Zostań mecenasem naszego podcastu. Już od 15 zł lub 3$ odblokuj dostęp do półodcinków After Dark dostępnych tylko dla Patronów. Kliknij tu (https://www.patreon.com/ywp) i wspieraj redakcję Yes Was.
Teleport w Control D działa bardzo dobrze, ale trzeba pamiętać, że nie zastępuje VPNa. Do kupienia czegoś z oszukanej lokalizacji, czy streamingu jest idelane, ale shady rzeczy bym z tym nie robił. We wspomnianym w innym wątku pakiecie z SS można kupić “Full Control” za $10 za rok za zawsze.
Ja bym powiedział tak… trochę sobie sami zaprzeczyliście ;).
Była mowa o jakimś tam iMessage i udostępnieniu własnego Apple ID gdzieś, i że to niebezpieczne i tak dalej. Pełna zgoda.
Ale równocześnie chyba w poprzednim Podcaście zarekomendowaliście AdGuard, który to filtruje ruch i który to oferuję filtrowanie ruchu HTTPS poprzed podstawienie (o zgrozo!) certyfikatu aby móc sobie patrzeć co leci po HTTPS… men in the middle jak się patrzy.
Małe porównanie Mela do starej Papryki
Mela może jest ładna, ale na razie nijak nie umywa się do Papryki.
Co potrafi Papryka a czego nie robi Mela:
Skalowanie w kalendarzu co 1/4 (niby pierdołka, ale przy zużyciu energetycznym 3/4 żony do mnie idealnie tworzy się odpowiednia ilość składników).
Mela nie wyszukuje w kalendarzu po kategoriach dań, prze co nie ma możliwości dodania jako śniadania tylko ustalonej kategorii “śniadania”. Przez to musze przeskakiwać do danej kategorii w przepisach. Oczywiście można dodać poszczególne danie z danej kategorii bezpośrednio do kalendarza (za to plus, Papryka też to robi).
Kalendarz w Mela jest bardzo mocno ograniczony, prócz informacji co mam do jedzenia w danym dniu nic nie można z nim zrobić. W Papryce można zmienić ilość przepisu x2 w danym dniu i kalendarz to zapisuje.
Kalendarz w Papryce pozwala kopiować żale dni jak i tygodnie gotowych zestawów przepisów.
Z kalendarza w papryce mogę wyeksportować skumulowaną listę zakupów z całego np. tygodnia i to do tego w skali 1 i 3/4.
Poszczególne zakupy w Papryce mają swoje uliczki, więc po przygotowaniu listy zakupów nie muszę błądzić po sklepie.
I to chyba tyle z najważniejszych dla mnie elementów. Jak Mela dojdzie do tego etapu to się przesiądę. Na razie to nie najlepiej wydane pieniądze na appkę. Sorry chłopaki @pawelorzech@6ghost9 nie “przepisaliście się” z polecajką.
Daje, ale za $10 za rok. Po zakupie możesz zmienić plan za tę kwotę. Haczyk jest tylko taki, że te 5 lat ci znika i płacisz co rok tą dychę. Jeśli utrzymasz subskrypcję przez 5 lat to i tak ostatecznie zapłacisz $18 za rok, a nie $40.
U mnie na Android TV działa z ustawionym DNS-over-TLS (config)
Sugerowałbym jednak zacząć od triala (nie trzeba zakładać nowego konta żeby skorzystać z kodu z SS), gdyby miało się okazać że u ciebie jednak nie działa
Oczywiście każdy niech korzysta z takich narzędzi jakie im pasują - ja w Paprikę nigdy nie wszedłem aż tak głęboko jak Ty i mnie (trochę jak Evernote) przerażała swoim skomplikowaniem. A Mela jest taka prosta w gruncie rzeczy i to mi się w niej spodobało na pierwszy rzut oka.
Jak tak słucham o tych apkach, projektach w necie, problemach ludzi o których nie miałem pojęcia, to czasem wydaje mi się, że mieszkam w jaskini i wykorzystuję jakieś 2,137 % możliwości telefonu i internetu w ogóle.