Masz sugestię, żeby skontaktować się z IT Service Desk - atakuj.
To ja jestem odpowiedzialny za proxy service. To mój serwis blokuje dostęp
To w takiej opcji serwis blokuje serwery Backblaze, to może nie jest najlepszy pomysł? (nie wiem, rzucam tylko)
No tak; z powodów bezpieczeństwa blokujemy na proxy wszystko z kategorii “Cloud storage”.
Ergo: wszystko działa jak powinno. Jak wrzucisz CDN (i będzie skategoryzowane przez Netskope jako CDN) to wszystko wróci do normy.
Można się rozejść Problem leży po mojej stronie.
blokowanie wszystkich chmur w czasie gdy wszystko sie tam przenosi jest co najmniej dyskusyjne
Ale skutecznie ucina opcje, że ktoś dane firmowe wyśle na kmurę
(nie, żeby nie dało się tego zrobić inaczej, ale jednak).
Kategoria “Cloud storage” to bardzo wąski wycinek chmur jako takich. Proxy ma coś koło 110 różnych kategorii, więc to nie jest tak że blokujesz “Cloud storage” i odcinasz wszystko co w chmurze. Odcinasz google drive, Dropboxa, Yandex Disk itd.
No i w tym przypadku odcięło hosting plików. Ale musi być powód dla którego akurat ten hosting nie jest s kategoryzowany jako “Content Delivery Network” albo “Hosting”.
O… współdzielisz pracodawcę z mą konkubiną…
Świat jest mały
Warszawa czy Stryków?
Warszawa, Stryków, Świat - w gruncie rzeczy to 100% zdalnie.
@pawelorzech dłubiesz coś przy forum? Bo nie ładują się obrazki.
Nic nie robię! Powinno działać normalnie
Odwołuję alarm. Obrazki mieliły, ale w końcu załadowały się.
Wiem, że nie działają super szybko - mam w planie żeby to naprawić, ale to mi zabierze jakiś weekend albo nockę, więc… Za chwilę
A jak sprawa z migracją na S3? Miałeś ostatnio jakieś problemy z tym.
W dalszym ciągu mam, będę się tym też zajmować… nowe uploady wpadają na S3, ale stare - nie, a to powoduje same problemy. Muszę to zrobić ręcznie, ale to jest sporo pracy i czasu, którego aktualnie nie mam
Nie wiem czy to tylko u mnie, się na telefonie, jak wchodzę w nieprzeczytany wątek, to czasem przewija mnie na początek wątku
Dzisiaj też mi tak kilka razy się zdarzyło, więc nie tylko u Ciebie.
Było dłubane?
10. Bo obrazków się nie da. Ani skopiowanych, ani zrzutów, ani plików z kompa. Kręci się kółko z Wgrywanie 100%, a po chwili wyskakuje komunikat:
Przepraszamy, wystąpił błąd podczas wczytywania Twojego pliku. Proszę, spróbuj ponownie.
… ale ponawianie nie działa.
Wrzuciłbym screena, ale… GO TO 10
Coś się spsuło, mnie też nie śmiga - naprawiam (przez naprawiam mam na myśli - aktualizuję forum)