Apple 🍏

Dobra bo wy tu o jakichś głupotach rozmawiacie.
Zapowiedzieli cyberpunka na maka.

6 polubień

Też nie ogarniam biorąc pod uwagę, że jesteśmy w czołówce wykorzystania płatności zbliżeniowych czy Apple Pay.

3 polubienia

może właśnie tego się boją - za duża konkurencja na rynku i wyniki płatności apple będą śmiesznie niskie.

2 myśl, że może to kwestia jakiś reagulacji…

Pixelmator to jedna z najlepszych aplikacji na ajfona. Fakt, że zapłaciłem za nią raz parę groszy parę lat temu i do dziś jest aktualizowana i dodawane są nowe funkcje to coś pięknego.

Nie sram się o to. Wierzę w to, że będzie raczej tak jak z Workflow. Nie mogę się doczekać co za parę lat z tego wyniknie.

3 polubienia

Szczerze mówiąc mnie cieszą takie przejęcia, bo wierzę że dzięki temu za jakiś czas będę miał fajne opcje out of the box bez instalowania dodatkowych aplikacji.

2 polubienia

:rofl:

1 polubienie

Pytanie ile razy się używa tego przycisku - chyba raz, przy włączeniu Maca, potem i tak jest uśpiony.

3 polubienia
1 polubienie

Kompletnie nie rozumiem tego pierdolenia. Sorry, że to nieładne słowo, ale inaczej tego nazwać nie można. Jest tyle rzeczy, za które faktycznie można się dopierdzielic do Apple, a ludzie wymyślają problem tam, gdzie go nie ma. I takie wszystkie te żarty oryginalne. Nikt na to wcześniej nie wpadł.

8 polubień

Czasami myślę, że Apple specjalnie podejmuje takie tak naprawdę niezbyt istotne, aczkolwiek dla niektórych kontrowersyjne zmiany, żeby odwrócić uwagę od prawdziwych kontrowersji i prawdziwych problemów xD.

2 polubienia

Jak ktoś chce ze mną potestować, to zgłaszajcie prompty

1 polubienie

Po wpisaniu big black sausage byłem zawiedziony. Nie tego się spodziewałem :confused:

Za to awatar zony wyszedł fantastycznie

2 polubienia

@piotrek69 I cała reszta, mam problem. Potrzebuję pomocy.

Mam iCloud+ i Apple TV. Mam ludzi w rodzinie.

Przyjechałem do mamy, stwierdziłem że skoro mam ją w rodzinie to zaloguję się jej loginem do Apple TV.

Apple pokazało mi :fu:i kazało kupić pakiet.

Zacząłem grzebać w jej telefonie i wygląda na to że z nią dzielę iCloud+ ale nie AppleTV. Co jest o tyle dziwne, że z drugą osobą wszystko działa.

W internecie znalazłem info żeby odpiąć mamę od rodzinki i zaprosić jeszcze raz. To zrobiłem i teraz ona ma “Brak udostępnionych subskrypcji” kompletnie. Nawet iCloud+ nie jest dzielony. Nie wiem co robić, strony Apple nie pomagają.

Już nawet próbowałem się zalogować wszędzie z jej MacBooka żeby sprawdzić, dalej dupa.
Czy to potrzebuje czasu żeby się odświeżyć czy coś?!

Używacie tego samego regionu sklepu?

Jest duża szansa że nie, ja chyba ustawiałem US jako region.

Tyle że nie mam jak tego zmienić teraz bo widzę to

“You have one or more Apple TV subscriptions which must be canceled before you can change your country or region”

Czyli pewnie mus mi wyłączyć subskrypcję Apple TV, ustawić region i dopiero włączyć?

Aha, na moim starym ajfonie który mam ze sobą, pokazuje mi że udostępniam normalnie i Apple TV i iCloud. Tylko u niej się to nie pokazuje. Ale to stary iphone z iOS 15 :slightly_frowning_face:

Naprawiłem iCloud+

Trzeba było wejść w iCloud i jeszcze kliknąć w jednym miejscu.

Ale Apple TV dalej nic.
Spróbuję z regionem ale to muszę mieć ipada pod ręką.

Jeśli ja dobrze kojarzę family sharing działa jeśli konta są w tym samym regionie ale to jest “jeśli dobrze kojarzę”

Warunek przeniesienia konta w inny region to brak aktywnych subskrypcji i brak jakichkolwiek środków na koncie. W obu tych rzeczach od ręki może pomóc support Apple, ale jak Ci w ten sposób anulują subskrypcję to od razu tracisz do niej dostęp. Nie, że się nie przedłuży, tylko tracisz dostęp do serwisu w tym momencie. Po zmianie regionu subskrypcja nie wraca. Trzeba wykupić na nowo.
Środki na koncie gdybyś jakiekolwiek miał przepadają.

1 polubienie

Oka, właśnie się odnowiła, więc poczekam do końca miesiąca i wtedy zmienię.

Dzięki!

1 polubienie

Ej ale wiecie co jest teraz spoko. Ja nie wiem może ja coś grzebałem i zmieniłem (bo coś tam grzebałem), może to było wcześniej, tylko nie zauważyłem, ale pierwszy raz zwróciłem na to uwagę po wypuszczeniu golden mastera.

Teraz Siri sama kuma, że nie da rady i automatycznie pyta chatu gpt. Wcześniej musiałem jej kazać albo pytała czy chce bo ona nie wie.

A teraz jak jej zadaje trudne pytanie to automatycznie się pokazuje working with ChatGPT i daje odpowiedź.

To już mocno daje radę i nawet ta stara, głupia Siri dostała nowe życie.

4 polubienia