Błędy na forum czyli testowanie na [post]produkcji

Masz sugestię, żeby skontaktować się z IT Service Desk - atakuj.

2 polubienia

To ja jestem odpowiedzialny za proxy service. To mój serwis blokuje dostęp :smiley:

3 polubienia

To w takiej opcji serwis blokuje serwery Backblaze, to może nie jest najlepszy pomysł? (nie wiem, rzucam tylko)

1 polubienie

No tak; z powodów bezpieczeństwa blokujemy na proxy wszystko z kategorii “Cloud storage”.

Ergo: wszystko działa jak powinno. Jak wrzucisz CDN (i będzie skategoryzowane przez Netskope jako CDN) to wszystko wróci do normy.

Można się rozejść :smiley: Problem leży po mojej stronie.

2 polubienia

blokowanie wszystkich chmur w czasie gdy wszystko sie tam przenosi jest co najmniej dyskusyjne :wink:

2 polubienia

Ale skutecznie ucina opcje, że ktoś dane firmowe wyśle na kmurę :smiley:
(nie, żeby nie dało się tego zrobić inaczej, ale jednak).

2 polubienia

Kategoria “Cloud storage” to bardzo wąski wycinek chmur jako takich. Proxy ma coś koło 110 różnych kategorii, więc to nie jest tak że blokujesz “Cloud storage” i odcinasz wszystko co w chmurze. Odcinasz google drive, Dropboxa, Yandex Disk itd.
No i w tym przypadku odcięło hosting plików. Ale musi być powód dla którego akurat ten hosting nie jest s kategoryzowany jako “Content Delivery Network” albo “Hosting”.

1 polubienie

O… współdzielisz pracodawcę z mą konkubiną…

Świat jest mały :smiley:

Warszawa czy Stryków?

Warszawa, Stryków, Świat - w gruncie rzeczy to 100% zdalnie.

4 polubienia

@pawelorzech dłubiesz coś przy forum? Bo nie ładują się obrazki.

Nic nie robię! Powinno działać normalnie

Odwołuję alarm. Obrazki mieliły, ale w końcu załadowały się.

1 polubienie

Wiem, że nie działają super szybko - mam w planie żeby to naprawić, ale to mi zabierze jakiś weekend albo nockę, więc… Za chwilę

1 polubienie

A jak sprawa z migracją na S3? Miałeś ostatnio jakieś problemy z tym.

W dalszym ciągu mam, będę się tym też zajmować… nowe uploady wpadają na S3, ale stare - nie, a to powoduje same problemy. Muszę to zrobić ręcznie, ale to jest sporo pracy i czasu, którego aktualnie nie mam :frowning:

Nie wiem czy to tylko u mnie, się na telefonie, jak wchodzę w nieprzeczytany wątek, to czasem przewija mnie na początek wątku

Dzisiaj też mi tak kilka razy się zdarzyło, więc nie tylko u Ciebie.

1 polubienie

Było dłubane?
10. Bo obrazków się nie da. Ani skopiowanych, ani zrzutów, ani plików z kompa. Kręci się kółko z Wgrywanie 100%, a po chwili wyskakuje komunikat:

Przepraszamy, wystąpił błąd podczas wczytywania Twojego pliku. Proszę, spróbuj ponownie.

… ale ponawianie nie działa.
Wrzuciłbym screena, ale… GO TO 10

Coś się spsuło, mnie też nie śmiga - naprawiam (przez naprawiam mam na myśli - aktualizuję forum)

1 polubienie