Ja mam takie czujniki.
https://www.x-kom.pl/p/442399-czujnik-netatmo-smart-smoke-alarm--alarm-przeciwpozarowy-.html
Ja mam takie czujniki.
https://www.x-kom.pl/p/442399-czujnik-netatmo-smart-smoke-alarm--alarm-przeciwpozarowy-.html
U mnie nadejszła pora na zmianę+rozbudowę, bo idzie w końcu ku mnie cywilizacja, tzn. Nexera przekazuje do użytku kabel wykonany z włókna szklanego i tworzyw sztucznych.
W związku z powyższym poszła okrągła sumka na tego “sieciowego ejpla”.
będziesz pan zadowolony (ale to w sumie wiesz )
Ciekawe czy zbiera i wysyła gigabajty danych jak wszystkie produkty Xiaomi
Możliwe, ale oni już mają moje dane z innych urządzeń.
Dane o smażeniu mogą być ważniejsze od innych
Tak z ciekawości - wrzucacie takie urządzenia jak pralki, odkurzacze czy air fryer na osobną sieć? Czasem mnie zastanawia jaki jest wektor ataku na taki toster czy suszarkę do prania.
Całe IoT na osobnej sieci. Wektor ataku to raczej nie ‘na taki toster’ tylko ‘poprzez taki toster’.
nie mam za dużo takiego szpeju (odkurzacz, nawilżacz i oczyszczacz tylko), ale staram się wycinać dostęp do internetu, nie bawię się w osobną sieć (tylko siajojajo się buntuje jak nie może pingać serwera i będę drutował dziady, bo odkurzacz już mam nadrutowany z Valetudo)
Mam w ubi zrobiona wirtualna siec dla smart sprzetow, w ktorej reguly pozwalaja im na dostep do internetu, ale nie do innych urzadzen w domu.
tak samo jak @Martin_Fox
Jakie szkło wziąłeś?
Ogółem na RF jest trochę bieda jak chce się budżetowo, ale 50mm f1.8 i 28mm f2.8, za jakiś czas dokupię zooma 24-105 f4, ale to pewnie przed jakimś wyjazdem
To prawda. Jak chcesz super szkło, to trzeba drogo. Ewentualnie adapter na EF, to wtedy wchodzą Sigmy. Popatrz też na nowość, RF 28-70/2.8, bo jego cena podobna do 24-105L, a światło i waga lepsze. Chociaż jakościowo pewnie mu trochę brakuje do L.
Ceneo sugeruje, że twoja propozycja jest ~2x droższa, więc chyba jednak się akurat na nią nie skuszę, bo AŻ tyle kasy mi szkoda (10k vs 5k wg ceneo)
Chyba spojrzałeś na nie ten obiektyw. O ten mi chodziło Obiektyw Canon RF 28-70mm F2.8 IS STM - fotoforma.pl
Jak już masz 28 i 50 to nie lepiej celować w coś dłuższego? Np. 70-200 f/4 jest świetny, a cena jeszcze nie jest zła.
O rany, 28mm f/2.8 to mój najnowszy nabytek do zestawu właśnie z 50mm i 24-105mm w wersji L i to najlepszy zakup ostatnich miesięcy. Jasny, ostry, ale przede wszystkim cieniutki i lekki - idealny na miasto i na co dzień. L-ka jest duża i ciężka, więc z nią to fajnie w góry iść, ale nie zakładać na szybki spacer