BluSky

Ktoś używa? Widziałem że jeden z odcinków ywp o tym wspominał rok temu, ale dopiero ostatnio platforma nabiera tempa, i zastanawiam się, czemu.

Tak, jestem tam i korzystam w miare regularnie.

Wojtek tez tam jest :smiley:

Zostawiam swoj profil @gosia.bsky.social

Sporo osob ucieka chyba od Muska + duzo nizszy prog wejscia, niz na Mastodona. Dla mnie bsky to Mastodon na sterydach xP

1 polubienie

Ja jestem. Na razie równolegle twitter/mastodon/bluesky. Pewnie potem coś przytnę.
@louisfantom.bsky.social

1 polubienie

Bo Donald T wygrał wybory i nagle mainstreamowe media szukaja alternatywy i pompują BS sztucznie, by tylko zabrać ludzi Elonowi.
Przy tak zmasowanej kampanii medialnej, to nie ma się co dziwić.

1 polubienie

Biedny Elon.

No nic, wracam do hailowania na X.

3 polubienia

Ja jestem na Twitterze tylko w celu obserwowania weird car Twittera i ploteczek F1. Gdyby wszyscy poszli sobie gdzie indziej byłbym bardzo zadowolony. To jak pompowane są we mnie obecnie “wartości”, z którymi się nie zgadzam jest aż smutne.
A boty? Cóż. Mam aktualnie 647 obserwujących przy zerze postów i odpowiedzi. Prawdziwych z tych 647 obserwujących są cztery osoby.

Twitter jest w najbardziej rakowej fazie w swojej historii. Bardzo bym chciał się przenieść na threads albo Bluesky.
Mastodonem od zawsze gardzę i to się prędko nie zmieni.

7 polubień

Hear hear!

1 polubienie

Z ciekawości - dlaczego? (i nie, nie ma tu żadnej złośliwości).

1 polubienie

Zgadzam się w 100% co do Xa.

A dlaczego Masto gardzisz? Tzn. Pytam z ciekawości.

Na threads jest strasznie sztucznie imo. Głównie influ pokazujący swoje zajebiste życie albo clickbaity. Do tego zerojedynkowa moderacja :tired_face:

a bsky jest trochę jak Twitter na początku i treść imo bardziej wartościowa.

1 polubienie

Chyba mnie namówiłaś. Tylko otworzyłem stronę i widzę to

5 polubień

Wybierz poziom szczerości odpowiedzi w skali 1-5

1 polubienie

Ty też. Wyciągnę średnią i odpowiem.

1 polubienie

WYBIERAM 5!

image

3 polubienia

tyle przegrac :joy:

Ale wciaz uwazam, ze jest tam duzo lepiej niz na wczesniej wymienionych portalach :stuck_out_tongue:

no dawaj 100% szczerości xD

Jak szczery ma być @piotrek69

• 5
0 głosujących

Ok liczyłem na taką odpowiedź, bo trzeba brać w obie ręce każdą okazję, żeby kogoś obrazić.

Uważam, że na mastodonie są prawie same lamusy i przegrywy. Nudni ludzie, którzy najchętniej na mastodonie rozmawialiby o mastodonie, produktywności albo kolejnym gownie, które wypuszcza marvel.

Nie ma ciekawych rozmów o motoryzacji, nie ma snowboarderów, nie ma dram f1 lub survivorowych, co najwyżej jakoś repost. A ja tylko po to jestem na Twitterze.

Kiedyś myślałem, że nie da się osiągnąć większego stężenia lamusów niż na comic-conach. Mastodon udowodnił mi, że się myliłem.

:popcorn::kissing_heart:

8 polubień

Dziękuję bardzo za te wspaniałą okazję. Dzień zrobiony.

2 polubienia

Czas na piccę z dagrasso

3 polubienia