien dać radę
Ja mam jeszcze problemy ze starymi nawykami, np. shifta używam tego, który jest najbliżej jakiegokolwiek palca, zamiast przeciwnego do ręki którą wpisuję znak. Do tego mam tak zdrętwiałe serdeczne i małe palce, że mnie wszystko boli gdy próbuję wpisać q, z, p (nie prawie nigdy nie trafiam za pierwszym razem), a przyciski pokroju ‘,’ ‘.’ ‘/’ nie trafiam prawie nigdy prawidłowym palcem (kciuk tu chce wszystko robić), a pisanie cyfr to dramat. Ogólnie sporo problemów, ale to dopiero drugi dzień, pomęczę się tak do niedzieli, jak nie będzie lepiej, to odpuszczam.
Właśnie to miałem napisać. Po doświadczeniu głośników stereo w iPhone mam teraz Air 3 gdzie głośnik jest mono… to jest dramat!!! (… pierwszego świata, wiadomo). Co z tego ze jest głośniejszy - jak mono. Z głośnikami może byc jak z 120 Hz. Raz doświadczysz i nie ma powrotu. Mnie to irytuje codziennie…
Edit. Przeczytałem co chciałem przeczytać a jest „mikrofony” głośniki na pewno tez ma lepsze stereo!!!
W Air 4 głośniki są dokładnie pomiędzy Air 3 i Pro. Jako że sam przesiadłem się z Air 3, to jest lepiej, a mikrofony - do rozmów i tak używam słuchawek albo osobnych głośników bluetooth najczęściej.
Nie mam jak porownac ipada 120Hz vs 60 ale moge pro 2018 z iphonem i osobiscie nie widze wiekszej roznicy w plynnosci dzialania wyswietlacza. Pewnie jestem slepy.
Ja widziałem 120Hz w sklepie, ale nie chcę się przyzwyczajać. Wolę mieć dłużej działające na jednym naładowaniu urządzenie. Tablet to jeszcze, ale 120Hz w telefonach to, moim zdaniem, overkill.
A propos płynności to polecam włączenie Reduce motion w ustawieniach dostępności.
Mam jeszcze jeden - jeśli lubisz czytać przy słabym świetle:
Settings - Accessibility - Accessibility Shortcuts - Reduce white point
Po zaznaczeniu tej opcji, wciśnięcie przycisku Power (albo Home w modelach z przyciskiem Home) trzy razy znacznie obniży jasność ekranu i można go potem przyciemnić nawet jeszcze bardziej niż normalnie.
Opcje dostępności są zazwyczaj ignorowane, a wiele z nich jest super przydatnych.
A Full Keyboard Access znasz? Pozwala kontrolować urządzenie z klawiatury.
Dla mnie to jest namiastka tego co kiedyś było w starych telefonach w settingsach. Uwielbiam tam grzebać!!!
FKA znam ale mi się kompletnie nie przydaje. Nie podłączam klawiatury pod iPhone.
Kurka skusiłem się i kupiłem AirPods Pro. Nie wiem skąd tyte stękania było, że takie super, ekstra duper bo nic w nich takiego nie ma urywającego tyłek, ale no cóż… jestem owca