Nie lubię butów za kostkę, ale te jak by nie miały rolek to były by całkiem fajne
A jak planujesz to w dętkę wepchnąć ?
Do systemów bezdętkowych
“ja te wkładki włożę w dętki”
Przetnę dętkę i będę wciskał. Potem zalepię dziurę łatkami. Absolutnie nie jest to standardowe rozwiązanie ale będę próbował. Tylko dętki o dużej średnicy mi są potrzebne żeby się te wkładki w nie zmieściły. Oczywiście zdam relację jak już ogarnę temat - o ile się nie poddam oczywiście.
Musisz je wkładać w dętki? NIe możesz je dac zamiast dętek w same opony?
No muszę niestety w środek dętki wciskać żeby uniknąć konieczności stosowania mleka uszczelniającego. Normalnie robi się tak, że bierze się oponę, wkładkę i mleko ale ja tak nie chcę. Problem z mlekiem jest taki, że brudzi wszystko i przy grubych uszkodzeniach opony i tak nie pomoże - zawsze trzeba się ratować dętką a przy okazji jest się uwalonym po kostki w mleku, które jest naprawdę nieprzyjemnym płynem. Przy każdej wymianie opony czyszczenie obręczy, ramy, podłogi z mleka jest koszmarem i tego nie chcę. Sama dętka + opona to dla mnie za mało bo wtedy każdy cięższy łomot po kamieniach kończy się dziurą. Mam nadzieję, że z wkładką tego uniknę. Dodatkowo wydaje mi się, że przy setupie dętka + wkładka + opona będę mógł sobie pozwolić na niższe ciśnienie niż w jakimkolwiek innym wariancie co pozytywnie wpłynie na zachowanie roweru.
To totalny eksperyment. Jednak chłopakom z POMBY (https://pomba.pl/) się udał więc też liczę na sukces.
Kiedyś byłem bardzo zajawiony na rolki i baaardzo lubiłem się nimi przemieszczać po mieście, ale zaczęli wszędzie kłaść ten jebany bruk… masaż stóp i całego działa gwarantowany! Niestety nie wszędzie da się dojechać ścieżką rowerową Pamiętam jak dziś moje RollerBlade’y (rzep + sznurówka + zatrzask). Bardzo dobrze wydane 4 stówki
P.S zazdro jak masz gdzie jeździć
szanuje za program w tle!
A klask polecam po niewielkiek ilości %. Więcej tarzania się ze śmiechu niż samego grania
Mój też dzisiaj dotarł : D
umówiliście się czy jakaś dobra cebula była na coffeedesku?
W coffeedesku była cebula na zestaw, a ja akurat brałem od przyjaciół kawy u nich była cebulka na sam młynek.
Mam hario slim I niestety on ma wadę że z czasem wyrabia się mocowanie uchwytu,i uchwyt się zakleszcza… na szczęście nowa ośka to ok. 20 zł. Być może pro ma to już jakiś lepiej rozwiązane
Gdzie zamawiałeś?
iFixit Mako Precision Bit Set 64 Bit https://www.amazon.co.uk/dp/B0189YWOIO/ref=cm_sw_r_cp_api_i_OXNUEb6D1XZHM