Chwalimy się:📲 Świeże zdobycze elektroniczne

narazie napieram w Doom’a z 2016 (musze na hardcore skończyć - obiecałem sobie, że wcześniej w Eternala nie zagram) i jest powyżej 60fps na luzie. ale jak CP odpalę to będzie płacz i klikanie w 3080ti, albo obniżenie jakości i poczekam do przyszłego jak nvidia wyda nowe karty.
w multi to oprócz jakiegoś starego Q1 z ziomami to bardzo nieczęsto, czasami w Foritnite pyknę, ale bez napinki. z multi skończyłem jak w WoW’a przestałem rajdować po 10 latach:)

a dlaczemu? coś jest z nią nie tak?

1 polubienie

To po prostu nie jest dobra kamera, szczególnie biorąc pod uwagę cenę, to jak bardzo nie radzi sobie na czarnym tle i jak bardzo nieogarnia korekty kolorów nawet w zewnętrzym sofcie. Logitech Streamcam daje lepszy obraz, ale wciąż taki sobie, Gopro 4 z kartą hdmi to też dużo lepsza i tańsza opcja. Ale z kamer internetowych od kilku dni zdecydowanie najlepsze jest Elgato Facecam, no ale to wciąż webcam, więc też jakość tragiczna w porównaniu do aparatu z kartą hdmi. Taki urok miniaturowych matryc, które wkładają do webcamów. Brio schowałem do szuflady, a w jego miejsce jest Sony a5100 + stałoogniskowy Meike 35 mm + zasilacz + karta hdmi. Całość chyba wciąż tańsza niż Brio, a jakość na zupełnie innym poziomie.

UPDATE:
Tutaj jest to zobrazowane. Sony o jakim mówiłem, podobny obraz do tych dwóch dolnych aparatów, jest tam też Brio:

1 polubienie

ok kumam, ale ja ją kupiłem tylko jako webcam do telekonferencji. Wcześniej (do dzisiaj :grinning:) używałem badziewia wbudowanego w Apple cinema display, więc cokolwiek bym kupił jest lepsze:) Wole kupić raz na dłuższy czas niż zmieniać co roku, a jako kamera do teamsów nada się raczej na bardzo długo:)

3 polubienia

Patrz :heart_eyes:

1 polubienie

Nie wiem co Wy w niej widzicie szczerze mowiac. Ona z kilometra wyglada na rozgwiazdę.

2 polubienia

Kolejna malinka do kolekcji, tym razem 8GB.

3 polubienia

Elektroniczne i analogowe dodatki.

Spaliłem ostatnio ładowarkę telefoniczną niby Samsunga podłączając do lapka (:sweat_smile:) to postanowiłem pójść w coś konkretnego.

Ładowarka Green Cell Power Source 75W. Wygląda na kozaka i ładuje co podleci. Do tego wziąłem dwa kable GC: USB A-C i USB C-C taki co łyka 60W. Do tego etui i woreczek Ugreen (zielono mi), gdzie wrzucę kable i jakąś dodatkową ładowarkę. Taki zestaw mi pasuje.

4 polubienia

W końcu zmiana warty. Po dzięciu latach na zasłużoną emeryturę odchodzi Logitech K300.

Zastąpi go mechaniczny Logitech G512 SE :black_heart: Jaram się!

7 polubień

Przyszedł Sonos One. Trochę obity z frontu, działa normalnie, kosztował 700 zl. Jestem w szoku jak to gra. Zaraz szukam drugiego do kuchni.

Wybaczcie tło zdjęcia, jestem w trakcie sprzątania.

7 polubień

I jak? Warto?

Ten głośnik miał iść do pokoju, które jest biurem. Miał stać na biurku, żeby grała muzyczka podczas pracy, zamiast siedzenia w słuchawkach.

Został u kradziony do kuchni. Leci już do mnie drugi, do docelowego pokoju. Jestem zachwycony jak to gra, jak i cała idea działania tego jako system audio Sonos.

2 polubienia

Opowiadanie o sonosie powinno być zakazane na tym forum jak w podcascie XD

7 polubień

Obraz

8 polubień

To nie napiszę, że do mnie przyjechał One SL. I jestem zachwycony. W bliżej niesprecyzowanej przyszłości dokupię drugi i trzeci…

5 polubień

Kindle Paperwhite w wersji z reklamami usuniętymi już przez support :onion:

13 polubień

Miałeś może wczesniejszego Paperwhite albo innego dotykowego Kindle?
Ciekawi mnie, jaką różnicę robi ekran na równi z ramką w porównaniu do poprzednich modeli, gdzie był osadzony niżej(taki mam ja - Paperwhite 2)

1 polubienie

Ja mam porównanie 2 z 4. W starych mocno się kurzyło przez to wcięcie. Teraz jest o niebo lepiej.

Potwierdzam. Mam to samo wrażenie po przesiadce z PW3 na Oasis 3. W PW4 ta powłoka jest plastikowa i tego bym się bardziej obawiał, że się łatwo porysuje.

Mój przyszedł dziś, również wyłączenie reklam przez support bezproblemowe :onion:

1 polubienie

Mój Kindle z promocji też przyszedł (wpadł wczoraj do skrzynki), a poza tym udana wycieczka do Niemiec

(jeden HomePod dla mnie, drugi gościnnie dla innego Wąsa)

3 polubienia