Ale zmarnowana szansa. Już myślałem, jak Wojtek zaczął opowiadać o tej myszce, ze będzie „kupiłem Maka Pro, bo mi myszka nie działała” ^^
Mam natomiast uwagę techniczna do @pawelorzech. Dawno nie słuchałem, ale teraz zabrałem się za nadrabianie i jest straszny dramat z pobieraniem odcinków. Czy Wy macie jakiś lejek poza EU? Bo odcinki pobierają mi się z prędkością 1% na 15-20 sekund (both USA i Kanada), a jak się zvipienuje na Europę to wziut i w 5 sekund pobrany. Tylko Wasz podcast tak się zachowuje.
@piotrek69 Dobre pytanie - możesz mi wysłać swoje IP, skąd masz internet i na jakich urządzeniach? Może jakiś blacklist jest. Najlepiej na DM #privacy.
Tak apropos odcinka, to jednak nawet terabajtowy SSD bylby tanszy niz ten RAM w tym MacBooku Pro. No chyba ze te SSD poblogoslawione przez Apple maja nienormalne ceny (?)
Co do Poksów, to niestety seria została tak abrdzo ułatwiona już w Pokemon X/Y i od tamtej pory jest nastawiona na grę casualową. Wcześniej mimo wszystko było to trochę bardziej skomplikowane i wymagało trochę czasu żeby wszystko sobie wyexpić i zrobić dobry team.
Wonder Trade także był od X/Y, tam niestety często łapało się albo śmieci, albo pokemony hakowane typu 6IV Shiny, które w zasadzie przez to, że były hakowane to nie był warte zupełnie nic.
Jedne pokemony łapią więcej expa niż drugie,bo masz Poksy innego regionu/od innego właściciela,a te szybciej łapią ekspa - tak przynajnmniej było w poprzednich generacjach.
też przeniosłem nr firmowy do Flexa. Miałem już serdecznie dość noszenie 2 smartfonów. Wiedziałem o tym, że muszę najpierw przenieść na prywatny a potem do Flex bo może być. problem. Jednak Plus to nie Play i na bank by to trwało dłużej. Więc zleciłem dyspozycję i przeniosło mi bez problemu. Nie wiem czy to jest spowodowane tym, że w Plusie mam zarówno telefony prywatne jak i firmowe i mają mój PESEL ale Flex zrobił przenosiny bez zająknięcia.
Jedyny problem jaki z nimi mam to bonus 50 zł za polecenie. 2 numer już przenoszę i za każdym zatem jest jakiś błąd. A żeby dostać ten bonus trzeba wpisać kod PRZED zdefiniowaniem karty płatniczej. Potem już się nie da. Ta akcja jest nieodwracalna…
@6ghost9 nie pamiętam czy to w tym odcinku, ale zainstalowałem sobie apke inpostu i teraz podchodzę jak król do paczkomatu xDD wcześniej nawet nie pomyślałbym żeby ją pobrać. Dzięki!
przydalaby sie jeszcze ta funkcjonalnosc przy nadawaniu paczki. Moj paczkomat regularnie ma problem ze skanowaniem etykiety (moze dlatego ze na dworze ostatnio ciemno) a wbijanie na mrozie tego kodu paskowego to masakra
Ja jak próbuje zeskanować QR kod to zwykle on go łapie z dalszej odległości niż mi się wydaje, że powinien, więc może spróbuj z tych 10-15 cm zesknować?