Ja tez bardzo lubię, jak przełączy mi się język w klawiaturze i nie zauważę.
Sprawdziłem to Sleep Cycle z Twojego linka i działa. Tyko ja pominąłem sprawdzanie statusu konta i logowanie (bo to się czasem krzaczy w betach), a dopiero potem wymusiłem subskrypcje i jest za free. Działa na 100% moja metoda.
To wyjaśnia Twojego tweeta
Mi właśnie przyszło w czwartek zaproszenie do yt w testflight, ale jeszcze się za to nie zabrałem.
Google i beta testy nie brzmi jakoś przesadnie bezpiecznie
a ja powiem tak… mam tylko betę Overcasta bo nie chcę być testerem oprogramowania. Nie płacą mi za to, aby się pierdzielić z betami.
Co do bet Google. Znam wiele osób z Google i sam byłem przy tworzeniu ich software’u i wiem, że to jest solidna firma. Nikt tam nie myśli o tym, aby zrobić krzywdę końcowemu użytkownikowi. Wręcz przeciwnie! To, że nie wychodzi… to już inna sprawa, ale intencje są zawsze szczytne - (P.S. ta, wiem co jest wybrukowane intencjami)
Ja bym jednak zachęcał do płacenia za te aplikacje, które testujemy. Niech maja Ci biedni, nieśpiący po nocach developerzy jakiś grosik od nas na to jedno latte więcej.
Ja do tego podchodze tak, jak do iOS bety - chce mieć nowe funkcje asap. Samo testowanie i wysyłanie crash reportow to „koszt eksploatacji”. Nie można mieć wszystkiego
Warto tez pamiętać, ze bety maja zazwyczaj mocno ograniczona liczbę wolnych slotów. Jeśli z czegoś nie korzystamy, to sie wypisujmy zamiast trzymać z chciejstwa, żeby bardziej potrzebujący mogli dołączyć