Na telegramie, rozpoczął się wątek z mojej intencji odnośnie aplikacji do Notowania na iPada gdzie również można odręcznie pisać poprzez np. Apple Pencil. Tak więc proszę o wypowiadanie się tutaj. Plusy minusy, co polecacie itd. Ja mam osobiście dylemat pomiędzy GoodNotes, LiquidText czy Notability. Z góry dziękuję.
P.s.
Przede wszystkim chodzi mi o studia, w sumie jak by ktoś miał inne aplikacje które poleca na Studia to z chęcią przygarnę.
Jest już na forum wątek o aplikacjach do pisania notatek (o tu). Sporo ostatnich wpisów jest też o tych do notowanie Apple Pencil (pomijając te o Evernote). Najlepsza na iPada zdecydowanie jest Nebo myślę, że @margarete92 i @Martin_Fox potwierdzą . Ja na bank nie widziałem nic innego co byłoby tak dokładne i wygodne.
Tak istotnie. Nie miałem na myśli, żeby połączyć te wątki bardziej chodziło mi o to, że tam już część tej dyskusji się pojawiła i na miejscu @Neo bym tam też zajrzał. IMHO “bazy wiedzy” też mogą się przydać na studiach
Ja używam OneNote do notatek Pencilem na studia i całkiem dobrze się sprawdza. Podoba mi się opcja wrzucenia PDFa do notatki i notowania obok albo na slajdach.
Mogę polecić apkę Agenda. Jest na Mac, iPad i iPhone. Plusem na pewno jest sync po iCloud, działa bez zarzutu. Ma podobno pełne wsparcie dla Pencil ale niestety sam nie miałem możliwości przetestować. Ma płatne opcje.
Dla mnie Notability najlepiej sprawdza się we wracaniu do notatek. Co do robienia ich w trakcie to jest prawie idealne. Nie lubię tej ekstra jednej strony na dole. Wkurza mnie ze nie mogę jej „sprzątnąć”. Jedna rzecz którą znalazłem w Apple Notatkach co wygrywa ostatnio w robieniu notatek i często gęsto zdarza mi się właśnie do nich wracać to ten fakt ze jak coś napiszesz to możesz to sobie palcem po prostu przesunąć. Proste a takie przydatne. I przede wszystkim FUN.