Oglądam właśnie The Morning Show na iPadzie . Bardzo fajny serial, ale obraz mi się strasznie przyciemnia. W przypadkowych momentach. Reszta iPada jest normalnie tylko sam serial. Dotknięcie suwaka jasności ekranu pomaga, ale tylko na chwilę. Nie wiem o co chodzi. Czy mam włączone czy wyłączone True Tone, Dark mode itp. to sytuacja się powtarza. Nie jest to też związane z automatycznym blokowaniem z bezczynności, bo to mam ustawione na 10minut a przyciemnianie zdarza się dużo częściej. I to tak jakby sam obraz, bo HUD wygląda normalnie, wyciągnięcie docka, powiadomień czy czegokolwiek wygląda normalnie. Maksymalnie ciemny jest tylko sam obraz serialu. Są jakieś ustawienia jasności w samym Apple TV app? Komuś zdarzyło się coś takiego? Nie wiem czy to ma związek, ale nie mogę też pobrać żadnych odcinków. Wyskakuje komunikat, że w tej chwili nie można pobrać. Czy to może mieć związek z wolnym internetem?
Automatyczna jasność?
Ale ona powinna działać na cały ekran, a nie tylko na sam serial, prawda? W drugim odcinku zdążyło się to dopiero w okolicach 40stej minuty. I pomaga tylko zmiana jasności ekranu, wtefy tak jakby się to odblokowuje i serial wraca do normalnej jasności.
Hmmm, ale pasek jasności w control center jest zmniejszony i musisz go zwiększyć? Jeżeli tak to automatyczna jasność
No właśnie jest normalnie np na środku tak jak go ustawiłem. I wystarczy go przesunąć milimetr i obraz wraca do normy z najmniejszej jasności. I tak jak napisałem napisy, przycisk play, wszystko inne pizza obrazem jest normalnej jasności. Jakiś błąd aplikacji, ale nie mogę nic znaleźć w Google, tak jakbym tylko ja tak miał.
Odpaliłem sobie to Apple TV i mam problem. Chciałem sobie pooglądać TMS leżąc w łóżku na boku i nijak nie mogłem osiągnąć pożądanej konfiguracji. Przy zablokowanym obracaniu ekranu mam obraz w PIONIE, a jak odblokuję, to muszę ciagle pilnować osi telefonu, żeby nie wyczuł, że wracam do pionu. Co to za artysta projektował UX?
Nie mogłem zrozumieć gdzie zniknęła mi połowa pakietu danych od razu pierwszego dnia. 10GB poszło… Właśnie odkryłem, że jak pobierasz serial z Apple TV + to jeden godzinny odcinek zajmuje ponad 4GB. WTF?! TO W 4K ściąga czy jak? Z Netflixa jeden odcinek o tej samej długości zajmuje 250MB.
Po prostu Apple idzie w jakość nie ilość
Best answer to this inquiry.
No, tu akurat wyższa jakość idzie w parze z większą ilością zużytego transferu
Ja to niby rozumiem, ale ekran mojego iPada prawdopodobnie nie jest w stanie pokazać mi obrazu tak doskonałego żeby zużywać 4GB/h. Ta netflixowa jakość w zupełności by mi wystarczyła.
@DentystaSadysta
Zgadzam się. Zajrzyj do ustawień apki Apple TV. Jest tam możliwość zmiany jakości, ale nie jestem pewien czy działa to tylko dla zakupów z iTunesa, czy również dla Apple TV+
Dzięki za radę.
Niestety nie mogę znaleźć takiej opcji. Rzeczywiście wygląda, że dotyczy ona tylko iTunes.
@DentystaSadysta
Settings app > TV > iTunes Videos
Pod tym linkiem piszą, że to działa też dla TV+. Spróbuj.
Hey, ma ktoś może działające APK Apple TV dla Android TV?
Mam telewizor Philips z Android 8.0 a i tak nie mogę pobrać paki z Google Play ;/ Po instalacji apki z randomowych źródeł pojawia się logo Apple na środku ekranu…
Jak na razie oglądam przez PS4, ale nie jest to zbyt wygodne
Na APKMirror jest osobna wersja dla telewizorów SONY i Fire TV. Nie działa Ci standardowa wersja?
Wygląda, że pomóc może kilkukrotne uruchomienie aplikacji.
Próbowałem wszystkie wersje z APKMirror ;/ niestety żadna nie działa. No nic pozostaje czekać
a w oficjalnym sklepie google play nie ma? bo ja już jakiś czas temu korzystam z apple TV+ na xiaomi mi box…