Oto i temat dotyczący zegarków (czemu tak późno?). Wystawiajcie tu swoje świeże zdobycze lub zdjęcia kolekcji
PS. @_Kuba
Oto i temat dotyczący zegarków (czemu tak późno?). Wystawiajcie tu swoje świeże zdobycze lub zdjęcia kolekcji
PS. @_Kuba
A co powiecie na to? Nakręcana ręcznie Delbana z przemytu. Dziadek kupił ja w 1958. Wymaga odrestaurowania, ale za to jaka pamiątka
Wnoszę o założenie osobnego tematu o zegarkach! Kocham takie klasyki. Ja jestem posiadaczem Rakety Kopernik i Cymy Conquistador (którą dostałem od dziadka mojej żony).
Mam dwie słabości - zegarki i pióra wieczne. Nie mam tego zbyt dużo ale doceniam. Wrzucam mój ostatni nabytek czyli Glycine Airman Double Twelve na pasku Morellato.
Podobają mi się, ale ja znów mam tak, że nie cierpię jak coś leży w szafie i się kurzy zamiast być używanym, a zegarki u mnie regularnie umierają - zawsze gdzieś trafię we framugę, utopię czy coś
Dlatego Watch nie kupuję, boję się Do tej pory jakoś daje rade kupiony za grosze używany garmin forerunner 35 ale też już ekran coraz mniej przepuszcza światła a coraz więcej rys ma ;D
PS Odznakę złotej łopaty dostanę?
Ja mam obecnie duży problem z moimi zegarkami automatycznymi - nie nakręcam ich bo mało wychodzę z domu. W pełni Cię rozumiem, że nie lubisz jak zegarki leżą i sie kurzą
Ja mam jeden i ze względu na pracę (przy biurku) był ciągle rozładowany. Bardzo to irytujące jak potrzebuje się czas a tu nagle okazuje się, że zegarek zatrzymał się jakiś czas temu i pociąg włąśnie odjeżdża.
Tak, z automatami jest tak właśnie, że trzeba ich używać.
Ja mam:
W planach mam Tag Heuer Aquaracer, G Shocka MTG i może, kiedyś Rolexa Datejust
Ja obecnie noszę codziennie Apple Watcha, a jedynie do bardzo eleganckiego ubioru nałożyłbym jakiś inny zegarek. Dopóki się nie dorobię, żeby kupić sobie Omegę Moonwatch, albo Rolexa Datejusta, to będę śmigał z AW
Ja z AW już 4,5 roku latam, do eleganckiego ubioru albo pożyczałem zegarek (np. na swój ślub), albo używam kupionej później na podobne okazje applowej milanese loop…
Bardzo bym chciał jakiegoś Divera i też mi się podobają Seiko, ale jednak przyzwyczajenie do funkcjonalności AW jest silniejsze - dla mnie zegarek to już nie tylko godzina…
Piękny Jeśli chodzi o moje marzenia to chciałbym kiedyś kupić Omegę Speedmaster (ew. Moonwatch). Najchętniej jednak jakaś używaną, vintage, a nie nową z salonu
A co powiesz na to? Kiedyś rozważałem ale nie był dostępny na bransolecie:
O, to to! Mi taki sam, ale póki co najbardziej podoba mi się granatowa/błękitna tarcza. Mój ortodonta taki miał jak do niego chodziłem i zdążyłem się napatrzeć jak mi grzebał w buzi Mamy farta, że to jeden z tańszych Rolexów, więc jest ogromna szansa, że na naszych nadgarstkach prędzej czy później zawita.
Właśnie jestem z wizytą służbową i mój gospodarz nosi Sea-Dwellera też piękny zegarek.
Monaco jest świetny, ale prostokątne zegarki do mnie nie przemawiają
Zwykła kwestia marketingowa i popisania się uzyskaniem wodoszczelności.
Niemniej zapisał się jako ikona.