OK to podobnie mamy. U mnie ciut więcej. Mam gazowe ogrzewanie. Wszędzie podlogowka. Chętnie wymienię się doświadczeniami i porównam ceny. Tak wszystko robiłem, aby ewentualne przejście na pompę ciepła nie było problemem.
Bardzo fajny, w końcu po ośmiu latach wiem ile mam stopni w domu… Jedyny minus to bardzo dobra taśma klejąca, przykleiłem w złym miejscu, żona kazała odkleić, odeszło razem z tynkiem
ten bluetooth to jakoś sensownie można wykorzystać, czy raczej bajer, żeby sobie na telefonie sprawdzić temperaturę?
Bramka Xiaomi ma BLE więc można ponoć wykorzystać w automatyzacjach.
Mam takie dwa (świetnie działają!) i przezornie (widząc taśmę 3M) w łazience nakleiłem na lustrze, a sypialni na oknie, żeby obyło się bez zrywania tynków…
Dokładnie tak, bez bramki można tylko podejrzeć temperaturę w aplikacji, jak jesteś w zasięgu BT, z bramką lub lampką pełniącą funkcję bramki można podobno wpiąć w automatyzację
Ja mam podobny na szafie z ikea. Coś czuję ze będzie szafa do wymiany
Jak to śpiewał Kazik Staszewski:
Gdybym wiedział to co wiem…
Uwaga, lifehack . Rzeczy przyklejone mocną taśmą dwustronną można usunąć wsuwając za urządzenie mocną nić lub żyłkę i po prostu przecinając taśmę wzdłuż. Enjoy!
Nadszedł dzień przesiadki z ciekawości z Androida na iOS. Moje pierwsze urządzenie od Apple od 2008 roku kiedy kupiłem iPod Touch.
Czemu nie 12? Tylko 11 pro?
Pierwotnie miała być kupiona 12, ale po serii filmów/testów stwierdziłem, że zmiany są niewielkie, a te ważniejsze czyli np nagrywanie w Dolby Vision czy 5G mnie nie interesują na chwilę obecną, no i bateria słabiej trzyma. Dodatkowo 11 Pro miałem dostępną od ręki w promocyjnej cenie, a na 12 trzeba było czekać kilka tygodni.
Przyszła do mnie wczoraj Keychron K2 (Browny, hot-swap). Teraz uczę się pisania 10 palcami na niej z Typing.com i KeyKey (apka na Maca) i powiem wam, że moje nieużywane palce bolą, głowa podobnie od ilości zmian w nawykach (mimo tego że wcześniej pisałem 80-90 wpm, to i tak uznałem, że spróbuję się tego nauczyć), a nerwów jeszcze więcej
U mnie dwie rzeczy:
Pierwsza oczywista - niebieski Air.
Druga - biurko, ale elektryczne więc się chyba łapie do tematu
prawie Air ratuje
elektryczne != elektroniczne
Czekam na opinie. Bo w jednym wątku zastanawiam się nad zakupem Aira czy Pro.
Air jest super - problem polega na tym, że nigdy nie miałem Pro
Mozesz cos wiecej napisac? Nigdy nie uczylem sie pisania 10 palcami i generalnie uzywam tylko kilku, ale pare razy mialem ochote sie nauczyc. I zastnawiam sie czy warto, ile czasu to zajmie, oraz czy moja klawatura MBP to przezyje, skoro juz niedomaga
Dopiero zaczynam zabawę z iPadami i jestem oczarowany. Świetne urządzenie. Z mojego researchu Pro vs Air wynika to, że są między nimi 3 różnice i “powody” do zakupu Pro.
- Ekran - 120 Hz i 20% jaśniejszy w Pro
- Aparat + Lidar
- Odrobinę lepszy procesor w multi-core (jednak gorszy w single)
Oczywiście są jeszcze takie róznice jak 0.1 cala więcej lub 4 głosniki zamiast 2, ale moim zdaniem są pomijalne. Słyszałem jednak, że ciężko jest wrócić do 60Hz jeśli miało się już Pro, ja na szczęście nie miałem tej przyjemności, więc Air jest w zupełności wystarczający. Jutro dojdzie do mnie Pencil, to sprawdzę jak się pisze na 60Hz i czy jest to w jakiś sposób zauważalne.
tu nie ma co przeżywać, o ile nie tłuczesz palcami jak głupi
Po prostu musisz się pilnować, żeby każdy palec był na swojej kolumnie i to by było na tyle, przynajmniej w mojej opinii (chociaż mam wrażenie, że robię więcej literówek niż kiedyś)