Takie pytanie - jakiej aplikacji do śledzenia kalorii używacie?
Ja w tym momencie mam zainstalowane yazio, fitatu i mfp do testów. I co ciekawe mam w nich wpisane posiłki i w każdym mam inny wynik.
MFP - ma, w mojej opinii, największą bazę użytkowników a przez to produktów. Do tego synchronizuje mi się z fitbitem a po długiej walce nawet z wagą Xiaomi. Tylko interfejs ma z drugiej połowy XIV wieku.
Powiem szczerze, że fitatu wygląda dla mnie jeszcze gorzej i mam ochotę je odinstalować jak najszybciej. Poza tym tylko mfp w wersji free na synchronizację z garminem, a nie chcę kupować premium w pozostałych aplikacjach tylko po to by sprawdzić jak to będzie działało.
No i Fitatu wkurza ilością nachalnych reklam.
Też mam MFP w wersji free. Works for me.
Ja mam yazio, ale i tak jak coś wpisuje czego wcześniej nie wpisywałem to sprawdzam w internecie. Później jak się coś wpisze raz to wyświetla mi się przy tym znaczek
Ja na razie wypisuję wszystko w trzech aplikacjach co jest lekko upierdliwe ale daje możliwość porównania ich działania.
Docelowo chce wybrać jedną i opłacić premium ale brakuje mi możliwości przetestowania integracji z garmin poza mfp i pewnie przez to zdecyduje się na my fitness pal bo tu wiem jak to działa. Trochę żałuję bo yazio mi się podoba od strony ui ale…
Powiem szczerze - nie widzę nic w wersji płatnej MFP co by mnie rzuciło na kolana i skusiło do opłat.
Na początku mialem fitnesspal ale ona nie synchronizuje nie z aplikacja zdrowie (a przynajmniej nie znalazłem tej opcji), yazio moim zdaniem jest lepsze, czym dłużej używasz tej aplikacji tym łatwiej wprowadzać jedzenie
Przez “Zdrowie” rozumiesz Apple Health? Jeżeli tak to tu instrukcja
Pamietam, ze nie działało ale to było jakiś czas temu wiec może naprawili
Takie pytanie do osób używających
- my fitness pal
- fitatu
- yazio
Co wam daje premium? Bo czytam opisy ale nie do końca widzę co one dają.
I przy okazji - mfp zgaduję się z garmin i z niego bierze kroki - dziś 10k
Yazio zgaduję się z health.app i okazuje 15k
Ktoś ma pomysł skąd taka rozbieżność?
A garmin synchronizuje się z health.app? Bo jeżeli nie to być może kroki są mierzone iPhonem? Musisz sprawdzić źrodła danych health.app
Tak, synchronizuje się. Wygląda to tak jakby yazio brakło kroki liczone iPhone ignorując te z garmin.
Może to jednak być taktyka bym płacił za premium
Może…? Nie pamiętam dokładnie ale chyba synchronizacja z health.app jest właśnie w premium
Odwrotnie - health.app jest w free a garmin w premium
Ale planuje w niedalekiej przyszłości zmienić go na Watch to wtedy tło health.app będzie używane
Z fitatu korzystałem 1.5 roku temu, od tego czasu mogę powiedzieć, że bardzo agresywni się zrobili z reklamami. Zainstalowałem Yazio i oesu, jakie to dobre, ładne i co najważniejsze - CZARNE! A premium z niego nie potrzebuję. Zostanę chyba przy tym
Mi fitatu wyleciało już - pozostały mfp i yazio na placu boju.
Nie trakcuje kalorii, ale z ciekawości zainstalowałem to yazio. Rano założyłem konto i zamknąłem aplikacje, już wieczorem przyszedł pierwszy mail poganiający do płatnej subskrypcji.
Atfu, j***ć.
Choćbym kiedyś zaczął trackowac, to już na pewno nie z yazio.
Cholerni spammerzy.
Ja w sumie ciągle używam bez założonego konta więc nie zauważyłem, ale dobrze wiedzieć.
U mnie znów mfp wyleciał, yazio jest ładniejsze - a w przypadku dwóch aplikacji o podobnej (praktycznie tej samej) funckjonalności wybieram ładniejszą